Motanul

Copiii voiau o pisică. Mama s-a opus vehement o vreme. A motivat că va ajunge să aibă ea grijă de pisică. La insistențele copiiilor, și pe baza promisiunilor lor solemne că ei vor avea grijă de pisică, ca orice mamă a cedat. Le-a cumpărat un pisoi pe care copiii l-au botezat Titi.

Două luni mai târziu mama s-a trezit singura care avea grijă de Titi. Îi dădea de mâncare, îl spăla și făcea curățenie după Titi. Supărată pe copiii care nu o ajutau  a găsit o nouă gazdă motanului.

Când le-a spus copiiilor de plecarea iminentă a lui Titi, aceștia au primit vestea cu destulă indiferență, lucru care o surprinse pe mama. Unul din băieți a remarcat: “A zăcut cam mult pe aici. O să-i ducem dorul!”

Mama a fost de acord. “Da, e prea mult lucru pentru o singură persoană, și fiind eu acea singură persoană, trebuie să plece!”

Un al copil a comentat: “Poate că dacă n-am mânca atât de mult și n-ar face atâta mizerie, am putea să-l mai ținem!”

Dar mama era fermă în decizia ei. “E vremea ca Titi să fie trimis la noua lui adresă. Aduceți-l și puneți-l în cușcă!”

Copiii au izbucnit în plânsete și proteste. Au strigat cu toții: “Titi? Titi? Nu se poate! Am crezut că ai zis tati!”

26 de gânduri despre „Motanul

 1. Draga frate Mihail,
  In legatura cu indoielie dumneavoastra cu privire la identitatea lui ACIDUZZU. Este bine sa stiti ca sunt total diferit de acel Aciduzzu de prin 2007-2208 care era de prin Bucuresti si era si posesor de blog. Eu mi-am facut simtita prezenta doar din a doua jumatate a anului 2010 si doar pe trei bloguri crestine. Posesorii acestora, printre care si fratele pastor Lascau, pot confirma veridicitatea celor spuse de mine. Am facut acum aceasta precizare intrucat m-a mai intampinat cineva cu aceeasi intrebare ca si dumneavoastra si am gasit de cuviinta, ca intre frati adevarat si sinceri in curatie, in purtare, in dragoste, sa limpezesc lucrurile pentru a inlatura orice suspiiciune.
  Stiu ca celalat, scria intr-o cu totul alta maniera si „fara perdea” cum s-ar zice. Dar „din cuvintele tale vei fi scos fara vina…”, nu-i asa frate Mihail ?

  Este adevarat ca sunt putin „acidut” asa dupa cum am mentionat si mai inainte dar doar determinat de oportunismul si versatilismul unora care confunda blogosfera evanghelica cu un container de gunoi in care isi decanteaza toate enormitatile, toate absurditatile, fie ele si de ordin religios sau mai putin religios, adica a celor care incurca „marfa cu ambalajul” si nu numai pe bloguri…

  Sa fiti binecuvant, frate Mihail !

 2. Deh, frate Mihail, asa sunt eu mai…acidut, dar sa stii ca de la fiere ca prea se necajeste cand „vede” atatea apucaturi lumesti si-n biserica, si-n societate, si-n viata de familie si-ntre cei tineri, si-ntre cei batrani si chiar si pe blogurile crestine oricare ar fi ele.
  Nu se poate sa nu scape Vrajmasul ceva samanta de neghina, ceva samanta de scandal sau macar o…picatura chinezeasca !
  Doamne apara toate bisericile cu adevarat evanghelice de lupi imbracati in piele de oaie, Doamne apara-i pe pastorii adevarati si slujitorii adevarati ai Domnului , Doamne apara-i pe toti fratiii pastori care sunt proprietari de blog, Doamne apara-l pe fratele pastor Lascau Petrica, apara-i blogul si daca e nevoie, curatete-i-l in regim de urgenta de toti anonimii in criza de popularitate care dau buzna chiar pe bloguri, dar fara…haine de nunta !
  AMIN !

