Tragedie la Oradea

Ziarul BIHOREANUL publică informații despre moartea și înmormântarea fețiței de 7 ani Elisabeta Haidău. Accesând pagina ziarului, veți putea vedea mai multe fotografii de la această înmormântare. Pentru acces faceți click pe fotografia de mai jos.

Iară articolul din BIHOREANUL

Moartea fetiței de 7 ani la ștrandul din cartierul Ioșia din Oradea, face subiectul unei știri și în Informația de Bihor, pe care v-o redăm mai jos:

44 de gânduri despre „Tragedie la Oradea

 1. Europa-Crestina – „Sper ca am fost cât se poate de concis” … Asta, dupa un comentariu de peste 1000 de cuvinte 🙂 🙂
  Thanks for the smile – I like your humor!
  Probabil vom ajunge si noi cindva la pensie si nu va mai fi nevoie sa citim totul in fuga, pe diagonala; Insa pina atunci, pentru noi astia mai grabiti, cuvintul „concis” inseamna total altceva decit crede, de exemplu, fratele Viorel Chis…

 2. Dumnezeu este in control Absolut. Toate cultele crestine, plecand de la ortodocsii mei, si ajungand la cultul dvs, penticostal intampina dificultati cand trebuie sa explice sau macar sa incerce sa explice de ce Dumnezeu permite fenomene ca „moartea prematura” sau cruzime si oroare. Motivul este simplu: din dogma crestina a fost scoasa doctrina reintruparii/reincarnarii.

  Ati mentionat cartea lui Iov: este un capitol foarte important. Acolo eu am inteles ca Satan este suspus vointei divine: nu a incalcat cu nimic limitele pana la care i s-a permis sa il incerce pe Iov, a urmat instructiunile cu mare precizie.

  Afirmati ca nimic bun nu poate fi in aceasta „cruzime”. Nu aveti de unde sti unde este acum sufletul fetitei, nu cunoasteti rationamentul pentru care s-a produs destruparea ei la o varsta frageda, deci va aventurati in ipoteze.

  Fiecare suflet isi alege parintii, locul unde se va intrupa, experientele prin care va trece, lectiile pe care le va avea de invatat si chiar si modul in care va fi destrupat. De aceea, ceea ce noua ni se pare oroare si cruzime, este pura lege divina in actiune. Eu cred ca absolut tot ceea ce se intampla oricarui suflet pe aceasta planeta i se intampla in cel mai inalt interes si din cea mai puternica iubire. Asta imi da incredere sa spun: Faca-se voia Ta!

 3. Pt. Viorelmihai
  Da, incerc sa fac pasi spre lumina, din intunericul in care ma aflu. Cred ca am directia buna. Mai tragic este pentru cei care se cred deja la lumina si umbla in intuneric.

 4. Mandat divin? Nu pot sti cu siguranta. Nu exista partea cealalta, exista o singura parte. Legea dreapta, perfect justa si echitabila este legea Iubirii. Moartea nu este niciodata prematura, vine intotdeauna la momentul potrivit. Partea cu robotii nu o inteleg clar.

  PS: „pasi spre lumina” inseamna ca sunteti inca in intuneric.

 5. Remus,
  Când am scris „roagă-te Duhului Sfânt”, am pus accentul într-un anumit fel, nu a fost vorba de a pro-/impune o formulă sau un „model”.
  Iată două exprimări foarte apropiate formal:
  Te rog, Ioane, ajută-mă!
  Te rog, Isuse, ajută-mă!
  Cât privește conținutul, le vom înțelege diferit, indiferent de ocurențele lor formale.
  În principiu, eu, personal, mă rog Tatălui și Fiului, conștientă că n-aș putea face asta fără Duhul Sfânt. N-ai cum să Îi șoptești Unuia ceva, fără a auzi fiecare și toți laolaltă. Și sunt conștientă că au lucrări diferite. Când am scris „roagă-te Duhului”, aveam mai degrabă în gând cum ar fi să stai de vorbă cu un învățător, îl rogi să-ți explice unde nu-nțelegi… Despre asta era vorba.

  De etichetări, nu mai zic nimic… Până acum, s-au adunat câteva: ortodoxă, baptistă, penticostală, carismatică.
  Sărbători binecuvântate!

 6. A.Dama,

  argumentele aduse de tine sant interpretate fals. Nu exista in toata biblia un exemplu in care cineva s-ar fi rugat vreodata Duhului Sfant. Partasia noastra in rugaciune este cu Dumnezeu Tatal si cu Domnul Isus. Asa arata Scripturile, asa facem. Incredintarea ta sant numai aberatii carismatice, fara vreun suport biblic.

 7. Remus,
  Isus ne spune sa ne rugam Tatalui. In cer, trei sunt cei care marturisesc: Tatal, Cuvantul si Duhul. (1 Ioan 5, 7)
  Daca spunem: in numele Tatalui, al Fiului si al Duhului Sfant, iar sunt laolalta. (Mat 28, 19)

  Fiecare sa faca dupa incredintarea lui!
  Eu ma rog Duhului sa ma calauzeasca. Sper sa nu Se supere prea tare Domnul:

  2 Corinteni 3:17 Căci Domnul este Duhul; şi unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia.

 8. da de unde? Nici o mandrie. Avem nevoie toti de doctorul suprem. cand stateam in ro in biserica la noi s-AU SCOS DUHURI DIN OM INDRACIT. NU PUTEA NIMENI SA PORUNCEASCA DUHURILOR RELE DACA NU ERA CURAT LA INIMA

 9. A.Dama,

  arata-mi si mie un verset din Noul Testament , unde ne arata ca noi trebuie sa ne rugam la Duhul Sfant ???

 10. Privitor la deosebirea duhurilor trebuie sa va mai spun un aspect important dle David. Normal acest dar trebuie avea pastori, preoti si duhovnici, crestini maturi capabili adimistra medicamentul adecvat bolnavului. Cunosc nu putini mari duhovnici cu acest dar, in lumea moderna li se spune pshiologi, intr-un fel sunt legate cele douo daruri-profesi foarte importante societati cazute in pacat, bolilor. Faptul ca specialsiti in pshiologie resping pe Dumnezeu fac ca ei sa vindece,amelioreze doar parte din boala fara sa o eradice, eradicarea totala o face Dumnezeu prin acesti duhovnici cu daru deosebiri duhurilor, ba si un pastor, predicator care are acest dar face astfelde minuni, adesea nevazute, nu se produce niciodata show.

