Când era încă departe…

“Măslini și rodii… gata să-nflorească…
Și sus… acolo… casa părintească.
Și inima începe-acum să-i bată.
Dar uite, drept în fața lui de-odată,
Aleargă… tata… către el aleargă
Ah, pieptul parcă-i gata să se spargă…”

                             Întoarcerea – Costache Ioanid

Cele mai lungi ore din viața mea, le-am petrecut întro gară. Și nu o singură dată. Călătoream spre Oradea de la Pâncota. Era vară și doream să petrec câteva zile cu cea mai specială ființă din întreaga lume, fata viselor mele. Exista o inconveniență. Trebuia să schimb trenul la Sântana, iar între cele două trenuri erau cinci ore de așteptare.

Să iubești și să trebuiască să aștepți inutil, cinci ore într-o gară pustie mi se părea o tortură greu de îndurat. O sală de așteptare cu dușumele unse cu motorină în care pluteau încă, peste mirosul gudroanului, miazmele hainelor nespălate ale călătorilor. Ieșeam pe peron privind orizontul șinelor în aerul acela fierbinte care le făcea volatile dezintegrându-și traiectoria în verdele prăfuit al câmpiei. Intram apoi să mă adăpostesc puțin de canicula verii în sala de așteptare devenită sală de tortură cu mirosurile ei insuportabile. Doamne, cât de lungi mi se păreau orele acelea! Nu puteam citi decât câteva rânduri din cartea pe care o aveam mereu cu mine. Gâdul îmi era numai la momentul întâlnirii cu cea care este acum soția mea.

Sălile de așteptare ale vieții. Ce greu trece timpul în ele! Câtă nesiguranță și neliniște în ele! Nu știm când se va deschide ușa. Nu știm exact ce ne așteaptă dincolo. Când așteptăm binele, despre care știm că este mai degrabă o excepție decât o regulă în această lume căzută, anxietatea este și mai mare.

Mă gândesc la așteptarea tatălui fiului pierdut. Ce lungi or fi fost zilele absenței lui de acasă! Cu singuranță știa că poate va veni într-o zi înapoi. A mizat totul pe această nădejde. I-a dat partea de avere în virtutea acestei speranțe. Oricâtă psihologie am cunoaște, reacțiile umane nu pot fi previzibile. Niciodată sigure. Așteptarea nu era ușoară. Va veni? Când? Cât timp va rezista mizeriei? Cât este gata să îndure până ce mândria va fi ucisă în el de suferință? Când va fi gata să accepte că visul său a devenit coșmar? Când va renunța la planurile lui? Când îi va veni mintea la loc? Nu știa aceste răspunsuri. Până la aflarea lor trebuia să aștepte. Zilele și orele lungi ale așteptării celui iubit. Fără el, lumea devine o celulă de închisoare. Ziua își estompează culorile. Viața își pierde valoarea.

Fiecare dimineață naște o nouă speranță. Fiecare seară se încheie cu o dezamăgire. Iar nopțile… bezna aceea cumplită a unui suflet trist și nefericit. Somnul se lasă greu prins, ca un animal șiret și înșelător.

Îl văd ieșind la uliță de câteva ori pe zi. Obsedant. Orice siluetă ce apare la orizont trezește o nouă nădejde. Orice lătrat de câine produce o nouă tresărire a inimii. Orice nou venit aduce cu el nădejdea unei vești de la cel plecat.

Orele când vine poștașul satului sunt dintre cele mai chinuitoare. Va veni cu un mesaj pentru el de la fiul plecat? Sau trecerea lui nu va face decât să sape și mai adânc rana aceea din piept?