 3. Dragul meu frate Mihail,
  Multumesc foarte mult in Numele scump si drag al Domnului Isus Hristos ! Dar numai Lui i se cuvine Dreapta Slava si, daca I se cuvine i-o aducem cu trupul nostru, cu sufletul nostru, cu duhul nostru „pazite intregi pana la venirea Lui a duoa oara in Slava !” Amin !

 4. @aciduzzu, tu sa ma ierti (marturisesc eu,nu aveai de unde sa stii)dar de mai multa vreme, cind citesc id-ul tau, mintea nu ma lasa la cele duhovnicesti, ci fugea repejor la tinerete, cind, imprejurarile imi erau foarte favorabile ,petrecind timpul cu filmele video(mare raritate la acea vreme pentru unii) am vazut filmul FamiliaPritzi, iar unul din personajele destul de marisoare in film era Acidutzzu.Si nu era chiar un personaj pozitiv, dar era marcat de o calitate: foarte,foarte ascultator. Deci asta era.M-am lamurit din comentariul tau referitor la sensul care vrei sa-l dai, desi, parca sunt indemnat sa cred mai mult …Domnul sa te binecuvinteze

 5. AMIN AMIN AMIN AMIN AMINN …nu ma pot abtine, stau de citeva minute si ma minunez.De ce nu este acest curaj de a spune zilnic doar adevarul lui Dumnezeu?Cheltuim atita energie cu toate prostioarele, ne scalambaim in toate formele sa exprimam ceva care , asa cum ai spus si spune si cuvintul, sa nu zgirie urechea, sa gidile firea… Of Doamne, acum cred cu si mai multa tarie ca nu sunt singur…TU mai ai inca 7ooo, slavit si binecuvintat sa fie numele Domnului pentru vecie si toata suflarea sa afle ca lucrarea Domnului merge inainte.Cred ca pentru o vreme am sa recitesc comentariul tau, despre el cred ca este un mic dar a lui Dumnezeu pentru mine , eram necajit ca nimeni nu are curajul sa se confrunte cu cuvintul din biblie, macar sa-l rosteasca.Asa am crezut si eram un pic gresit, dar de fapt eu insistam prin aceasta zona pentru ca eu sunt implicat intr-o stare un pic mai grea.Dumnezeu ,care mi-a spus ca cu nici un chip nu ma lasa, EL este ajutorul meu, si sunt sigur ca cu EL voi birui. Multumesc inca o data Domnului pentru calauzirea care ti-a dat-o, si tie ca ai ascultat-o.Multe binecuvintari sfinte tie si familiei tale, intregii fratietati din jurul tau.

 6. Sa fiti binecuvantat si dumneavoastra frate Mihail !

  Eu am inteles de prima data ce ati vrut sa exprimati in comentariu iar raspunsul meu nu a vizat in special persoana si comentariul dumneavoastra.
  Tarlaua comportarilor lumesti se intinde pana la noi si Doamne, cate buruieni mai inneaca lanul graului cu grija ales, cu grija semanat ! Noaptea, cand nevegherea-i la ea acasa, vrajmasul isi seamana si el neghina care-l reprezinta, care il si caracterizeaza !

  In ceea ce priveste „cuvantul surorilor” in Biserica, n-am nimic impotriva atata timp cat acasa acea sora isi respecta sotul numindu-l ca in I Petru 3:6, adica „Domnul meu”, il completeaza pe sotul ei in scultare „ca de Domnul” (Efeseni 5:22), isi cucereste in adevaratul sens al cuvantului pe sotul ei, „fara cuvant”(I Petru 3:1) si nu in ultimul rand, copiii crescuti si educati de ea sa fie in asa fel crescuti si educati incat sa poata sa devina prezbiterii, pastorii, evanghelistii, proorocii de maine ai bisericii. daca nu, atunci, mai bine sa taca !