  Degeaba îi pui unui bolnav predica buna, super academica ce îi poate declansa o prima reactie de aceptare prin logica, daca subiectul va observa cum ca vindecarea lui nu se produce, ca una se zice la biserica si alta se petrece in viata lui. Ma refer strict la bolile rezultate din pacat. Sa luam duhul curviei cel mai devastator duh. Nu tot ce vedem noi cade in acest pacat, una este partea fiziologica care necesitati sunt obligatori si altceva este duhul curviei care se scoate cu alte metode fara ataca natura, devia de la normalitate ptr al duce in alte rele pe bietul om. Dar ca sa pricepi deosebi trebuie avea darul acesta al desoebiri duhurilor si sti aplica medicamentatia. Adesea pacinetul nu stie ca tu i-ai dibuit boala,in cazul care nu-o si recunoaste, iar aceste cazuri sunt foarte dese, rareori va spune adevarul in fata ta, insa, de-i dibui duhul sti cum sa-l alungi fara galagie ptr ca de faci tam-tam, draci aduc întaritura si-iti da peste cap lucrarea. Tot asa si cu lacomia, clevetirea, minciuna, acel duh nenorocit, as zice boala rea. Cu minciuna iarasi avem ceva probleme, exista duh-boala rea si normalitate s-ai zicem. Când spun normalitate ma gândesc la faptul ca presat de imprejurari scapi o minciuna, ori a salva un om de prigonitori.

  Pentruca dvs penticostali, NP, sutineti ca sunteti eliberati de toate relele, duhurile, odata cu convertirea, nu va mai trebuie astfel de dar, ptr ca el si ptr aceasta a fost dat biserici, care cum stim este un spital unde Hristos isi trateaza pacineti. Acum daca la dvs intra omul si iese automat eliberat de toate bolile… nu mai aveti nevoie de medici asitenti ai lui Hristos. Am serioase temeri ca si la dvs bântuie duhul mândriei ce va amageste fi bogati in neprihanire, santosi tun.

 11. Dle David, faptul ca dvs penticostali credeti in manifestarile darurilor Sfântului Duh nu este rau, siun ortodocs, catolic (autentic, practicant), este constient de aceste daruri ca ele pot fi reactivate in orce moment,cum la fel de bine pot sa nu mai fie niciodata reactivate de Dumnezeu. Asadar; nu vom contesta faptul ca Sfântul Duh se poate manifesta in situati deosebite ca atare. Singura problema este excesul in care s-a ajuns, pâna acolo ca ditamai pastori sutin cum ca fara acel botez si daruri specifice Sfântului Duh ptr situati speciale nu ar exista mânutire, nu putini penticostali sutin vehemen aceasta teorie. Personal am serioase retineri fata de manifestarile penticostale privitor la darurile Sfântului Duh. Recunosc insa meritul penticostalilor a pune pe tapet forta Sfântului Duh ce este necesara orcarei confesiuni, crestinismul a blocat Sfântul Duh, iar rolul penticostal a fost (asa vad io), sa reaminteasca de puterea Sfântului Duh, ce a depasit aceasta sarcina sunt convins ca este eroare foarte mare,ca sa nu spun mai mult. De ce, am sa va argumentez

  1) Nu se poate ca Sfântul Duh sa se manifeste mai plenar doar intr-o confesiune iar pe celealte sa le lase cadea in hula, când va fi sa fie, trebuie ca majoritatea confesiunilor sa ajunga la un numitor comun in chestiune asa cum si dogma Sfintei Treimi o acepta marea majoritate. Manifestarile Sfântului Duh nu creaza isterie, nici fantism, nici extremism, nu da apa la moara dusamnilor, nu provoaca bietul om ce nu stie deosebi dreapta de stânga cadea in hula Sa.

  2) In privinta desoebiri duhurilor, ma tem ca se întelege si aplica gresit. Deosebirea (darul), nu se da orcui ptr a urmari fratele , vecinul fie el si pagân si ai da pe fata slabiciunile. Acest dar are un rol mult mai vast ce priveste intreaga lucrare a biserici, ajuta feri de cursele celui rau. Adica, azi unora li se spune vizionari care sa conduca biserica prin vremuri de restristre ori progres. Astfel de persoane trebuie identifica corect fiecare miscare ce vine spre biserica, ideia poate parea foarte buna, foarte biblica, foarte strâns legata de sfinti parinti (la noi la orto), dar in realitate sa fie o cursa a vrajmasului. Nu putine aspecte negative de acest fel am identificat si la noi (orto), dar si la dvs NP, mai ales penticostali care sunt cei mai vulnerabili.

  3) daca lucurile ar fi fost asa cum sutineti dvs penctiostali, teoretic suna totul Ok, ba mai mult, este de dorit ptr orcare crestin, penticostalismul ar fi fost de mult in fruntea marilor treziri, ar fi adus la Hristos budisti, hindusi, muslmani in masa , nu ar fi existat coruptie, vânzare de frate la secu, ar fi fost pe calpod apostolic care nu putea lasa indiferent pe nimeni, oare chair stiti ce inseamna vorbi cu adevarat prin Sfântul Duh?. Se sfârma pietrele dle David, cunosc nu putine cazuri de acest fel, unul cel mai cunsocut inclusiv in lumea NP româneasca, ortodocs in care Sfântul Duh se manifesta plenar, sfârma pietrele când deschidea gura ori ruga, da, acest om avea si darul vorbiri in limbi, insa, niciodata nu la folosit public, nu-a facut parada de el, doar noi apropiati sai stiam, doar noi apropiati lui stiam ca la rugaciunile lui se mai si vindeca cine se ivea, dar, nu show, nu parada, nu isterie, totul era natural, se petrecea ca un susur blând… Nu voi da numele ptr ca nu vreau fali mai ales sub anonimat.

  Prin urmare, fie ca va place ori ba, io unul cunsoc foarte bine si pe Sfântul Duh, înteleg bine ce doriti spune dvs. Mie personal mi-a aratat deslusit Sfântul Duh taina asta cu caderea in hula Sa, cât de Bun a fost Domnul ca ne-a ferit pe totii crestini (inclusiv penticostali), cadea in aces pacat, ca UNUl din noi nu se mântuia de ingaduia Dumnezeu fi asa cum spuneti dvs.

