Cârtiţa

Animal ciudat, iubitor al întunericului, din pricina cărui fapt, ochii nu-i sunt dezvoltaţi. Sapă tunele lungi pe sub pământ, producând pagube agricultorilor. Nu este iubită de nimeni.

Omul lui Dumnezeu este un iubitor al luminii. Vine la lumină cu curaj să i se vădească faptele. Nu are de ce să se ruşineze. Dumnezeu detestă caracterele ascunse, râmătorii din întuneric, sufletele ce fac pagube altora prin săpăturile lor. Vai de preotul, de omul ce se hrăneşte cu asemeni obiceiuri. Suflete ascunse, fii ai întunericului, care n-au ochi să vadă şi n-au urechi de auzit, de prezenţa cărora eşti conştient mai mult după efectele săpăturilor lor, decât de arătarea lor la faţă. Muşuroaiele lor murdare apar unde nu te aştepţi, şi când nu le doreşti. Fapte murdare ale firii pământeşti, produse ale nopţii şi ale singurătăţii, distrug recolta ogoarelor divine. Pământul reavăn al ogorului, săpat, semănat cu lacrimi şi udat de roua cerului, se bulbucă uneori grotesc şi păgubitor de activitatea acestor fiinţe vândute întunericului.

Animalul şi-a împrumutat numele trădătorilor unor cauze drepte sau nedrepte, indivizilor folosiţi pentru deconspirarea unor fărădelegi dar şi pentru anihilarea unor cauze nobile. Cârtiţa tace şi sapă.

Pe faţa curată a imaşului spiritual, unde mieii şi oile trebuie să pască, se ivesc în zori, ca un vărsat pecinginos, muşuroaiele cârtiţelor de dedesupt. E o mare necurăţie să te hrăneşti cu aceste scârboase obiceiuri pâmânteşti.

18 gânduri despre „Cârtiţa

 1. Fratilor ,eu intradevar am ajuns sa meditez asupra mesajelor care scot in lumina lucrurile necurate si rolul acestor animale in vietile noastre si chiar in universul pe care i-l cunoastem !Dar totushi eu am o propunere cu scrierea mesajelor ;Si anume daca s-ar incepe si cu subiecte prin care sa se expuna cele 10 porunci care si azi sint de folos crestinului;
  Subiect cu legile ce privesc,uciderea,minciuna,nerespectul de parinti ,de famili,de Biserica si cu privire la orinduirea in Biserica!
  -Legi cu privire la avere ,cu necinstirea unei fete,despre DRAGOSTEA DE APROAPELE SI PAZIREA SARBATORILOR….
  -SI TOATE LEGILE CARE DUMNEZEU-TATAL A INGADUIT SI A DORIT SA APARA IN SFINTELE SCRIPTURI ;PENTRU CA ATIT EVREUL,CHIT GRECUL,CHIT IUDEUL,CHIT SARACUL,CHIT ROBUL SI CHIT NEAMURILE SA AJUNGA LA POCAINTA,LA NOUA PERSONALITATE SI sa DEVENIM CU ADEVARATI COPII AI LUI DUMNEZEU -TATAL SI ADEVARATI SLUJITORI AI DOMNULUI ISUS HRISTOS ,DUPA DARUL PE CARE I-L DETINEM!Este un mesaj cu o opinie si care ,sper ca ar indrepta subiectele spre ceva foarte folositor crestinului de azi si nu numai ,dar poate si comentariile ar aduce revelanta cugetului si a constiintei de crestin indiferent de confesiune si grupare religioasa care crede in jertfa de mintuire a domnului ISUS HRISTOS …

 2. Dar despre SOBOLANI ,nimic , nimic ?!. Ori detalii despre „rat”- arile si „cursele” lor mascate in „comitetele Cosei-Nostre ” ?!