  Era la moda in Corint ca cel mai mult sa vorbeasca acele femei care fusesera sibile (ghicitoare), prostituate sacre in templele idolesti inainte de a se intoarce la Domnul. In contextul acesta spunea apostolul Pavel: „Femeii nu-i dau voie (adica „nu-i permit”) sa ia cuvantul in biserica” !
  Erau destule „surori de-ale noastre” (I Corinteni 9:5), sau „sfintele femei” (I Petru 3:5) care slujeau mai mult cu fapta decat cu gura in Biserica Domnului si pe timpul apostolului Pavel si acum, in mileniul trei ! Ce pacat insa ca acestea trebuie sa taca pentru a nu face „concurenta cu…gastele !”

  Aduceti-va aminte ca, in Vechiul Testament, nevasta proorocului Isaia era si ea tot proorocita ! (Isaia 8:3) si din aceasta casatorie au fost binecuvantati cu doi feciori frumosi si credinciosi (educati desigur de mama lor, proorocita) si, cu acestia, tatal lor Isaia, proorocul Domnului, se lauda in fata natiunii (Isaia 8:18) si ne ramane si noua drept o buna pilda de urmat ! Cei doi copii, primul se numea Sear-Iasub (Isaia 7:3) care talmacit inseamna „O ramasita care se va intoarce” (Isaia 10:21) adica „o ramasita se pocaieste”. Cel de-al doilea fecior al lui Isaia si crescut si educat in frica de Domnul de sotia acestuia, proorocita, se numea Maher-Salal-Has-Baz (Isaia 8:3) care talmacit inseamna „Grabeste de pradeaza, aruca-te asupra prazii” adica cu alte cuvinte: „Fii biruitor !”
  Cele 66 de capitole ale proorociilor lui Isaia au fost rasplatite si au fost recompensate cu marturia fara cuvant a unei sotii credincioase care desi avand darul proorociei, nu a facut concurenta de proorocii cu barbatul ei, caci nu ea fusese aleasa drept prooroc ci Isaia fiul lui Amot ! (Isaia 1:1-2)
  Avea tot dreptul ! Era femeie evlavioasa, era credincioasa, era supusa sotului ei, isi chivernisea bine casa (nu ca si femeile usuratice ale zilelor noastre care s-au deprins doar a umbla din casa in casa fara nicio treaba (I Timotei 5:13) sau „care invata intotdeauna si nu pot ajunge niciodata la deplina cunostinta a adevarului” (II Timotei 3:7); isi crescuse cum se cuvine copiii pentru a-i fi folositori Domnului.
  Observati ca acesti doi fii, mereu ii gasim in slujire alaturi de Isaia. Poate si de aceea, tatal lor se mandreste cu ei in Isaia 8:18. Ba, mai mult, cu acesti fii crescuti in frica de Domnul se lauda insusi Domnul, recunoscandu-i drept „ucenicii Mei” (Isaia 8:16) si nicidecum „ucenicii lui Isaia” sau a sotiei sale, proorocita.
  Frate scump, frate Mihail, cu niciun chip nu „ar trebui sterse din Biblie” invataturile despre conduita surorilor ci trebuie serios implinite. Trebuie insa sterse cu desavarsire de prin biserici apucaturile lumesti! Asta da !
  impotriva acestor corcituri pripasite prin biserici sunt eu pornit rau de tot.
  Nu pot crede nici in ruptul capului atunci cand vreuna din femeile acelea rostesc ceva in Numele Domnului („Asa vorbeste Domnul !”) dar despicatura la fuste este pana-n…goliciune, cand decolteul bluzie lasa sa se vada toata…bogatia din dotare a respectivei, cand se imbraca doar cu haine de…culoarea aerului si acestea sunt tot fara maneci, cand au mai mult material in batic decat in fusta…cand ochii, sprancenele din dotare sunt atat de sulemenite incat se aseamana mai degraba cu…”iapa inhamata la carele lui faraon” (Cantarea Cantarilor 1:9) decat cu o sora sfanta, scumpa si evlavioasa dintr-o biserica evanghelica, oricare ar fi ea si oricarei denominatiuni neoprotestanta i-ar apartine…Caci mare-i gradina Domnului si multe buruieni cresc intransa ! Durerea este ca n-are cine le plivi !