Peste toate lucrurile se așterne uitarea în afară de inima plină de dorul celui plecat. Ceilați pot să-și vadă de viața lor și de treburile fiecărei zile. Iubirea care așteaptă nu are altă treabă mai importantă decât să iubeacă și să aștepte. Nădejdea hrănește așteptarea. Fiecare activitate este colorată de ateptarea aceea chinuitoare. Dar dacă azi este ziua când va veni? Nu va pleca departe de casă. Să nu fie plecat atunci când va veni…

Când o fiică rispitoare s-a întors acasă după mai mulți ani de rătăcire prin lume a sosit noaptea la coliba mamei bâtrâne. A constatat cu uimire că ușa bordeiului nu era încuiată. După îmbrățișările și lacrimile de bucurie ale revederii, aceasta a sesizat mamei neglijența de a dormi cu ușa descuiată. “De când ai plecat n-am mai încuiat-o niciodată. N-am vrut ca atunci când vii s-o găsești încuiată!”

Viața, în general, este o sală de așteptare. Privim mereu spre ușa care se deschide atât de rar. Așteptăm să fie rostit numele nostru. Nu știm ce ne așteaptă dincolo de ușă. Citim doar informațiile de pe pereții încăperii. De cele mai multe ori așteptăm o decizie, un verdict, un diagnostic. Rare ori o veste bună. Veștile bune sunt rare ca trandafirii. Cele rele ca buruienile. Veștile bune sunt haruri nemeritate. Cele rele țin de natura noastră păcătoasă, și rare ori ni se par anormale.

Când îți aștepți fiul plecat – aștepti o recuperare. Aștepți o înviere din morți. Nădăjduind împotriva oricărei nădejdi.

Nu știm câți ani a așteptat acest tată întoarcerea fiului său. Știm doar că l-a văzut de departe. Înseamnă că a fost mereu în veghere scrutând orizontul. L-a cunoscut după acel simț special a inimii care înțelege și vede ceea ce ochii nu pot. L-a simțit cu acele vibrații pe care numai ființele care se iubesc le pot distinge. L-a văzut pentru că l-a așteptat. L-a văzut pentru că-l iubea.

Suntem un nimeni până când ne iubește Cineva.

17 gânduri despre „Când era încă departe…

 1. Amin. Frate Tiberiu si la noi sunt unele daruri ,dar fara celelalte lucrarea nu e completa,trupul nu isi primeste cresterea ,iar lupiii sunt la ei acasa .Astazi avem doar sistemele lumi ca si structura de organizare interioara,pentru ca ,zic ei e bine si asa .Fiecare astazi este cu adevarul sau.Dar la inceputurile Biserici lucrurile nu au fost asa in structura de organizare asa cum sunt ele astazi.Asistam cu durere la acest fenomen si de stingere a candelelor incet incet.La cer este sigur ca va pleca un singur trup,o singura biserica ,nu grupuri ,mari sau mici de oameni credinciosi separati de religii si dogme.Domnul sa ni se descopere tot mai mult prin Cuvantul Sau.Si eu as m as bucura de acelasi lucru sa imi cunosc toti fratiii in Domnul.

 2. Rătăcitul de la adevăr , dintre voi…….. v 20 == cine intoarce pe UN PĂCĂTOS………== adică păcătosul despre care vorbește aici este tocmai RĂTĂCITUL DINTRE VOI,DE LA ADEVĂR==
  Eu , frate Cimm nu sunt responsabilul unei biserici,ales prin vot. Și eu mă confrunt cu aceleași probleme ca și dumneavoastă cu o excepție== La noi în adunare există DARURI ALE DUHULUI SFÂNT.Eu nu sunt teolog și nu-mi place să facem teologie, în schimb îmi place Cuvântul Domnului,
  dar așa cum este EL. Îmi cer scuze dacă cumva v-am întristat în vreun fel și vă las cu un Cuvînt din Cuvântul Domnului.===Coloseni 3 V 12-15== M-aș bucura mult dacă ne-am putea cunoște
  personal. FI-ȚI BINECUVÂNTAT DE DOMNUL.

