Panica

Sechestrați în casele noastre, bombardați de buletinele de știri cu imaginile miilor de contaminați și uciși de Corona Virus, pretutindeni în lume, putem așa de ușor cădea în disperare și panică. Am ales pentru dumneavoastră câteva fraze dintr-o carte a lui Oswald Chambers, tocmai pentru a ne da seama cât de periculoasă este panica pentru sănătatea noastră fizică și spirituală.

„Pasiunea senzuală urmează întotdeauna panicii. Este ușor să cazi în păcatele cărnii atunci când idealurile de viață și-au pierdut puterea. Tot ce trebuie să faci este să intri în panică dintr-un motiv oarecare și vei oferi astfel diavolului ocazia să aibă o putere distrugătoare asupra trupului tău.

Panica a lipsit cu desăvârșire din viața Domnului nostru; prin urmare, El m-a avut în Sine nimic de genul perversității. Remarcați felul în care Domnul nostru l-a temperat în permanență pe Petru cel impulsiv. El știa că impulsivitatea respectivă îl va duce la panică, iar panica deschide ușa perversității și senzualității. Un om sfânt nu are dreptul să-și dea drumul nervilor, căci procedând astfel, oferă diavolului templul Duhului Sfânt. La granițele isteriei pândesc toți demonii care pot acapara și poseda natura umană.”

(Oswald Chambers – Cu Dumnezeu spre necunoscut, Cartea Creștină, Oradea, 1996, pg. 110)