 3. Frate Petru Rusu
  Simpla menţiune că agenţii sub acoperire, care lucrează în ascuns, pentru decospirarea unor fărădelegi sau chiar pentru a spiona cauze nobile, sunt numiţi „cârtiţe”, nu înseamnă că eu am aceeaşi opine despre cei care decospiră fărădelegi ca şi despre cei care trădează cauze nobile. Cineva însă, înţelege uneori mult mai mult decât spunem sau sciem. Oameni ca Vasilică Croitoru, care au studiat arhivele trecutului şi au scos la lumină adevărul, nu pot fi numiţi astfel. Ei au făcut totul la lumină. N-au fost angajaţii sub acoperire, sau spionii unui sistem, ci oameni ai curajului şi demnităţii. Din nefericire, cineva sare imediat în apărarea lui Vasilică, după ce l-a acuzat nedrept şi calomnios în mai multe rânduri. Vasilică Croitor este un nume adevărat şi nu un pseudonim.
  Domnului Ianchiş i-am răspuns, făcând corect demarcaţia de care amintiţi.
  Cârtiţa lucrează din întuneric, „şi nu vine la lumină să nu i se vădească faptele”. De fapt, lumina adevărului, ucide cârtiţele.

 4. Frate Peter Lascau!.

  Am mai trimis un comentariu, din gresala incomplect, de pe Iphone va rog sa-l cenzurati.

  Este drept ca si prima mea impresie a fost pe o muchie de cutit, adica „pamfletul” cum spunea fratele „Ioan Ianchis” ar putea fi folosit de cartitele infiltrate pentru a lovii in adevaratii strajeri care fac de straja in jurul turmelor crestine identificand lupii din sutane, obiectivele, faptele si coordonatele lor. Totusi adevaratii strajerii care lucreaza prin incredintare nu se vor considera niciodata cartite, chiar daca ar fi numiti in felul acesta.

  Poate n-ar fi rau ca pe viitor sa trageti o linie de demarcatie intre cele doua tabere total opuse care nu se vor putea intelege/unii niciodata, intre cartite si strajeri.

  Un adevarat pastor/strajer isi da viata pentru oile lui, le pazeste, ocroteste, informeaza de pericolele care le-ar putea paste…………. Ma gandesc cati dintre pastorii nostrii actuali sunt „buni pastori/adevarati strajeri” facandusi datoria in turmele care le pastoresc.

  Ma tot gandesc cum se poate impaca si convietuii un pastor cu un lup in aceasi coliba/turma. Poate va ganditi la un alt pamflet care sa faca lumina in directia aceasta.

 5. Foarte interesante comentarii si de prisos fiinca pe trecut s-a construit istoria !!Pentru unii ca eroi,altii vinzatori,altii ascultatori si spectatori de culise!!!Dar ce este trist ca azi nu dorim sa vorbim de prezent si nici prezentul nu ne intereseaza !Si de aceea vrem nu vrem si noi pentru copii nostri o sa devenim o istorie scrisa ;insa cu alte evenimente si fapte!!Multi stiu ca nu sint de acord cu mesajele mele si pentru multi par foarte negative,dar nu uitati ca ;vine vremea chind datorita insistarii dupa descoperirea sfinteniei si neprihanirii ,cerem ca DUHUL SFINT sa lucreze ;EL LUCREAZA SI ARE PUTERE DE A DESCOPERI PACATUL,depinde de noi daca dorim sa-l marturisim si sa nu-l lasam pe Satan sa ne expuna ca pe Iuda.Despre care ap>Ioan in Evanghelia sa ce scrie?Sa citim;
  „4Unul din ucenicii Săi, Iuda Iscarioteanul, fiul lui Simon, care avea să -L vîndă, a zis:

  5,,De ce nu s’a vîndut acest mir cu trei sute de lei, şi să se fi dat săracilor?„