 3. Oricum nu mi-ați răspuns cum înțelege-ți IACOV 5 v 19 și 20.Stimate frate Tiberiu ,…” Fratilor daca s a ratacit vreunul din voi dela adevar si l intoarce un altul”””””adica pe unul care s a ratacit si i l intoarce un altul.Ca sa il intoarca trebuie sa il caute ca sa il gaseasca ,fiindca el nu mai ii in adevar acolo unde acel „”unul””” este.Ca atare pe unul ratacit trebuie cineva sa il gaseasca intai si sa il intoarca ,rezultatul fiind mantuirea acelui suflet de la moarte.Cine merge astazi sa ii caute pe cei rataciti de la adevar?Ratacit de la adevar nu inseamna neaparat un fiu risipitor care se destrabaleaza si pangareste sangele legamantului.O cata munca este astazi in acest sector de a gasi frati rataciti de la adevar si intoarce la Adevar.Apoi un adevar ,Iacov vorbeste fratilor ,cui crezi ca le zice el ” fratilor”?.Binenteles ca fratilor.Asemeni pildei din Luca 15,unde omul isi cauta oaia ratacita ca si un bun propietar de oi,asa si aici ca un bun frate trebuie sa il cauti si intoarce pe un frate care s a ratacit de la adevar.Si apoi binenteles rugaciunea …Daca vede cineva pe fratele sau savarsind un pacat care nu duce la moarte, sa se roage; si Dumnezeu ii va da viata, pentru cei ce n-au savarsit un pacat care duce la moarte. Este un pacat care duce la moarte; nu-i zic sa se roage pentru pacatul acela. (1Ioan.5:16)
  20. Dar voi, preaiubitilor, ziditi-va sufleteste pe credinta voastra preasfanta, rugati-va prin Duhul Sfant,
  21. tineti-va in dragostea lui Dumnezeu si asteptati indurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viata vesnica.

  22. Mustrati pe cei ce se despart de voi;

  23. cautati sa mantuiti pe unii, smulgandu-i din foc; de altii iarasi fie-va mila cu frica, urand pana si camasa manjita de carne.

  24. Iar a Aceluia care poate sa va pazeasca de orice cadere si sa va faca sa va infatisati fara prihana si plini de bucurie inaintea slavei Sale,

  25. singurului Dumnezeu, Mantuitorul nostru, prin Isus Hristos, Domnul nostru, sa fie slava, maretie, putere si stapanire, mai inainte de toti vecii, si acum si in veci. Amin. Iuda 1.20-25.
  Inca nu am vazut in Biblie vreunul care sa fi fost in Biserica ,sa fi primit daruri si sa plece si sa le risipeasca .Dumnezeu nu da daruri nimanui ca sa mearga mai apoi si sa le risipeasca .Ia uitati va in adunarea dumneavoastra cite daruri de la Dumnezeu aveti pentru cresterea biserici.?
  De ce crezi ca nu a dat Dumnezeu daruri si astazi????
  Se prea poate ca Dumnezeu nu a gasit inca oameni dupa inima lui ,aici vorbesc si de mine insumi,
  Niciodata biserica nu a fost atat de slab echipata ca si acum.Sa nu se insele insa nimeni prin adunari ca daca a fost ales de votul oamenilor este ales si randuit si de insasi Dumnezeu in Biserica Lui.
  Daca am vreo dorinta eu personal inaintea lui Dumnezeu ,aceasta ar fi aceasi dorinta pe care a avut o si Estera „da-mi viata: iata cererea mea; si scapa pe poporul meu: iata dorinta mea! „,dar nu in fata unui muritor ci in fata lui Dumnezeu.

