10 gânduri despre „De n-ar fi fost Domnul de partea noastră…

 1. Chiar de-i ursul cât un ciot
  Nu poţi să te lingi pe bot,
  Căci de vine tatăl lui
  Şi tu pumă… eşti un pui!

 2. Intr-adevar frumoasa realizare cinematografica dar nu tine loc de…preambul…:”De n-ar fi fost Domnul de partea noastra…!” Pe asta trebuie sa ne axam, si pe cele scrise de apostolul Pavel in 2 Timotei 4:3-5a si altele asemenea acestora.
  E fromos filmuletul din punct de vedere al performantei realizarii dar nu tine loc de o predica buna („performanta” calitativ si din Cuvantul Sfant …) Inchipuiti-va un serviciu divin de inchinare, cu cercetari sfinte, cu pocainta autentica, cu intoarceri „in masa” la Domnul, cu rugaciune, lauda si inchinare, cu multumiri DOAR in urma unui filmulet care sensibilizeaza inima noastra si determina simpatia noastra pentru…conservarea speciei…

 3. Eu spun ca ori leii ori dollarii, tot aceleasi mari pagube ne aduc.Ramine sa nu mintim pe Duhul Sfint cum au facut Anania si Safira, s-apoi pentru un crestin adevarat este nelalocul lui sa se plinga sau sa nesocoteasca poruncile bibliei cu privire la comori, averi, hambare, case construite pe nisip si cite altele. Eu multumesc fratelui pastor Petru Lascau pentru mesajul extraordinar pe care m-a facut sa-l inteleg din finalul filmuletului (deosebit de bine tensionat si de sugestiv) ca oricit am striga noi si am face pe grozavii, lucrurile nu se vor schimba. Rezolvarea o aduce TATA, care aude strigatul celui nenorocit si-l scapa in ziua necazului.La fel de sugestiv mi se pare si faptul ca noi, trebuie sa facem si noi partea noastra:sa cautam calea, sa inotam, sa strigam… Finalul filmuletului este graitor in acest sens.Ursuletul credea ca urletul lui a speriat puma, dar, cind a fost in putina siguranta, a simtit prezenta „cuiva” intorcindu-se a vazut ca PROTECTIA VINE DE LA TATAL si cu smerenie s-a dus spre EL. Slavit sa fie numele LUI.

 4. Dragos ai avut tot timpul comentarii serioase dar asta tare bizar este cred ca ar fii bine sa elaborezi mai mult .by the way men e la plural man e la singular

 5. De n-ar fi fost Domnul de partea noastra..am fi fost inghititi de ..leii .care se manifesta sub diferite forme ,actiuni si locuri.
  Caz real… intr-un „home like” se adapostea si se odihnea un men,care a facut sport (boxing)la viata lui si caruia ii placea sa vizioneze „animal planet’chanell.
  Intr-o zi,dupa lunch,viziona acelasi chanell la un TV cu diagonala 52”.
  Deodata sa auzit o bufnitura si ..TV-ul era culcat la floor,impreuna cu ..animalele respective.
  Ce sa intimplat.? In timp ce viziona,a vazut two Grizzlyi bears ce se luptau intre ei.
  Men-ul sa infuriat pe unul si a vrut sa-l ajute pe celalaltastfel ca a „luat” TV-ul in brate si a dat cu el de floor.
  Ingerul Domnului a fost prezent acolo,caci daca n-ar fi fost……
  Concluzia.. sa nu uitam sa cerem pe Domnul in orice loc si moment sa-l binecuvantam si sa nu uitam nici-una din binefacerile Lui.Amin!

 6. In imagine e o puma americana si ursul e tot american.Fratele Lascau are ce arecu fiarele astea americane!?

 7. Frumoasa filmarea ,un sfarsit fericit pentru ursuletul care fugea de leu.Un final tragic pentru regele animalelor.Avem un leu invins in toata povestea.
  Pe de alta parte avem un Leu din semintia lui Iuda ,Radacina lui David care a biruit..(Apoc.5:5),adica a prins si omorat pe ursuletul care se numeste pacat ,care se numeste moarter ,care se numeste deavol,prin moartea Lui pe cruce.
  A dezbracat domniile si stapanirile si le-a facut de ocara inaintea lumii, dupa ce a iesit biruitor asupra lor prin cruce. (Col.2:15)
  Unde am fi fost noi oare daca „ursuletul ” de astazi ar fi scapat din mana Leului nostru Isus?

  Cind lui Ioan i se spune ca Leul a biruit,se intoarce si ce credeti ca vede?

  . Si la mijloc, intre scaunul de domnie si cele patru fapturi vii si intre batrani, am vazut stand in picioare un Miel. Parea junghiat si avea sapte coarne si sapte ochi, care sunt cele sapte Duhuri
  ale lui Dumnezeu trimise in tot pamantul. ..Apoc 5.6.

  Pai batranul ia zis ca Leul a biruit,iar Ioan vede un Miel.
  Fratilor Isus a fost Mielul ,dar in lupta sa luptat ca si un Leu,dar nu ca si cel din imaginea de mai sus,ca piarda,ci ca sa invinga.
  Astazi noi suntem miei dar trebuie si noi sa luptam ca si niste lei .
  Pavel scria:
  24. Nu stiti ca cei ce alearga in locul de alergare, toti alearga, dar numai unul capata premiul? Alergati, dar, in asa fel, ca sa capatati premiul!

  25. Toti cei ce se lupta la jocurile de obste se supun la tot felul de infranari. Si ei fac lucrul acesta ca sa capete o cununa care se poate vesteji: noi sa facem lucrul acesta pentru o cununa care nu se poate vesteji. 1Cor.9:24,25.
  Domnul sa ne dea talmacire la Cuvantul Lui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s