  6Zicea lucrul acesta nu pentrucă purta grijă de săraci, ci pentrucă era un hoţ, şi, ca unul care ţinea punga, lua el ce se punea în ea.”
  Interesanta afirmare se face si ma intreb ;Oare azi satana nu vine cu o aceiasi oferta ,insa nu mai este punga , ci „Banci si institutii financiare”si faptul ca ele nu sint ale fratilor ci ale altor corporatiuni si cu contracte mai sofisticate se pare ca oferta este mai tentata(cu scuze si explicatii) si astfel odata ajunshi in capcana este greu sa ne recunoastem greshala si negam pacatul!Astfel fara sa vrem pentru copii nostrii si societatea intreaga ,nu mai ajungem o lumina si nici sarea buna a pamintului;ci vom aparea cu aceiasi descriere pe care au primit-o cei din cartea”RASCUMPARAREA MEMORIEI”fiinca faptele de multi ani sint facute si nici ca dorim sa se descopere!!Dar sa nu uitam de mesajul Scripturii;
  Nu este al meu si nici al altuia care o sa-l mai scrie si transcrie;Ci mesajul domnului Isus Hristos si sa luam bine aminte la ce este scris;
  -„10Cine este credincios în cele mai mici lucruri, este credincios şi în cele mari; şi cine este nedrept în cele mai mici lucruri, este nedrept şi în cele mari.

  11Deci, dacă n’aţi fost credincioşi în bogăţiile (Greceşte: Mamona.) nedrepte, cine vă va încredinţa adevăratele bogăţii?

  12Şi dacă n’aţi fost credincioşi în lucrul altuia, cine vă va da ce este al vostru?”Interesant mesaj si dureros si trist a fost chind ucenicul Iuda a realizat ca cei 30 de arginti nu ii sint de nici un folos!!!Dar noua ;Ce credem?Banii si averile care nu se cuvin sa le detinem in mod crestinesc ,o sa ne fie de un mai mare folos?Ori ne este greu sa vorbim de prezent si greshala sa ne o descoperim si cu multa smerenie sa fie dorinta de a ne pocai si ajunge o noua personalitate?Sa nu uitam ca pe linga istoire se mai scrie si alte carti ;Apocalipsa 20;”12Şi am văzut pe morţi, mari şi mici, stînd în picioare înaintea scaunului de domnie. Nişte cărţi au fost deschise. Şi a fost deschisă o altă carte, care este cartea vieţii. Şi morţii au fost judecaţi după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărţile acelea.”
  Deci sa nu uitam de mesajul divin si „14Ferice de cei ce îşi spală hainele, ca să aibă drept la pomul vieţii, şi să intre pe porţi în cetate!”(Apocalipsa 22)

 6. Nu cred că oamenii care studiază trecutul pentru beneficiul adevărului şi al viitorului se pot numi „cârtiţe”. Agenţii sub acoperire sunt numiţi „cărtiţe”. Evident că ei sunt văzuţi cu ochi diferiţi de cei deconspiraţi decât cei pentru care lucrează. Nu cred că pamfletul meu se adresează oamenilor care în mod deschis studiază arhivele trecutului, ci mai degrabă, la cei care din întuneric săpau pentru fii întunericului.

 7. Frate Petrica, am citit pamfletul si am apreciat talentul cu care a fost scris. Am inteles (sper) sensul scrierii. Dar pamfletul poate avea valente diferite, unghiul de privire fiind foarte important.

  De aceea, citind pamfletul, am ramas cu o oarecare nedumerire. Scriind pamfletul va refereati la cartitze gandindu-va la cei ce sapau musuroaie, la intunerec, prin casele conspirative ale securitatii, deniveland ogorul Evangheliei si producandu-i mari pagube, prin vanzarea de frati si de cauze sfinte, celor ce erau dusmanii lui Dumnezeu si a poporului Sau? Ori pamfletul se refera la cei ce deconspira pe acesti lideri de cult, sapand prin arhive si scotand la lumina ceea ce zacea la intunerec pana acum? Tocmai pe asta se bazau vinovatii care au produs atata rau lucrarii lui Dumnezeu si anume ca faptele lor vor ramane ascunse, la intunerec, ca lumina nu se va mai face si nimeni nu va sti.