 4. @Daniela & Cimm
  Cu toată dragostea o să vă spun visul == Se făcea că mergeam cu mașina mea pe o autobandă
  ( freeway) și deodată aud deasupra mea o discuție între două persoane. Unul zicea celuilalt == trebuie să dea a doua șansă ,trebuie să dea a doua șansă… și discuția continua tot așa.Nu prea mă interesa discuția lor fiindcă vorbeau de o altă persoană și conduceam mai departe mașina.
  Deodată nu mai erau două persoane ci numai UNA la geamul meu din stânga mașinii din față,
  dar era o așa de mare Ființă că nu o puteam cuprinde cu vederea mea și mi se adresează direct mie == TREBUIE SĂ DAI A DOUA ȘANSĂ. Mi-a mai repetat încă odată și după aceia a disparut.
  Acesta a fost visul. @ fr cimm,eu nu am menționat nimic despre curvarul din Corint , dar aș vrea să ne uităm în 2 Cor. 2 v 5-11. Vă rog să citiți aceste versete și să observați că –CĂDEREA FRAȚILOR ESTE UN PLAN AL DIAVOLULUI ȘI NU TREBUIE LĂSAT SĂ AIBĂ UN CÂȘTIG DE LA NOI. Pentru ca diavolul să nu poată avea un câștig de la noi,trebuie să-i primim înapoi.
  Haide-ți să ne uităm din nou în LUCA 15 v 1-7. Păcătoșii și vameșii ÎL ascultau ,fariseii și cărturarii cârteau tocmai pentru faptul că EL îi primește pe păcătoși. EL le spune pilda cu oaia
  rătăcită. După bucuria pe care o are cu vecinii și prietenii, că a găsit oaia,conclude ( v 7 ),că este mai multă bucurie in cer pentru un singur păcătos care se pocăiește ,decât pentr 99 de neprihăniți
  care N-AU NEVOIE DE POCĂINȚĂ.== Întreb eu == cine este atât de neprihănit ca să nu aibă nevoie de pocăință? Răspunsul e clar = fariseii și cărturarii. Bucuria produsă în ceruri este =Păcătosul care se pocăiește și in cazul nostru== OAIA ADUSĂ ÎN TURMĂ==
  Oricum nu mi-ați răspuns cum înțelege-ți IACOV 5 v 19 și 20.
  Cu privire la EVREI 6 v 4-6 ,răspunsul este clar în V 9 ȘI 10 din același capitol, iar 10 v 25 – 31,
  iată comentariul meu aici ==V 28 spune că cei ce au călcat Legea lui Moise au fost omorâți FĂRĂ MILĂ….. Domnul ISUS a spus == MILĂ VOIESC…… (Matei 12 V 7),deasemenea spune Cuvântul==
  MILA BIRUIEȘTE JUDECATA,DAR JUDECATA ESTE FĂRĂ MILA PENTRU CEL CE N-A AVUT MILĂ.( Iacv 2 V 13). Să ne uităm în IUDA V 23. Citi-ți vă rog în MICA 6 V 8 . Mila trebuie să caracterizeze pe oamenii lui DUMNEZEU. În Matei 23 V 23, Domnul îi mustră pe farisei și cărturari
  lăsau nefăcute CELE MAI ÎNSEMNATE LUCRURI DIN LEGE==DREPTATEA,MILA ȘI CREDINCIOȘIA.== Este un mare adevăr că dacă , cineva trece din viata aceasta neâmpăcat cu Domnul , va avea sfârsitul din EVREI 10 ,tocmai de aceia trebuie să privim cu milă si să încercă să recuperăm tot ce se mai poate recupera ,până nu este prea târziu.
  Mă bucur de ocazia pe care am avut-o , să împărtășim împrenă din Cuvântul Domnului și
  doresc ca Binecuvântările Domnului să vă fie dăruite din plin, deasemenea mulțumesc fratelui Petrică pentru că ne-a acceptat discuțiile . Rugăciunea mea este ca – DOMNUL SĂ NU LASE PE NICIUNUL DIN AI LUI SĂ SE PIARDĂ , CI SĂ-I AJUTE PENTRU MÂNTUIREA SUFLETELOR LOR,AMIN

 5. Fr Tiberiu ,spre deosebire de fiul risipitor,acest om in Luca 10.30,nu a ajuns sa se destrabaleze,desi poate era pornit inspre destrabalare.Talhari i au luat totul,nu a dat el insasi .Noi nu trebuie sa intoarcem spatele nimanui ,din contra daca „un om ar cadea deodata in vreo greseala, voi, care sunteti duhovnicesti, sa-l ridicati cu duhul blandetii. Si ia seama la tine insuti, ca sa nu fii ispitit si tu. (Gal.6:1)”,iar pe curvarul din Corint a trebuit dat afara,”

  18. Porunca pe care ti-o dau, fiule Timotei, dupa prorociile facute mai inainte despre tine, este ca, prin ele, sa te lupti lupta cea buna

  19. si sa pastrezi credinta si un cuget curat, pe care unii l-au pierdut, si au cazut din credinta.

