Cine a salvat pițigoii

Deci nu vă temeți: voi sunteți mai de preț decât multe vrăbii.
(Luca 12:7).

Era în primele zile ale lunii iunie și muncitorii din Hamilton, Ontario, curățau copacii de pe străzi de crengile uscate. Pe o creangă desemnată pentru tăiere, au găsit un cuib cu puișori de pițigoi. Muncitorii au hotărât să nu taie creanga aceea până ce puișorii vor fi mari și vor putea zbura. Mai târziu, după ce cuibul a fost abandonat, muncitorii au tăiat creanga și examinând cuibul pițigoilor, au descoperit că pe fundul cuibului, amestecată cu noroi, era o bucată de hârtie. Se pare că părinții puilor au folosit hârtia ca material pentru construirea cuibului. Pe bucata de hârtie erau scrise cuvintele: „Noi ne încredem în Domnul Dumnezeul nostru!”

Nu știm dacă acei muncitori au văzut semnificația remarcabilelor cuvinte, dar ele ilustrează bunătatea lui Dumnezeu prin acțiunea lor plină de caritate. Și așa cum au avut ei grijă de acei pițigoi mici, la fel Dumnezeu ne poartă de grijă și ne protejează de pericolele pe care nu le putem prevedea. Într-adevăr, ne putem „încrede în Domnul”, mai ales acum în plină epidemie a unui virus ucigător.

Tatăl nostru cel ceresc, care ține cont de vrăbii și pițigoi, cu atât mai mult va purta de grijă copiilor Săi, în aceste zile de nesiguranță și spaimă.

Încrederea în Dumnezeu este cel mai bun remediu pentru frică!

(Prelucrare din „Pâinea cea de toate zilele”.)