  Cei lezati de deconspirarea tarelor trecurului ar putea folosi pamfletul impotriva celor ce cauta sa aduca la lumina lucrurile ce zac inca in intunerec.
  Oare citind pamfletul vor mai indrazi altii, asemenea lui Vasilica Croitor, sa mai scurme prin intunerecul arhivelor pentru a scoate la lumina ceea ce este inca ascuns? Si, Doamne, multe mai sunt de adus la lumina!!! Altfel vom ramanea mereu in ceatza si in confuzie. Si, ce se mai poate construi viabil in atari circumstante?

 8. Afara sunt cainii, cartitele, vrajitorii, curvarii, ucigasii, inchinatorii la idoli, si orcine iubeste minciuna si traieste in minciuna ! Apocalipsa 22 : 15
  Va garantez ca nu mi se adaoga nici o urgie pentru-ca am adaogat acest cuvant.

 9. Cartita conducatoare
  Invata sa sape
  Repede sau rabdatoare
  Tunelul ce-o’ncape…
  Inspiratie ?…Lumina ?…
  Tin de-o alta Lume
  Apa si hrana-i divina-s
  Seculare glume !…

 10. Il vad aevea pe bunicu’ in mijlocul gradinii de verdeturi, nemiscat,cu sapa ridiacta in dreptul unui musuroi de cartita !.
  Astepta impietrit urmatoarea pulsatie verticala de pamant negru si reavan. Apoi cu o zvagnitura naprasnica , sapa lui bine ascutita ,de cele mai multe ori taia cartita in doua . In alte dati , reusea sa o smulga si sa o arunce afara ,in lumina soarelui. Sarmana cartita ,incerca din rasputeri sa-si sape cat mai repede evadarea in adancimile gliei, cu palmele ei laterale,batatorite si puternice, disproportionat de mari, precum a detinutilor politici din tarcurile de munca fortata ori a celor ce au sapat Canalul Dunarea- Marea Neagra . Inainte ca sa reuseasca sa patrunda din nou sub pamant ,bunicul o prindea de coada-i scurta si mi-o arata . In spasme si zvagnituri energice, cauta din rasputeri sa scape. O blana fina ,foarte catifelata si neagra , cu sclipiri metalice ,dar mult prea mica pentru confectionarea unei manusi ,decum a unui cojoc !. Inteleg perfect analaogia . . . dar si beneficiile aduse de apetitul ei de carnivor subpamantean !. In termen de douazeci si patru de ore, o cartita matura ,consuma o cantitate de viermi, larve si gandaci daunatori agriculturii, egala cu greutatea corpului ei !.Aici in State, in vastele terenuri agricole contaminate cu herbicide si ingrasaminte chimice ( cauzatoare de leucemie si cancer ), cartitele au disparut !. Fermierii mai saraci, ce au doar o bucatica mica de pamant,ce se straduesc sa creasca legume in mediul pur organic, se bucura de prezenta musuroaelor si a cartitelor ,ca fiind un indiciu ca terenul nu este contaminat chimic ,otravit de . . . agresivitatea „civilizatiei” si a celor ce vor si urmaresc doar profituri imense si egoiste ,in detrimentul sanatatii !.