  20. Din numarul lor sunt Imeneu si Alexandru, pe care i-am dat pe mana Satanei, ca sa se invete sa nu huleasca. 1 Tim 1.18-20.
  Ioan Marcu nu a cazut niciodata de la credinta,el doar nu a mai vrut sa mearga mai departe in cea dintai calatorie misionara a lui Pavel,probabil din frica sau din slabiciune Fapte 13.13..Si faptul ca el a devenit folositor mai tarziu se datoreaza varului sau Barnaba care i a dat o sansa…vezi Fapte 15.37-39.Ioan Marcu niciodata nu a fost un fiu risipitor si nici un apostat.
  Cit despre oaia pierduta ca este un pacatos care se intoarce,eu nu am vazut sa scrie asa in Biblie.Pe textul din Luca 15.4,arata ca Omul a cui era oaia pierduta s a dus sa o caute,si a cautat o pina a gasito.Pe umeri a adus o inapoi,apoi se veseleste ca si a gasit oaia care era pierduta ,nu ca i s a intors oaia care era pierduta.Aceasta oaie pierduta astazi este Israel.

  Iar ca suntem pacatosi ,asa este toti suntem pacatosi,Pavel zice :O, adevarat si cu totul vrednic de primit este cuvantul care zice: „Hristos Isus a venit in lume ca sa mantuiasca pe cei pacatosi”,
  dintre care cel dintai sunt eu. (1Tim.1:15)…….Nu zice „”””am fost eu”””””” ,zice „”””sunt eu””””.
  Iar cit despre cei care astazi pleaca din biserici ,pleaca pentru ca ei practic niciodata nu au fost integrati in biserica ,dapoi sa mai aiba si daruri duhovnicesti care sunt considerate de Pavel o bogatie (1 Cor.1.5-7),pentru ei se potriveste ce este scris aici:Ei au iesit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai nostri. Caci, daca ar fi fost dintre ai nostri, ar fi ramas cu noi; ci au iesit, ca sa se
  arate ca nu toti sunt dintre ai nostri. (1Ioan.2:19).Si daca vor sa revina pot reveni oricind,si daca vor sa stea pot sta si integra in trup.
  Daca ar fi sa aleg intre visuri si Cuvant,Cuvantul l as alege.
  Cit despre sanse inadevar Dumnezeu ne da multe sanse,dar ce este scris la Evrei nu putem calca,asta practic ne arata si limita noastra cam pina unde am putea merge.
  Precum si cu hulele este o limita ….28. Adevarat va spun ca toate pacatele si toate hulele pe care le vor rosti oamenii li se vor ierta;
  29. dar oricine va huli impotriva Duhului Sfant nu va capata iertare in veac: ci este vinovat de un pacat vesnic.” .Marcu 3:28 ,29.
  Domnul sa ne dea talmacire la Cuvantul Sau.

 6. Dumnezeu da a doua sansa….dar cui?…nu ne puteti spune ,asa in mare visul,ca sa stim si noi CE ANUME v-a schimbat gandirea? pentru ca Evrei 6:4-6,si Evrei 10:25-31 ne fac sa intelegem ca „cei care au gustat din puterea veacului viitor….nu vor mai putea fii iarasi adusi la pocainta”…pentru ca totusi,pocainta ti-o da Dumnezeu,nu o ai in firea ta pamanteasca…personal,ma indoiesc ca Dumnezeu v-ar fii dat un vis care ar veni in contradictie cu CUVANTUL SCRIS!

