Ca Lot, la poarta Sodomei

Imoralitatea Sodomei
a infestat familia lui Lot

Citind relatarea Bibliei despre ieșirea lui Lot din Sodoma, nu poți să nu fii intrigat de câteva lucruri care, fără îndoială, Lot nu le-a moștenit din familia sa și nici din relațiile cu Avraam. Standardul moral al lui Lot este expus cu ocazia vizitei îngerilor. Când cetățenii din Sodoma îi cer musafirii pentru a comite acte de sodomie cu ei, Lot reacționează oferindu-le pe cele două fete ale lui. Înțelegem că protecția musafirilor era o datorie de onoare pentru acele vremuri, dar oferta lui Lot este menită să sponsorizeze păcatul acestor oameni și s-o facă cu prețul vieții fetelor lui. Probabil că pentru Lot păcatele acestor oameni deveniseră ceva normal, pentru el violul poate era considerat un păcat mai mic decât sodomia. Propune un schimb de păcate. Chiar dacă încearcă să se împotri-vească, tonul e mai degrabă conciliator. Le spune sodomiților „fraților!”.

Faptul că Lot și-a căsătorit fetele cu tineri din Sodoma, vorbește clar că el a coborât standardele moralității la nivelul Sodomei. Lot voia să se integreze cât mai deplin în societatea, prosperă de altfel, a marelui oraș. Chiar dacă Lot nu păcătuiește ca oamenii din jurul lui, el ajunge să accepte păcatele lor ca pe o nouă normalitate.

După ieșirea din Sodoma, în timp ce locuia în peștera din munți, fetele lui Lot, exasperate că vor muri fete bătrâne fără să lase urmași, decid să-l îmbete pe tatăl lor și să se culce cu el. Ele aplicau moralitatea Sodomei și modul ei de gândire. Se pare că în toată graba ieșirii din Sodoma, Lot n-a uitat să ia și damigeana cu el, așa cum se exprima colorat unul din frații noștri. Desigur că fetele lui Lot ar fi putut face rost de băutură și prin schimburile comerciale cu populația rămasă după distrugerea cetăților câmpiei. Țoarul nu era prea departe. Lot a preferat să scape la munte, probabil că și-a dat seama că populația din cetatea aceea mică avea aceleași apucături ca oamenii din Sodoma și Gomora.

Lot iese din Sodoma, dar Sodoma rămâne cu el mai departe. Copiii născuți de fetele lui Lot cu tatăl lor, moabiții și amoniții au fost dușmanii congenitali ai lui Israel de-alungul istoriei.

Cartea, apărută recent, se poate comanda mai jos, cu plată prin Paypal sau orice alt card. În costul cărții sunt cuprinse și cheltuielile poștale în USA.

La poarta Sodomei

Traiul în Sodoma l-a influențat pe Lot și familia sa, așa cum ne influențează și pe noi societatea coruptă în care trăim.

$10.00

Cartea se poate comanda și în format electronic, Kindle, pe Amazon, la adresa: https://www.amazon.com/POARTA-SODOMEI-Petru-Lascau-ebook/dp/B084LP9795/ref=sr_1_1?crid=2YZQ8Y47DG1JF&keywords=lascau+petru+kindle&qid=1581477075&sprefix=lascau+petru%2Caps%2C206&sr=8-1