 12. @ Euopa Crestina. Dvs spuneti ca penticostalii se lauda cu prorocii si alte daruri spirituale. Noi nu le laudam ci noi suntem probabil singurii care credem in manifestarea tuturor darurilor. In ce priveste „deosebirea duhurilor”, din nou, acesta nu e un dar cu care trebuie sa te lauzi sau pe considerentul caruia sa faci circ acuzandu-i pe altii (cum se practica adesea in blogosfera zisa evanghelica). Ai adus in discutie „deosebirea duhurilor” pentru ca exista si exemple de imitatie. Desigur, unde circula moneda buna, reala, acolo circula si cea falsa. Daca e sa cauti acest dar al „deosebirii duhurilor”, am putea spune ca el lipseste si din cadrul celorlalte denominatiuni crestine. A deosebi duhurile inseamna a iti da seama de ce duh e cineva calauzit. Un individ religios poate sa strige si sa proclame pricipii biblice sus si tare si sa ii spurce pe toti cei care nu cred ca el si sa spuna ca e calauzit de Duhul desi el o face din duh de cearta sau din slava desarta. In biserica penticostala exista destui credinciosi si slujitori care fac distinctia intre real si imitatie. Am putea spune ca acestia au darul deosebirii duhurilor. Ca nu rezolva toate problemele? Sigur ca nu. Doar in Paradis totul va fi perfect. Usurinta cum unii confrati de-ai nostri urla „eretici” unii dupa altii, nu se numeste nici pe departe „dar al deosebirii” ci mai degraba „dorinta de afirmare”.

 13. Ei da Highlander, nu chiar nedrept nici atât de revoltator NU este moartea cuiva fie si prunc. Ma refer la moarte naturala fie si prin accident, nu la ucidere de om,prunci. Numai un om care este strâns legat de materie, are serioase îndoieli privitor la viata vesnica poate sutine ca este nedreapta moartea cuiva, ca si suferinta. Moartea este eliberare din teminta aceasta, din suferinte, neputinte, din pacat si robia diavolului care este „jupân” pe pamant, deci o izbavire este moartea. In cazul unui copil ,pai… nu-a mai gustat suferinta, esecul, biciuirile diavolului, spun asta in cazul care si d-ta esti crestin, in caz contrar nu are sens a va contrazice. Ferice de cei ce mor-adorm in Domnul! Io cred ca noii cei ramasi aici suntem mai de plâns decât cei ce deja au adormit in Domnul.

 14. Multumesc de raspuns Miha, exemplul cu nasterea e bun si graitor, si totusi, normal pruncul iese la 9 luni ( -) dar oamenii nu ies toti din lumea asta cum la batranete (cand nu e asa o tragedie, ci expected si normal. Baiul e ca unii prunci se nasc prematur – ca sa folosesc exemplul tau, adica unii oameni mor mult mai devreme si fara sens si stupid si crud, de o cruzime fara margini, ca in cazul acestei fetite. Asta e greu de acceptat si de inteles, chiar revoltator.

 15. Tin sa -ti multumesc de raspunsul comentariului ,stimatul meu;”Europa-Crestina „si sper ca fiecare cititor sa inteleaga mesajul!Este un mesaj plin de adevar si fiecare putem sa intelegem in ce greshim si de ce ajustari in viata avem nevoie pentru a ne putea pastra uleiul in candela si pastra personalitatea si cugetul de crestin curat in fatza incercarilor si provocarilor care apar si vor aparea intr-o provocare si mai mare!Sa nu uitam ca pe timp de pace orice soldat militar este instruit si antrenat pentru a sti cum sa lupte si sa ishi apre viata si cauza!La fel este si cu un crestin adevarat si indemnul cel mai adecvat este cel scris in Efeseni 6 cu 10 la 17…si atit pot ca sa adaug;’ Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea, pe care o dă credinţa, pentruca, prin puterea Duhului Sfînt, să fiţi tari în nădejde!”

 16. da, intrebarea ii „de ce?”. si stiu ca n-o sa primim niciun raspun aici. omul aproape involuntar, iar eu il inteleg, incearca sa dea vina pe satan sau pe Dumnezeu. de fapt cred ca mai mult pe Dumnezeu il ia la rost cu intrebarea „de ce?”. poate imi veti spune: „cine esti tu sa-l iei pe Dumnezeu la rost?”, dar omul, zic eu, are acest drept. iov a facut la fel. ii imposibil sa nu incerci sa iei la rost pe cineva, iar Dumnezeu stie asta, pt ca El ne-o facut asa.

  concediile se presupune ca sunt frumoase, ori viata pt unii nu prea este deloc asa. e usor a vorbi despre o calitatea vietii din pozitia dvs sau chiar a mea, dar nu si a unui flamand din africa, care bea apa cu portia sau a unui canceros, de exemplu.

  NU POT decat sa tac in fata acestor tragedii. Dumnezeu s-aiba mila!

 17. Pentru eLioR
  Afirmația mea nu avea un astfel de caracter general. Discuția a pornit de la moartea năpraznică a unei fetițe de 7 ani, tragedie care punea veșnica întrebare: „De ce?”
  Mintea noastră ar prefera un răspuns simplu de această întrebare complexă. Dumnezeu sau Satan este autorul acestei tragedii?
  Nu putem răspunde fără să comitem nedreprăți. Eu subliniam că trăim pe o planetă coruptă de păcat. Viața noastră poartă consecințele protopărinților noștri. Răul este în lume la el acasă și nu ne scutețte pe nici unul din noi. Sunt consecințe ale alegerilor personale, ale alegeerilor altora, ale circumstanțelor, sau combinații aleatorii aleunor factori care produc accidente și tragedii de genul acesta. Nu putem da vina pe Dumnezeu care „așa a voit” și nici pe satan că așa a primit permisiunea să facă.
  Dumnezeu are un cuvânt de spus și poate controla totul… dacă vrea.
  Supărarea mea pe astfel de lucruri este că focusul atenției noastre este pe viața de aici și acum și nu pe veșnicia ei.
  Viața mea este veșnică iar cea de aici și acum este ca un concediu pe Terra. Indiferent de lungimea sau calitatea lui, nu vacanța mea stabilește durata și calitatea vieții mele eterne.

 18. @Highlander
  Incearca sa citesti cartea Binecuvantare sau Blestem a lui Derek Prince…. Poate fi un raspuns!!?