 11. Un articol cu un subiect care explica multe ,mai ales in ziua de zi si prea putini ajung sa inteleaga mesajul.De ce ?Fiinca multi nu doresc sa deschida ochii si nici nu doresc sa spuna ADEVARUL ,pentru a nu shoca pe cei din jur!!!Mereu ma intreb ;Ce duh a dat putere autorului sa scrie acest subiect?fiinca subiectul nu apare la voia intimplarii si reprezinta o mare realitate!!!Ne vom intreba ;Cum adica?Sa fim doar atenti asupra mesajului;
  -„Omul lui Dumnezeu este un iubitor al luminii. Vine la lumină cu curaj să i se vădească faptele. Nu are de ce să se ruşineze. Dumnezeu detestă caracterele ascunse, râmătorii din întuneric, sufletele ce fac pagube altora prin săpăturile lor. Vai de preotul, de omul ce se hrăneşte cu asemeni obiceiuri. Suflete ascunse, fii ai întunericului, care n-au ochi să vadă şi n-au urechi de auzit, de prezenţa cărora eşti conştient mai mult după efectele săpăturilor lor, decât de arătarea lor la faţă. Muşuroaiele lor murdare apar unde nu te aştepţi, şi când nu le doreşti. Fapte murdare ale firii pământeşti, produse ale nopţii şi ale singurătăţii, distrug recolta ogoarelor divine. Pământul reavăn al ogorului, săpat, semănat cu lacrimi şi udat de roua cerului, se bulbucă uneori grotesc şi păgubitor de activitatea acestor fiinţe vândute întunericului.”
  Acest mesaj scris descrie o realitate pe care multi nu doresc sa o recunoasca si este trist ca noi in viata de azi ne luptam cu multe „fiinţe vândute întunericului.”Poate eu sint greshit in afirmare ,insa sa nu uitam ca nici domnul Isus nu a fost greshit si in mesajul catre cele 7 Biserici ce gasim scris in cartea apocalipsei?Doar sa analizam mesajul adresat Bisericii din Efes;
  -„1Îngerului Bisericii din Efes scrie -i: ,,Iată ce zice Cel ce ţine cele şapte stele în mîna dreaptă, şi Cel ce umblă prin mijlocul celor şapte sfeşnice de aur:
  2,,Ştiu faptele tale, osteneala ta şi răbdarea ta, şi că nu poţi suferi pe cei răi; că ai pus la încercare pe cei ce zic că sînt apostoli şi nu sînt, şi i-ai găsit mincinoşi.

  3Ştiu că ai răbdare, că ai suferit din pricina Numelui meu, şi că n-ai obosit.

  4Dar ce am împotriva ta, este că ţi-ai părăsit dragostea dintîi.

  5Adu-ţi dar aminte de unde ai căzut; pocăieşte-te, şi întoarce-te la faptele tale dintîi. Altfel, voi veni la tine, şi-ţi voi lua sfeşnicul din locul lui, dacă nu te pocăieşti…”
  Oare azi in ce stare ne gasim?Si dorim sa ne facem o reexaminare si un autocontrol sa stim in ce pacatuim?Dorim sa ne recunoastem ,gresala ,pacatul si mindria?Sau dorim ignoranta pentru a expune confort dorintei si puterii firesti?Este greu sa spunem ADEVARUL,fiinca apare suferinta,dispare confortul si de ce sa suferim chind putem de aceste stari sa ne ferim?Si apostolul Petru chind sa lepadat de trei ori ;oare de ce a facut-o?Nu sa ishi apare personalitatea si sa nu sufere?Si totushi ce s-a intimplat?A dorit sa traiasca in negare si pacat?Noi azi …?Chita putere avem sa spunem ADEVARUL si sa luptam pentru sfintenie si neprihanire? Si sa nu lasam ca ispita sa ne biruie cu „stralucirea si bogatia acestei lumi”?Sa nu uitam ca Satana si la domnul Isus s-a dus cu aceiasi oferta pentru un gest mic de bagat in seama;
  -„8Diavolul L -a dus apoi pe un munte foarte înalt, I -a arătat toate împărăţiile lumii şi strălucirea lor, şi I -a zis:

