Patimile aeroportului

S-a anulat zborul meu spre Newark. Odată cu el, am pierdut și legătura pentru Milano. Sunt consemnat în aeroport pentru încă 7 ore. Sunt obosit de stat la cozi. Sunt flămând, stressat și transpirat. Pe deasupra nici nu știu dacă am să-mi primesc bagajul când voi ajunge la Milano cu aproximativ 10 ore întârzâiere. O întreagă suferință. Era cât pe aici să fac o scenă cu o funcționară care se străduia să-mi demosntreze că nu se poate… Știți despre ce vorbesc. Oamenii aceia care ar face minuni dacă ar cheltui la fel de multă energie și cuvinte să facă ceva. Era cât pe aci… dar mi-am amintit că suntem în Săptămâna patimilor.

Mi s-a părut umilitor să nu pot răbda aceste inconveniențe ale civilizației de azi, meditând la suferințele Domnului în locul nostru. Ar fi trebuit să mă aștept la aglomerații mari, la anulări de avioane și întârzâieri. Nu m-am gândit, pentru că lumea aceasta în care locuim ne-a convins de conveniențele și binefacerile ei. Și am crezut-o.

Zac aici pe fotoliile din aeroportul din Chicago, și mi se pare atât de străin acum, după zece ani de când mi-am stabilit rezidența în Arizona. Deschid când laptop-ul acesta, când telefonul mobil. Comunic și lucrez. Ca să treacă timpul.

Mi-am uitat toate necazurile când mi-am adus aminte de zilele Mântuitorului meu, de dinainte de crucificare. Și-a început săptămîna cu lacrimile pentru cetatea inconștientă de ultima ei cercetare. Nu a fost impresionat de entuziasmul religios, de fervoarea laudelor și osanalelor. N-a fost păcălit de decorul și ritualul hainelor așternute în calea măgărușului Său. Nu l-au indus în eroare cuvintele ucenicilor. În mijlocul bucuriei tuturor, El a plâns. De la lacrimile acelea a parcurs oră de oră apropierea crucii. Conștient de cele ce le va suferi. Conștient de indiferența oamenilor, de frica ucenicilor, de răutatea fariseilor de cruzimea romanilor. Știa cât de puțini vor fi aceia care își vor ridica ochii de la zarurile norocului spre crucea harului divin. Și totuși… era gata să moară în locul lor.

La ghișeul lui United Airlines am întâlnit azi pe cineva căruia îi lipsea harul. Nu avea de unde să dea și altora. Dacă n-ar fi intervenit cineva, legea cu care opera  mă osândea la o suferință și mai mare.

3 gânduri despre „Patimile aeroportului

  1. Ieri, trecand pe o straduta dintre blocuri, cineva a aruncat niste felii de paine care au aterizat pe asfalt. M-am aplecat putin si le-am aruncat pe trotuar gandindu-ma ca le vor manca cainii/pisicile/pasarile. Atunci am auzit de sus persoana: „Asa, da-le deoparte. Sa le manance pasarile. Multumesc.” Era vocea unei femei in varsta… nu m-am uitat sa o vad cum arata.

    In mintea mea eram suparat: De ce arunca painea la pasari?… Domnul mi-a raspuns in gand: ” propovăduiţi Evanghelia la orice făptură„. Dragostea si harul lui Dumnezeu se revarsa peste oameni si peste orice faptura.

    Trebuie sa ne schimbam felul cum privim lucrurile: „dupa dreptate, nu dupa infatisare”, daruind generosi statutul de nevinovati, constienti de bogatia harului ce o avem si de prezenta Stapanului cu noi si in noi.

  2. Draga Petrica, ma aflu la nici doua ore distanta de tine (cu masina),in mijlocul padurii mele de stejari .Stau la masa mea de brad, in vatra arde focul iar pe monitor iti citesc „Tristele si Ponticele „din aeroport !. Ma rog ca Domnul sa te aibe in paza lui , si sa-ti limpezirea cararile tale deasupra norilor ,spre un cer mediteranian de opal !.Ingerii Lui pazitori sa-ti vegieze zborul si sa te insoteasca atat in vazduh cat si in toate calatoriile tale terestre !. Ne vom bucura mult daca ne vei relata si alte vesti din Italia si Spania !.God bless you !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s