 7. Consider că este necesar să-mi spune-ti cum interpreta-ți IACOV 5 v 19 și 20.
  Avem multe exemple chir în Vecihul Testament despre iertare==EX – Ninive,Ahab și alte cazuri.
  Pavel s-a despărțit de Barnaba din cauza lui ION MARCU (Fapte 15 v 36-40 ), dar te rog citește 2 Timotei 4 v11. În Luca 15 ==Oaia pierdută este UN PĂCĂTOS care se intoarce la Domnul dar faptul că este o oaie pierdută din turma de 100 de oi, înseamnă că a fost cândva în turmă,deasemenea și leul pierdut== Cel căzut între tâlhari avea nevoie de cineva să-l ajute și pe drumul lui au trecut TREI, la UNUL i s-a făcut milă de el ( Luca 10 v 25-37 ) ,dar Domnul conclude in versetul 37 – Du-te și fă și tu la fel–
  Bizuit pe versetele din Evrei pe care le-ati scris,treizeci de ani am întors spatele la cei care știam că au alunecat,dar,cu aprox. 10 ani în urma ,am primit un vis de la Domnul care mi-a schimbat gândirea .. Dumnezeu DĂ A DOUA ȘANSĂ….

 8. tiberiu frate scump,tocmai aici este problema ,unde se difera interpretarea care am primit o eu ,de interpretarile care le ai vazut dumneata sau auzit.Multi predicatori renumiti interpreteaza aceasta pilda ,(desi nu este pilda ,in biblie nu zice ca le a spus o pilda),din perspectiva Dumnezeu ca tata -fiul risipitor ca un om care pleaca din biserica si fiul cel mare ca unul care ramane in biserica,.Aceasta interpretare este foarte fortata si naste in adunari o gramada de apostatii.Daca fiul cel tanar ar fi plecat din biserica ,de unde aveea el bogatiii asupra lui?
  Pentru ca Dumnezeu nu da bogatiile lui cuiva ca sa mearga si sa se destrabaleze cu ele,si sa le risipeasca in placerile lui.vezi Iacov 4.3.Iar daca tot a avut acele bogatii si a gustat din darul ceresc cum vom rezolva cu intoarcerea lui din prisma Evrei 6.4-6 si Evrei 10.25-31.Sa nu confundam pe acest fiu risipitor cu oaia pierduta si cu leul pierdut din Luca 15.
  Asa ca nu ar trebui sa va grabiti sa judecati pe nimeni pana nu cercetati mai cu deamaruntul subiectul.Eu pot sa iti dovedesc cu scriptura ca este asa cum am spus ,aratindu ti dovezi biblice temeinice din vechiul si noul testament,ca acest fiu risipitor este Efraim cu toata casa lui Israel ,iar fiul cel mare este Iuda cu casa lui Israel tovarasa lui.Proroci Isaia ,Ieremia ,Ezechel si Osea vorbesc si ei despre acest tinerel risipitor si despre destrabalarea lui si despre intoarcerea lui.Ei doar au vorbit ,dar Isus la si vazut .Isus si in pilda vierilor vorbea despre fiul ca a fost omorat ,desi fiul inca traia la momentul acela ,dar Isus vorbea despre lucrurile care nu erau ca si cum ar fi.Domnul sa ne dea talmacire la Cuvantul Lui

 9. Multe interpretări a =Pildei Fiului Risipitor= am auzit ca cea a fr. cimm ==
  cum că se referă la Israel și neamuri ori la îngeri și Israel sau ca in cazul acesta a lui cimm,dar eu am o întrebare== Cum putem interpreta această pildă în așa de multe feluri, numai cum Domnul Isus a vorbit-o și este scrisă pe paginile Bibliei, nu o putem interpreta? Care ar fi motivele?

 10. Pilda fiului risipitor reflecta starea poporului din vremea lui Isus.In adevar fiul cel mare care era Iuda cu casa lui Israel tovarasa lui a ramas acasa la Ierusalim ,pe cind fiul cel tanar care era Efraim cu toata casa lui Israel tovarasa lui ,era plecat departe de casa si traia in destrabalare,in timp ce robii care erau Leviti inca mancau din belsug paine in Ierusalim.Tatal niciodata nu a mers sa caute pe cel tanar,dar in schimb il astepta..Imi este Efraim un fiu scump, un copil iubit de Mine? Caci, cand vorbesc de el, Imi aduc aminte cu gingasie de el, de aceea Imi arde inima in Mine pentru el si voi avea mila negresit de el, zice Domnul. -Ieremia 31.20. Si fiul cel tanar s a intors … Caci vine ziua cand strajerii vor striga pe muntele lui Efraim: „Sculati-va, sa ne suim in Sion la Domnul Dumnezeul nostru!” Ieremia 31.6-14.