 19. @Highlander,

  nu am sutinut ideia de pedeapsa ci faptul ca biserica este blocata, deviata pe drumuri gresite, este in pericol. Nu este nimic crunt, nimic nedrept, stiu, nu-ti va placea raspunsul, dar daca ar fi altfel; UNUL nu s-ar mântui. Curând va veni si vremea când ai sa vezi protectia lui Dumnezeu, ptr forma filadelfiana, dar atunci; va fi vai de cei care nu vor asculta, totii acestia vor emigra direct in laodicea varsari din gura Domnului. Pe de alta parte; fetita mai mult ca sigur a fost protejata de ceva mult mai rau ce putea avea loc mai târziu, poate chiar laodicizarea ei. Nu sunt penticostal, nici NP-ist, as putea sutine alte teze care sa atace aceste confesiuni crestine, le recunosc calitatea de parte a biserici lui Hristos, atentie, parte din ea, deci se bucura de aceiasi protectie si urechiala ca toate celelate biserici ori persoane pe care Domnul le iubeste. Nu, categoric nu, nu se poate spune ca Dumnezeu ar fi pedepsit copilul din cauza pacatelor tatalui si pastor, cât ar fi fost el de pacatos, gresit, personal ma inoiesc sa fie mai rau sau mai bun decât alti crestini fie enoriasi fie clerici. Mesajul lui Dumnezeu trebuie priceput cum se cuvine, corect de catre fiecare crestin, indiferent de confesiune, de ce adopta Dumnezeu astfel de metoda,

  1) Daca ar investi un proroc sa le spuna, nimeni nu ar crede, nici macar sefi penticostali care pun acentul pe proroci, cât de alte confesiuni nici vorba sa ia seama la un om a lui Dumnezeu.

  2) Sfântul Duh este blocat in absolut toate confesiunile inclusiv la penticostali ce se lauda cu El,, astfel ca nu le poate vorbi, unfica in problema ce o doreste Dumnezeu clarifica.

  3) Dupa aceste dusuri reci, când vor constata ca Dumnezeu pare fi impotriva lor, ca in adevar ceva este in neregula , nu neaparat datorat vieti lor, vor fi dispusi lua aminte, adica se vor trezevi, iar acesta-i scopul lui Dumnezeu sa-i trezeveasca pe totii crestini ptr ca sa poata face ca promisiunea facuta filadelfiei fi vizibila vrajmasilor.

 20. Nu contest (dle Viorel Chis), acele teste scripturistice, sunt parte a legi lui Dumnezeu care nu pot fi schimbate, Cuvântul lui Dumnezeu este Da si Amin, cine cuteza spune la rau bine si la bine rau, huleste Sfântul Duh, pacat greu, de moarte. Dar din observatiile mele, nu am întâlnit crestin (, sincer,autentic cât de cât) care sa cuteze contesta, mistifica dupa pofta lui pacatoasa legea lui Dumnezeu. Insusi dvs dle Chis nu omiteti aminti faptul ca totul este corupt, pervertit datorita pacatului existent in fiecare om, nici dupa sfintire, pocainta, induhovnicire nu se scapa de bolile mostenite a pacatului decât dupa ce parasim acest trup . Daca Dumnezeu ar lipsi, retrage ptr o clipa de la cârma vieti noastre individual-planetar, toate ar lua-o rau de tot razna. Ce vedem noi in prezent este doar inceputul acelei perioade nefaste când Dumnezeu va permite acel intuneric peste omenire, când va rupe Hristos pecetea. Dar când o va rupe?

  Nu înainte sa scuipe, (vomite, termn mai dur) forma laodiceana care deja o vedem deslusit fiecare crestin fi deja impusa, asimilata, prin care se comite si cel mai grav pacat, hulei impotriva Sfântului Duh, altfel nu ar varsa Hristos acea forma de biserica. Dar pâna atunci Hristos este avocatu intreg pamântului, fie el crestin ori nu, este piedica aceia de care vb Sf Pavel, binecuvântarile cad si peste buni si peste rai. Aceasta perioada mai este numita si cea de Har. Varsarea acestei forme de biserica are la baza situati-razvratiri mult mai grave decât ne putem inchipui, vrajmasul pregateste terenul prin care sa se comita hula contra Sfântului Duh la nivel global, aproape niciun suflet de om sa nu se poata sustrage acestui pacat. Daca pâna nu de mult, Hristos a ferit biserica de acest pacat, se pare ca Laodicea varsata va fi calu troian al spurcatului prin care va face pe ffff multi crestini, sinceri sa cada. Acest aspect nu-l pricepe biserica de azi, iar cine il pricepe tot strâmb il provaduieste ca sa nu se dibuie corect subtila lovitura, directia de unde vine. Din acest motiv Dumnezeu este obligat presa biserica, sa-i zicem forma filadelfiana inca existenta din care am spune face noi parte. De aceia foarte multi mai cad in grave pacate, se mai petrec multe napaste ca si cum nu ar mai exista protectia lui Dumnezeu. Biserica actuala, filadelfiana trebuie transmite un singur si foarte simplu mesaj, din pacate se complica in prea multe drumuri, care trebuiesc cât mai urgent parasite si ptr ca nu se doreste de buna voie, obliga pe Hristos urechia … ptr ca o iubeste si vrea salva si o va salva, fie ca place fie ca nu place unora. Ustura tare rau nuielusa Domnului, biserica filadelfiana,insa ea trebuie pricepe urgent mesajul Domnului, nu, nu sa o spun io ci in duh cu totii sa o priceapa, spre acea tinta duc toate urechelile Domnului. Nu actuala biserica va proclama acea evanghelie vesnica, cum tot aud multi NP-isti provadui, o asa-zisa trezire in masa. Actuala forma inca inviata , filadelfiana, va suferi serioase lovituri in urmatoarea perioada, ptr acele lovituri vrea Domnul pregati ptr a sta in picioare fiecare crestin filadelfian. Prin urmare; când vedem caderi grozave, napaste grele peste biserica sa nu luam ca pedeapsa lui Dumnezeu ci ca pe avertisment serios in vederea primiri mesajului de la Sfântul Duh, ce trebuie fiecare fecioara întelepata pricepe, iar acest mesaj va duce inevitabil si la auzul trâmbitei. Iar daca actuali conducatori spirituali impreuna cu enoriasi nu vor sa acepte, asculte ce vrea Sfântul Duh vorbi, risca sa fie dezbinati. Deci ruperea bisericilor va lua o amploare halucinanta. Se va întari foarte mult forma laodiciana de varsare din partea Domnului. Ferice de comunitatea care are pastori destoinici, care au priceput semnul, ei trebuie sa fi înteles deja si profetia cu privire la aceste evenimente, sa-i fi priceput taina, ca ea a fost sub peceta pâna nu de mult. In ziua care filadelfieni vor fi priceput aceasta profetie se vor uni in duh cu totii,indiferent de confesiune, atentie, Nu sub directivele ecumenismului ci a Sfântului Duh, ce va pregati si terenul provaduiri acelei evangheli vesnice, ce va atrage ura diavolului, furia lui nemavazuta pe pamânt.

