Mere de aur

Introducere

Am adunat în decursul celor peste 35 de ani de activitate pastorală și evanghelistică, foarte multe ilustrații, povestiri, întâmplări, cu care am făcut predicile mele mai colorate și, zic eu, mai ușor de înțeles. Unele din ele sunt pline de umor, altele pline de tristețe. De aceea un prim volum, publicat în primii ani de după Revoluție, l-am botezat: „Între zâmbet și suspin.”

Primirea acelui volum de materiale ajutătoare vorbitorului public, mi-a adus bucuria să fie tipărit în mai multe ediții de diferite edituri, dintre care cele mai multe nici măcar nu mi-au cerut permisiunea. Poate că după cartea; „Biserica în asediu”, este cartea mea cea mai populară. Dar cartea nu mi-a adus doar bucurii, ci și suspine, prin criticile vitriolice ale unor fețe bisericești. Undeva în Europa (și n-am să spun unde) nu am fost primit într-o biserică de frați români pentru că am scris cartea: „Între zâmbet și suspin”.

Să public acum o nouă carte asemănătoare, este din nou un risc, dar un risc care se merită asumat. Așa cum de-alungul anilor, am primit sute de complimente de la multe familii de credincioși, și nu numai, care mi-au povestit cum cartea mea le-a adus bucurie și zâmbete în casa lor, se merită să le mai adaug puțină bucurie și prospețime vieții lor.

Domnul nostru Isus Cristos a folosit în predicile Sale foarte multe povestiri și întâmplări din viața reală a contem-poranilor Săi, pentru a face mai evident adevărul și mai ușor de ținut minte. Pildele Lui au rămas în istoria umanității de neuitat și sunt surse de inspirație și azi pentru oricine, de la omul de rând până la filozof. Ele sunt vehicolul unor adevăruri eterne care n-ar fi putut fi comunicate atât de eficient fără acest instrument fenomenal, pilda și povestirea.

Mintea noastră este construită pentru poveste. Din legăn, părinții ne-au spus povești cu care am adormit pe genunchii lor. Ele, poveștile, povestirile, istoriile au devenit sursele inspirațiilor și învățăturii noastre. Și ce suntem altceva, decât o istorie a tuturor întâplărilor, evenimentelor, incidentelor și accidentelor din cărarea vieții noastre. Suntem suma istoriilor trăite.

Am decis să public această colecție într-un format mai mic, ușor de transportat, probabil dus în buzunar, pe avion, pe atubuz și în concediu.

MERE DE AUR

Un cuvânt spus la vremea potrivită este ca niște mere de aur într-un coșuleț de argint. Proverbele 25:11 100 de pagini. În costul cărții am inclus și poșta în USA.

$8.00