 11. Daca permiteti as recomanda o carte aici. The Return of the Prodigal Son by Henri Nouwen. Vroiam sa o fac in urma cu citeva luni cind a fost un alt articol despre parabola Fiului Risipitor.

 12. @ Daniela,
  În Luca cap.15 v 1-7,Domnul Isus spune pilda cu oaia rătăcită. Dacă vă uitați cu atenție în versetele 1 și 2,ve-ti observa două categorii de oameni=
  1. Vameșii și păcătoșii care se apropiau de EL să-L asculte și
  2.fariseii și cărturarii care cârteau împotriva LUI.
  Domnul Isus știa gândurile celor adunați și le-a spus pilda.Spunîndu-le această pildă ,ințeleg eu, i-a făcut să înteleagă o mustrare pe care o aduce celor ce cârteau și anume==Voi sunte-ți păstorii acestei turme,ar trebui să fie o turmă sfântă, cum există în ea păcătoși ? Unde a-ți fost voi,cum de există păcătoși într-o turmă sfântă ? Pentru voi sunt păcătoși și vameși dar pentru MINE sunt OI PIERDUTE și Fiul Omului A venit să caute și să mântuiască ce era pierdut (Luca 19 v 10 ).
  Pe cei pierduți din turmă,Domnul Isus îi va găsi intr-o zi. Totul este la îndemâna Domnului.

 13. pt Daniela
  sa nu renuntati la copilul dumneavoastra, niciodata! si sa nu incetati a crede ca El poate face din cenusa, jar. Pana atunci,stiu, asteptarea e grea, lupta la fel, dar Dl va poate intari., si nimeni nu-L poate limita in indurare fata de cei ce se intorc la El cu pocainta. Multa pace

 14. …frumoasa poezie…si eu am un copil,care a facut botezul si s-a dus pe cai straine….iar „pastorul” bisericii ma lovea si imi spunea ca -e GATA cu el….pentru el-copilul meu-nu se mai poate face nimic….am plans mult…m-a durut dar din asta am inteles ca niciodata ,dar niciodata ,oricat de pacatos ar fii omul,sa nu-i zici niciodata ca „pentru el nu se mai poate face nimic”….pe fratele pastor l-am iertat,ca e om si el plin de slabiciuni,dar astept ca Domnul sa aduca izbavirea,cand fiul meu va sta in picioare cu privirea catre cer…

 15. Iată o poezie care mi se pare interesantă==

  Când în lume ,parcă toate , se schimbă și se frământă
  O învățătură bună ,poți găsi în CARTEA Sfântă

  Că-ci FAMILIA e ținta săgeților celui Rău
  Dar CUVÂNTUL NE ÎVAȚĂ ,Duhul Sfânt ne dă povață
  Să luptăm cu DUMNEZEU

  Că- ci un tată din Scriptură, binecuvântat in toate
  Când credea că e mai bine,fiului cel mic îi vine
  IDEIA DE-A SE DESPARTE

  TATA le-a mpărțit averea, făr-a pune vreo-ntrebare
  Dar simțea că se destramă ofamilie-așa dragă
  Parcă-n piept , inima-l doare

  Și durerea se-ntețește, fiul pleacă-n altă țară
  Făr-să știe ce pățește.
  Pân-la porci se prăbușește
  Averea de-odinioară.

  TATA-și continuă munca dar cu inima zdrobită
  Că-ci plecat în depărtare,
  Fiul dus nu mai apare.
  Este purtat de ispită.
  Rugăciunea mi-a rămas ,își șopti în sine TATA
  Știu că-n marea LUI iubire-l
  va trezi din adormire
  Și v-a veni și răsplata.

  Și cu ochii-n depărtare privea după fiul dus
  =Nu contează de avere,
  Nu conteaz-a mea durere
  Doar să fie cu ISUS.