  Aud multi crestini cum ca vine prigoana peste ei, cu precadere cultele NP sunt atinse de aceasta teama. Prigoana care va veni nu va viza doar o confesiune, de ex; penticostalismul carismatic, al celui clasic mai moderat, insa destul de conservator in doctrina, acestia vor avea serioase probleme , ei vor sutine cum ca sunt prigoniti, cum ca a venit prigoana , se vor insela totii cei care vor sutine asa ceva. Prigoana va fi contra crestinismului nu doar impotriva penticosltalilor, adventistilor, jehovistilor ci impotriva intreg crestinismului de factura filadelfiana in care suntem multi dintre noi indiferent de confesiune si greselile in care persistam. Pericolul ca si acestia sa migreze spre forma laodiciana este imens, ba inca unul foarte mare de obliga pe Dumnezeu ingadui acele dezbinari de care vorbeam. Tot din acest segment va iesi si cei care se vor face vrajmasi ai biserici, ai lui Hristos, cum ne spune si Sf Pavel ca vor iesi dintre noii, semne avem destule si inca de foarte multa vreme la nivel global sunt, nu doar in Ro.

  In concluzie dle Chis,
  crestinul de factura filadelfiana trebuie sa identifice corect pericolele care il pândesc, sa se departeze de caile ce il duc pe o pista gresita, iar de nu le identifica va fi obligat suporta corectura mai dura ce o impune insusi Domnul ptr al trezevi si uni in duh,doar atunci va veni si prigoana autentica. Personal vad inca foarte multi crestini filadelfieni, dar mai vad si cum se dezvolta expontial forma laodiciana, de care Domnul doreste feri orce filadelfian. Doar atunci va face Domnul ca cei din sinagoga satanei sa vie si recunoasca ca Domnul iubeste filadelfieni, toate drumurile duc spre acest obiectiv, el nu s-a împlinit inca, iar napastele ce cad tot mai intens peste filadelifieni sunt destul de ciudate, contrazice profetia. Deacia spuneam ca Highlander nu trebuie suduit ptr pozitia lui, care poate deranja pe cei prea comozi, preacolectivizati. Aspectele acestea contradictori sunt vizibile de la o posta ptr orcine, crestinul autentic trebuie sa dibuie corect mesajul divin. Vedeti dvs, in vremea prigoanei comunisteadesea proteja miraculos Domnul pe cei ce se deplasa dintr-o localitate in alta, scapa de secursiti, de acidentele puse la cale de ei, azi; in plina libertate nu ies bine de la predica (predicatori), ca sfâresc intr-un cumplit acident spre casa. Este anormal ce se petrece, sigur, vrajmasul o pune la cale, dar Domnul o ingaduie, iar motivul ptr care Dumnezeu ingaduie trebuie pune serios pe gânduri. Daca analizam CV-ul celor care patesc ceva rau, vom vedea ca nu sunt nici mai buni nici mai rai decât alti, oricum nu putem judeca noi viata cuiva, este treaba lui Dumnezeu.

  Sper ca am fost cât se poate de concis, tema asta-i foarte delicata, grea rau de tot.
  Doamne ajuta

 21. Highlander,
  Răspunsurile nu le poți avea în acest mod. Roagă-te Duhului Sfânt să-ți spună ție, direct, de ce a murit această fetiță! Va găsi El calea potrivită să-ți răspundă, așa încât să nu-ți pierzi credința…
  Dumnezeu putea să-L scape pe Isus de pe cruce? Ce Dumnezeu e Acela care-Și omoară propriul Fiu? În cazul lui Isus, știm sigur că Diavolul L-a ucis, nu Tatăl? Suntem de acord cu această Jertfă, și nu-L putem „ierta” pentru altele?
  Există o legalitate a acțiunilor Lui. Nu putem înțelege cu mintea astfel de lucruri. Avem nevoie de Duhul Sfânt și de credință. Dacă noi credem că El e drept, atunci întrebările astea nu ne mai determină să ne pierdem credința.
  Mama mea a dat naștere multor copii. Nașterile ei erau foarte grele. Pe când veneau pe lume cei mai mici frați ai mei (aveam 12 ani când s-a născut cea mai mică soră), am aflat că atunci când mergea mami la maternitate, se rugau pentru ea frați din mai multe județe ale țării, îndeosebi cei care aveau familii numeroase. Era un fel de „lanț” de rugăciune al familiilor cu copii mulți. Una dintre femei, care avea dar de prorocie, L-a întrebat pe Dumnezeu de ce nașterile mamei sunt atât de dificile – ne temeam de fiecare dată că o vom pierde -, că dacă tot aduce pe lume copii mulți, măcar să nască mai ușor. Răspunsul pe care l-a primit femeia aceea (a întrebat direct, a primit răspuns tot direct) a fost că Dumnezeu vrea să o ridice pe mami în ziua judecății ca martor împotriva celor care și-au ucis copiii, chiar dacă nașterile lor ar fi fost ușoare. Nu încerc să condamn pe nimeni. Exemplul acesta e pentru că răspunsurile Lui ar putea să ne surprindă. Nu aș vrea să se înțeleagă altceva. Ideea e că Dumnezeu știe mai bine în dreptul fiecăruia cum acționează și nouă nu ne rămâne decât să CREDEM că El acționează cu dreptate. Dacă vizavi de moartea acestei fetițe ai sta înaintea lui Dumnezeu și L-ai întreba de ce a îngăduit moartea ei, Dumnezeu ți-ar răspunde – mai ales dacă mântuirea ta ar depinde de acest răspuns. Dacă mântuirea ta nu depinde de primirea acestui răspuns, atunci s-ar putea ca El să tacă.