  9,,Toate aceste lucruri Ţi le voi da Ţie, dacă Te vei arunca cu faţa la pămînt şi Te vei închina mie.„”Si totusi la provocare ;Ce raspuns primeste?Noi ce raspuns dam?
  Azi Satana nu ne duce pe munte sa ne arate bogatiile si stralucirea lor ,ci vine direct in casa si ne prezinta oferta pe masa prin nici nu credem cine;”fratiorii nostrii” cu afaceri (la prima vedere) de succes si de ce sa nu luam si noi o felie si sa credem ca ajungem binecuvintati cu un asemenea succes?Dar fratii mei sa nu uitam de indemnul ap.Pavel catre Timotei fiinca ;doamne ,domane ce bine ne ar prinde daca am ajunge sa-l cunoastem si in viata l-am aplica!De CRIZA AM FI SCUTITI si am dovedi ca sintem „oamenii lui Dumnezeu-TATAL SI ADEVARATI SLUJITORI AI DOMNULUI ISUS HRISTOS;Deci nu uitati despre acest indemn; 1Timotei 6;
  -„9Cei ce vor să se îmbogăţească, dimpotrivă, cad în ispită, în laţ şi în multe pofte nesăbuite şi vătămătoare, cari cufundă pe oameni în prăpăd, şi pierzare.

  10Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; şi unii, cari au umblat după ea, au rătăcit dela credinţă, şi s’au străpuns singuri cu o mulţime de chinuri.

  11Iar tu, om al lui Dumnezeu, fugi de aceste lucruri, şi caută neprihănirea, evlavia, credinţa, dragostea, răbdarea, blîndeţa.

  12Luptă-te lupta cea bună a credinţei; apucă viaţa vecinică la care ai fost chemat, şi pentru care ai făcut aceea frumoasă mărturisire înaintea multor marturi.

  13Te îndemn, înaintea lui Dumnezeu, care dă viaţă tuturor lucrurilor, şi înaintea lui Hristos Isus, care a făcut acea frumoasă mărturisire înaintea lui Pilat din Pont,

  14să păzeşti porunca, fără prihană şi fără vină pînă la arătarea Domnului nostru Isus Hristos,

  15care va fi făcută la vremea ei de fericitul şi singurul Stăpînitor, Împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor,

  16singurul care are nemurirea, care locuieşte într’o lumină, de care nu poţi să te apropii, pe care niciun om nu L -a văzut, nici nu -L poate vedea, şi care are cinstea şi puterea vecinică! Amin.”
  Putem si noi sa spunem „AMIN” si sa intelegem mesajul?Poate daca o sa ne dezbracam de puterea firii si o sa intelegem puterea DUHULUI SFINT IN ROADA SA SI CALITATILE LUI !Si sa nu uitam de acet mesasj;
  -„13Fraţilor, voi aţi fost chemaţi la slobozenie. Numai, nu faceţi din slobozenie o pricină ca să trăiţi pentru firea pămîntească, ci slujiţi-vă unii altora în dragoste….
  16Zic dar: umblaţi cîrmuiţi de Duhul, şi nu împliniţi poftele firii pămînteşti…
  24Cei ce sînt ai lui Hristos Isus, şi-au răstignit firea pămîntească împreună cu patimile şi poftele ei.

  25Dacă trăim Duhul, să şi umblăm prin Duhul.

  26Să nu umblăm după o slavă deşartă, întărîtîndu-ne unii pe alţii, şi pizmuindu-ne unii pe alţii…”
  Sper ca in alergarea noastra pentru priemiul vietii vejnice ,stim cum sa alergam si sa nu ne pierdem priemiul si cununa vietii ,fiinca multi alearga ,dar putini ajung la destinatie…..

 12. Ioan 3:20-21.
  „Căci oricine face răul urăşte lumina şi nu vine la lumină, ca să nu i se vădească faptele. Dar cine lucrează după adevăr vine la lumina…”
  Sau:
  „Daca ochiul tau este rau, tot trupul tau este plin de intuneric…”

  CARTITA = un om din interior, un informator, un delator…
  (Acan, Ahitofel, Core, Datan, Abiram, Tobie Hornitul, Sanbalat Horonitul Ghesem Arabul; apoi in Noul testament: Iuda Iscarioteanul, Dima, Diotref si apoi altii contemporani cu noi…)

 13. O descriere măiastră a „cârtiţei”. Multumesc pentru acest pamflet deosebit de grăitor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s