  Frați-aruncă cu ocară,parcă TATA-i vinovat
  Nu-nțeleg durerea-i mare
  ce TATA ÎN PIEPT O ARE
  pentru fiul ce-a plecat.

  Săgeți de pe la amvoane îl lovesc din greu pe TATA =
  =Degeaba ne dovedește
  din Scriptură cu versete,
  Pentru noi el este =GATA=

  Nu mai vrem să ne învețe Adevărul cel de sus
  El nu mai este în stare
  nici să steie în picioare,
  dar să spună de ISUS.

  Și așa TATA suspină sub prea marea-i gretate,
  Nu primește alinare
  nici aici…în Adunare
  Că-ci furtuna ș-aici bate.

  =Doamne ce mare-i durerea ce în inimă o port,
  Cum nu vii cu-o adiere
  să-mi aduc-o mângăiere ?
  Parcă simt că nu mai pot.

  Adă ziua izbăvirii, ziua marelui mister
  Când din calea de pierzare
  fiul meu v-a sta-n picioare
  cu privirea către cer.

  Și slujindu-te pe Tine , Dumnezeu Adevărat,
  să primeasc-a TA IERTARE,
  să vină la Adunare
  ca un fiu răscumpărat==

  =Doamne te rugăm fierbinte,noi toți cei din Adunare,
  Dă-ne inime smerite
  curățite și sfințite,
  nu ca fiului cel mare==

  Când fiul pierdut se-ntoarce iar cel mare intră-n casă
  Bucuria e deplină,
  noaptea-i plină de LUMINĂ
  și petrecerea-i frumoasă.

  TATA gustă bucuria când vine la Adunare,
  Săgețile se vor stinge,
  diavolul n-a mai învinge.
  Duhul Sfânt v-a fi-n lucrare.

  =Adă Doamne părtășie și legătură frățiască,
  Dragoste din cer,iubire.
  Să nu mai lovim din fire,
  Biserica să-nflorească. AMIN.

 16. Stim cu totii ca dupa culminanta tradare de la 23 august 1944 , sarmana si rebelioasa Romania, a incaput pe mana unor risipitori si harapareti atei !.Azi, progeniturile lor conduc tara cu aceeasi „simtire” si mentalitate !. Ipocrizia lor s-a proliferat cu ajutorul „Cultelor” si seminariilor „crestine” si in biserica lui Hristos !.Acesti fii „calificati” strategic spre a deveni risipitori, au dobandit ereditar apucaturile tatilor !. Iar cand tata nu-si mai pune inima-n cantar, cand ea este de piatra, si nu-si mai ridica mana streasina la ochi sa-si vada fiul venind inapoi, ABRUTIZAREA PATERNA PATRONEAZA!. Iar LUNGII ANI DE ASTEPTATRE dupa gratii,fara lumina soarelui, fara vre-o fata zambitoare, raceala unei celule umede, se muta si patrunde pe nesiomtite si-n inima ta !. In vara lui 1972 ,pe fila unui jurnal ce a ajuns acum la mine-n States ,intr-un pod de grajd umplut cu fan placut mirositor,haituit de Securitate ,scriam :

  ” Cate-am pierdut, de ce le-as plange oare ?
  De-ar fi o usurare cel putin !
  Ca scartaitul usii de-nchisoare,
  Nu-mi sufar nici al inimii suspin .
  Da, s-a sfarsit ! Furtuna si urgia
  Nu-n van intunecara negru-mi drum,
  Deasupra-mi nu s-o lumina Taria ,
  Sa-mi zvarle-n suflet raza ei acum. . .
  Raza-a iubirii si-a reinvierii,
  Si-n vis eu te-am chiemat,si-aevea treaz.
  In truda’ n lupte ,in marginea caderii,
  Eu te-am chiemat -nu te mai chiem si azi !
  Caci bezna ce-n lumina ta se casca,
  Eu n-as mai vrea sa o zaresc nicicand. . .
  Nu va-nvata vreodata sa iubeasca
  O inima ce-a obosit urand . „

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s