 22. @ Highlander
  Noi ne punem astfel de intrebari pentru ca nu vedem intreaga perspectiva.
  Este ca si cum ne-am intreba: de ce trebuie sa iasa un prunc din pantecele mamei lui? Este o experienta traumatizanta atat pentru el cat si pentru mama, de ce sa iasa din mediul in care s-a obisnuit, in care se hraneste si creste? De ce este Dumnezeu atat de crud?
  Dar Dumnezeu stie (la fel ca si noi) ca pruncul va muri daca nu iese la vremea hotarata. Cred ca de Sus multe lucruri se vad diferit…

 23. „Trăim pe o planetă coruptă de păcat în care răul se petrece aleatoriu. ”

  adica Dumnezeu n-are niciun cuvant de spus in tragediile care se petrec? nu le poate controla? raul (satan) face ce doreste, iar Dumnezeu nu-i poate sta in cale? cam asta inteleg eu din ce spuneti dvs.

 24. Imi pare rau, dar din nou,ca si in cazul
  „marturie pentru altii”, nu pot accepta o asemenea cruzime „cu scopul atentionarii/cercetarii bisericii”. Atentioneaza biserica altfel, un cutremur sa le darame biserica, sau mai stiu eu ce, dar ce vina a avut familia asta sau fetita aia ca sa aiba parte de o asa cruzime si moarte oribila? Din nou, nu veniti cu explicatii de genul „pedeapsa” – pedeapsa a fost la cruce, punct. Altfel mai mult face sens teologia catolica with autoflagelarea sau purgatoriul. Nici explicatii ca sa-i invete nu stiu ce. Sorry, prea crud, prea amar, prea mare pretul lectiei. Nici celui mai urat dusman nu i-ai face asa ceva. Daca Hitler ar fi avut copii, nici macar lui nu i-ar dori cineva sa-i faca asa ceva. Imi pare rau, dar asemenea cruzime nu face sens, orice s-ar spune.

 25. Frate Lascau, totusi daca Dumnezeu e in
  control, the ultimate control – poti incerca sa spui ca „ingaduie” cum previzibil suna explicatia dintr-un comentariu, sau ca „satan ar fi resonsabil ” de boli, suferinta, moarte – daca Dumnezeu e ultimately in control, atunci El face…. Ori e in absolut control or nu. Face Satan ce vrea, fara semnatura Celui in control? Stim f bine expl lui Iov. Cu atat mai mult ca o face copiilor sai, pe cand altor / (unora cel putin) spurcati ai lumii acesteia nu le face la fel. Si texte cu un bine suprem, nu intelegem acum… imi pare rau dar pentru mine nu functioneaza. Nu poate fi nimic bun, absolut NIMIC bun in ce s-a intamplat cu aceasta fetita. Din nou,va rog nu veniti cu explicatii de genul „poate fi o marturie pentru altii, etc” Nu accept o asemenea cruzime de dragul „marturie pentru altii”. Se poate si fara. Din contra, aceasta oroare si cruzime da mai multe tulburare si semne de intrebate si celor din lume si could put them off. Si pe buna dreptate. Sunt niste contradictii fara rezolvare, la care nici un apologet sau filosof crestin (si am citit destul de multi) nu cred ca poate da raspuns. Si ma framanta la culme problema si poate tulbura credinta si intelegerea lui Dumnezeu care face (ingaduie/aproba) asememea situatii.

 26. Draga Pete. Eu am framantari f mari, f mari, in aceasta privinta, ca si crestin, framantari care pot duce la pierderea credintei sau recuperarea ei; asa ca daca vrei sa ajuti, incearca sa ajuti, si lasa ironiile. Ca de ironic si malitios pot fi si eu. Dar nu am sa dau curs provocarii tale. Eu realmente caut raspunsul, desi ma indoiesc ca exista unul (cel putin in viata asta). Poate dincolo.

 27. Waw!
  Asta înseamnă că și comentariul Dvs. este mandat divin (sau din partea cealaltă!)
  Dacă „toate fenomenele se întâmplă după legi drepte, perfect juste și echitabile” – mă întreb ce lege dreaptă justă și echitabilă a dus la moartea prematură a acestei fetițe?
  Îmi vine tare greu să cred că trăiesc printre roboți și nu știu că sunt și eu unul dintre ei.

 28. … raul se petrece aleatoriu? Nimic nu este aleatoriu, in Univers toate fenomenele se intampla dupa legi drepte, perfect juste si echitabile. Nasterea si moartea nu sunt aleatorii niciodata, tot timpul se petrec la momentul oportun. Nimeni nu a petrecut si nu va petrece niciodata pe aceasta planeta corupta de pacat nici macar o secunda mai mult decat ii este scris.

 29. Pentru comentariul scris de catre;”Europa-Crestina ” in micul meu comentariu doresc sa expun un raspuns Biblic pentru toti crestinii indiferent de denumire si grupare;Si acest raspuns este dat chiar de Dumnezeu -Tatal prin cuvintele scrise in Deutronom 30;
  Binenteles ca el se refera la poporul Israel ,dar sa nu uitam ca fiind si noi acceptati prin jertfa de rascumparare a domnului Isus Hristos (Efeseni 2 cu 12 la 22)aceste binecuvintari si blestemuri se abat si asupra noastra!Si nu este chestia de speculatii sau alte filozofari!!!Ci ,este vorba de acceptarea ADEVARULUI SCRIS IN SCRIPTURA fiinca este scris;
  -„16Căci îţi poruncesc azi să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, să umbli pe căile Lui, şi să păzeşti poruncile Lui, legile Lui şi rînduielile Lui, ca să trăieşti şi să te înmulţeşti, şi ca Domnul, Dumnezeul tău să te binecuvinteze în ţara pe care o vei lua în stăpînire.
  17Dar dacă inima ta se va abate, dacă nu vei asculta, şi te vei lăsa amăgit să te închini înaintea altor dumnezei şi să le slujeşti,
  18vă spun astăzi că veţi peri, şi nu veţi avea zile multe în ţara pe care o veţi lua în stăpînire, după ce veţi trece Iordanul.
  19Iau azi cerul şi pămîntul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvîntarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămînţa ta,
  20iubind pe Domnul, Dumnezeul tău, ascultînd de glasul Lui, şi lipindu-te de El: căci de aceasta atîrnă viaţa ta şi lungimea zilelor tale, şi numai aşa vei putea locui în ţara pe care a jurat Domnul că o va da părinţilor tăi, lui Avraam, Isaac şi Iacov„.
  Insa partea tragica este ca ; „..Trăim pe o planetă coruptă de păcat în care răul se petrece aleatoriu. Nimeni nu este scutit. Gustul fructului oprit amărăște orice suflet, mai tare sau mai puțin.
  Viața nu este doar ceea ce vedem aici și acum.”fiinca prin cuvintele din Isaia Domnul spune;
  „17,,Căci iată, Eu fac ceruri noi şi un pămînt nou; aşa că nimeni nu-şi va mai aduce aminte de lucrurile trecute, şi nimănui nu -i vor mai veni în minte.
  18Ci vă veţi bucura şi vă veţi veseli, pe vecie, pentru cele ce voi face. Căci voi preface Ierusalimul în veselie, şi pe poporul lui în bucurie.
  19Eu însumi Mă voi veseli asupra Ierusalimului, şi mă voi bucura de poporul Meu; nu se va mai auzi în el de acum nici glasul plînsetelor, nici glasul ţipetelor.
  20Nu vor mai fi în el nici copii cu zile puţine, nici bătrîni cari să nu-şi împlinească zilele. Căci cine va muri la vîrsta de o sută de ani va fi încă tînăr, şi cel ce va muri în vîrstă de o sută de ani va fi blestemat ca păcătos.
  21Vor zidi case şi le vor locui; vor sădi vii, şi le vor mînca rodul.
  22Nu vor zidi case, ca altul să locuiască în ele, nu vor sădi vii, pentruca altul să le mănînce rodul, căci zilele poporului Meu vor fi ca zilele copacilor, şi aleşii Mei se vor bucura de lucrul mînilor lor.
  23Nu vor munci degeaba, şi nu vor avea copii ca să -i vadă pierind, căci vor alcătui o sămînţă binecuvîntată de Domnul, şi copiii lor vor fi împreună cu ei.
  24Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!
  25Lupul şi mielul vor paşte împreună, leul va mînca paie ca boul, şi şarpele se va hrăni cu ţărînă. Niciun rău, nici o vătămare nu se va face pe tot muntele Meu cel sfînt, zice Domnul.„Dorim sa credem ce este scris? ori ca ;ajungem sa credem sau nu ,noi in generatia noastra in planul divin ne gasim cum este profetit si la timpul potrivit se va ajunge si la schimbarile necesare ,care o sa faca aceste lucruri sa dispara si vor aparea actiunile descrise in apocalipsa 20 ,21 si 22 ,dar sa nu uitam de invitatia pe care o avem;”din partea Duhului şi Mireasei care zic: ,,Vino!„ Şi cine aude, să zică: ,,Vino!„ Şi celuice îi este sete, să vină; cine vrea, să ia apa vieţii fără plată!”

 30. Io cred ca nu trebuie sa va supere întrebarea pusa de contul Highlander , cred ca ar trebui sa va puna si pe dvs pe gânduri fff serios. Dvs penticostali sunteti specialisti in „povesti pescaresti”, stiti dvs la ce ma refer, nu trebuie sa intru in detali. Prin urmare ar trebui sa va puna pe gânduri motivul ptr care Dumnezeu ingaduie tot mai multe napaste peste biserici, peste cei care cred in Dumnezeu, cauta sluji fiecare cu puterea lui, în toate confesiunile se petrec multe napaste în ultima perioada. Parca tot la dvs (USA), penticostali româno-americani nu cu multi ani in urma a existat si o crima groaznica, la noi la orto alte rele, la catolici si mai si.

  Dvs penticostali va laudati avea calauzitor special pe Dumnezeu Sfântul Duh, va laudati cu proroci, vindecari, mai putin cu deosebirea duhurilor care nu prea vad pe multi lauda, iar cu talamcirea limbilor nici vorba sa fie, sigur la amvoane multe se spun, realitatea dovedeste contrariu indiferent ce vreti dvs spune. Dar nu aceasta-i problema care doresc pune in fata dvs si cu totul alta.

  Ce vrea spune Dumnezeu, ce semn vrea sa ne dea tuturor credinciosilor, nu de azi de ieri ci de mai bine de 10 ani Dumnezeu avertizeaza prin astfel de semne si altele si mai si, care nici prin gând nu ar trebui ajunge la crestini, totusi se întâmpla,dupa care vedem si tragedi care ne socheaza, ne face întreba unde mai este Dumnezeu nostru, nadajduiesc sa avem acelasi Dumnezeu in Sfânta Treime, chiar daca suntem de confesiuni diferite. Vreau sa va spun, na, indraznisc zice profetic, ca lucruile astea-s la inceput, ca ele se vor inteti in intensitate ce pe multi îi va face întreba daca nu cumva Dumnezeu nostru al crestinilor este o farsa, multi se vor indeparta , cauza.. hm, ma tem ca nimeni nu va voi analiza cu seriozitate, ca preasfinti penticostali,pastori , proroci ai cultului dvs se vor napusti asupra mea, pe de alta parte ma mai tem de un lucru, de hoti, ce stau la pânda si cum aud o ideie incep a o predica, lauda cum ca le-a descoperit lor Domnul. Va pot spune doar un singru aspect din toata aceasta problema, problema fff serioasa care trebuie pune pe gânduri mai ales pastori dvs.

  Este semnul laodicizari biserici, semnul dinaintea varsari din gura Domnului acestei biserici (indiferent de confesiune). Nu, nu enoriasi de rând sunt cauza principala, vor avea si ei vinovatia lor insa nu ei sunt cauza, nici marea parte din pastori sinceri slujitori ai Domnului, fie ei si gresiti cât timp slujesc cu inima curata, are Dumnezeu grija lor. Aceste douo categori, membre a trupului lui Hristos, au o singura mare problema pe care trebuie sa o rezolve urgent, altfel risca o mare dezbinare, cadere atât de mare incât nu le este cu putinta crede de le voi zice io acum, doar atunci se vor trezevi si vor face ce trebuie face acum, fiecare pastor, fiecare membru al biserici, repet indiferent de confesiune, alti din pacate vor ajunge fi varsati din gura Domnului ptr ca nu vor voi in ruptul capului sa se dezlaodiceze.

  Nu, nu am pretentia fi proroc, dar io stiu bine ce vorbesc, am convignerea ca Sfântul Duh ma luminat cât de cât in mai multe privinte, fie ca credeti dvs fie ca nu credeti, nu, nu sunteti obligati crede, Dumnezeu nu va pedepsi pe nimeni ptr ca nu-a crezut ce am spus io acu. Napastele, caderile nu vor veni din pricina neascultari vorbelor mele, ele sunt profetite cu mult înaintea mea de Domnul in scripturi, acu, io nu va dau lecti in scripturi, dvs sunteti superspecialisti in ele, pai… asa specialisti si chiar nu pricepeti semnul, ce vrea Dumnezeu zice cu toate aceste rele, care nu sunt parte a prigoanei, nici unul din noi nu suntem un Iov, desi de gândim mai santos-adânc, am vedea ca suntem si noi ceva de acest soi.

  In cazul de fata nu vom face speculati ieftine, insa trebuie sa ne puna pe gânduri motivul ptr care Dumnezeu a ingaduit, pe vremuri crestini erau mai aparati, se vadea diferenta dintre cei hulitori si cei iubitori de Dumnezeu, azi aceste diferente dispar tot mai mult. Nu, nu trebuie sa sperie pe nimeni, pocaiti sunteti atât cât trebuie sa fiti, nu asta-i cauza, o zic ptr ca tot aud fel si fel de indemnuri la pocainta dvs ptr a va trezevi la o viata mai intensa, desi… aici io vad o grava eroare intretinuta de pastori , evanghelisti dvs , eroare care va costa foarte scump, din ea doreste Domnul sa va scoata cât mai grabnic. Io va pot asigura; mai buni decât sunteti fiecare nu veti ajunge, nici mai sfinti, nici mai iubitori, nici mai calzi, nici mai reci, riscul ajunge caldicel spre varsare este foarte mare. Io nu vad un asa mare pericol in acest moment, vorbesc de o mare parte dintre crestini practicanti, io vad semnul-profetic ce il da Dumnezeu intregi biserici, ptr a pricepe prorocia, adica s-a luat pecetea de pe respectiva profetie, cine întelept de Sfântul Duh, sa continuie ideia, trebuie sa existe asa ceva in rândul crestinilor, unul vede o fateta a lucruilor, altul o alta, si asa se dibuie santos profetia, asa se ajunge mult mai departe.

 31. Printre primele rinduri de comentarii putem sa aducem doar sincere condoleante familiei si celor dragi care au ramas in durere si suspine!!!Chiar greu de exprimat in astfel de tragedii!Domnul Isus Hristos poate sa dea tarie si intelepciune de a trece peste acest impas care a lasat o mare rana ,dar ca ;persoane crestine trebuie sa intelegem rezultatul acestor actiuni !!Sa meditam asupra cartii lui Iov si sa descoperim si tragedia prin care el a trecut si sa intelegem si cauza!Pentru multi este geu de perceput mesajul si enigma lucrurilor care azi se intimpla si orichit se spera la dreptate si adevar e greu de gasit si de acceptat atiti chit sint interese implicate in ori ce caz si ori ce sentinta!!!!!Luati exemplul asupra cazului de condamnare (acuzare) a domnului Isus Hristos si a multor alte cazuri expuse in Scriptura!!!Traim in o lume ce se gaseste in puterea pacatului si atunci…… dorim lumina,dreptate si adevar?…..In mod sigur in momentul chind Harul, îndurarea şi pacea va fi din partea lui Dumnezeu Tatăl, şi din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatălui, în adevăr şi în dragoste!Altfel ….vedem rezultatele….raspunsurile si acuzatiiile….

 32. http://tv.intercer.net/media/2473/Intelege_ca_nu_pricepi,_5_Aprilie_2008/
  Ma gandesc la ceea ce spunea Domnul Isus:”dar Eu m’am rugat pentru credinta ta …”
  Contam pe rugaciunea Ta ,Doamne Isuse,atata vreme cat suntem intre colbul taranei si stralucirea cerului…si te rugam sa ne dai rabdare sa continuam in credinta si atunci cand nu pricepem!
  Anul trecut,cam tot pe vremea asta,poate cu vreo trei saptamani mai devreme,au plecat la Domnul pastorul Nicu Ilies cu doi dintre fii lui…un alt” DE CE”?Vom avea o vesnicie la dispozitie ca sa intelegem toate „de ce-urile” de aici;cate odata,Domnul trage putin „perdeaua” si ne lasa sa vedem inca de aici,asa cum veti vedea din istoria reala si vie a unei familii de misionari suedezi ,misionari in Congo.

 33. E zguduitor…
  Mă rog ca Domnul să-i mângâie şi să-i întărească pe părinţi, rude şi cei apropiaţi…

 34. Intrebarea este pusa gresit. Nu, de ce face Dumnezeu astfel de lucruri? (diavolul vrea sa credem ca Dumnezeu face asta cand de fapt impostorul este el) Intrebarea corecta ar fi: de ce ingaduie Dumnezeu sa se intample asa?
  Situatia este prea dureroasa sa incerci sa cauti raspuns la intrebare si s-ar naste polemici care nu le sunt locul acum.
  Ce este nevoie, este sa ne rugam ca Domnul Isus sa lase balsamul de vindecare al inimilor peste parintii indurerati. Plangeti cu cei ce plang!

  P.S. Ocroteste Tata copiii Tai de uneltirile diavolului!

 35. Există un răspuns. Trăim pe o planetă coruptă de păcat în care răul se petrece aleatoriu. Nimeni nu este scutit. Gustul fructului oprit amărăște orice suflet, mai tare sau mai puțin.
  Viața nu este doar ceea ce vedem aici și acum. Față de veșnicia ei, 7 ani sau șaptezeci nu fac nici o diferență.
  Despărțirile dor. Familia pastorului Haidău va fi marcată pentru toată viața de această tragedie. Dumnezeu este Singurul care poate transforma aceste lacrimi în mărgăritare și Mângâietorul poate oferi prin suspinele Lui negrăite pacea de care au nevoie. Pentru asemenea clipe Domnul a rostit cuvintele: „Să nu vi se tulbure inima…”
  Pentru mama și tatăl acestei fetițe frumoase, cerul nu va mai fi un loc necunoscut si misterios.
  Să-i păstrăm în rugăciunile noastre!

 36. Ancheteaza …si pe parinti?!? Scuze, dar anchetatorii astia is oameni
  fara minte chiar? Dincolo de aceasta intrebare retorica, se ridica o alta intrebare, care desi nu retorica, nu-si va primi raspuns probabil niciodata: de ce face Dumnezeu asemenea lucruri?!? Celor ce ar incerca sa dea un raspuns acestei intrebari fara raspuns, Nu veniti va rog cu raspunsuri simpliste, cu limbaj de lemn sau raspunsuri si explicatii clisee. ……cat de oribil si tulburator.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s