  Ar tresalta inima si sufletul in mine daca as vedea cate o pereche de slujitori aidoma lui Isaia cu sotia lui proorocita, ca sunt intr-adevar „o minune” si o adevarata binecuvanatre pentru biserica si copiii lor „traind in adevar”! (2 Ioan versetul 4).

  De ce tocmai in Biserica Domnului trebuie sa prooroceasca o femeie singura, poate despartita de barbat (sau cu mai multi barbati) sau vreo fosta sibila (ghicitoare) din vechiul Corint si nu sotia pastorului in exercitiu ? Nu stiu !

  De ce sa-mi prooroceasca mie ca „asa vorbeste Domnul” vreuna dintre acelea care are vreun trecut dubios, care nu stie de pocainta si nastere din nou ci numai de aspectul infatisarii exterioare si cum sa aduca foc strain pe altarul slujirii ?
  Mintea-mi refuza sa gandeasca, si bine face ca nu este receptiva la astfel de proorocii false !
  Prezbiterul iacov, in epistola sa la capitolul 3:11 se intreba :” Oare din aceeasi vana a izvorului tasneste si apa dulce si apa amara ?”
  Caci in asemenea situatii de false proorocii si falsi profeti nu se aplica principiul biblic ca „Duhurile proorocilor sunt supuse proorocilor !”(I Corinteni 14:32)

  Iata de ce, scumpe frate Mihail, sunt asa de mahnit si intristat peste masura !
  Iata de ce, la capatul acestui comentariu epistolar de lungimea unui cearsaf (dar sincer si curat) doresc sa nu fiu interpretat gresit, macar de catre dumneavoastra.
  Sunt constient ca celor mai multi nu le place si nu pot suferi invatatura sanatoasa si ar dori ca aici pe blog si apoi in biserici, pastorii sa predice ceva care sa gadile doar urechile lor inrosite de pofte si patimi ascunse !

  Domnul sa va binecuvinteze, frate Mihail ! Mi-a facut intr-adevar o mare placere sa am chiar aici, pe blogul fratelui Lascau, o dulce si placuta partasie in Domnul. Si cred ca „untdelemnul de mare pret” din Psalmul 133:2 s-a revarsat intr-adevar si pe capul nostru precum altadata pe barba lui Aron !

  Sa fiti binecuvantat cu toate binecuvantarile impreuna cu toata familia si biserica Domnului din care faceti parte, Amin !

 7. Titi (spre deosebire de Tati) nu le instala copiiilor parolă la calculator şi nu le restricţiona accesul spre binele lor… Titi (spre deosebire de Tati) nu aplica nuiaua când copiii răspundeau obraznic şi impertinenţi mamei lor şi când refuzau să-şi recunoască greşeala şi să-i ceară mamei iertare…
  Titi nu mergea la şcoală la şedinţele cu părinţii pentru a se interesa cu regularitate de modul cum evoluează şi învaţă copiii şi Titi nu considera ca prioritar viitorul lor profesional…

  Mai sunt multe lucruri pe care Titi nu le făcea (spre deosebire de Tati) şi de-aia copiii ţineau mai mult la Titi decât la Tati…

  Cam aşa se întâmplă în viaţă ! Nu ştim să apreciem lucrurile şi mai ales oamenii de valoare, persoanele care se consumă enorm pentru binele şi viitorul nostru ! Îi apreciem doar atunci când nu-i mai avem… După ce va muri Tati, abia atunci îl vom aprecia cu adevărat şi îl vom regreta din tot sufletul cu multe lacrimi dar va fi prea târziu… Vom rămâne doar cu Titi care nu-l va putea înlocui NICIODATĂ pe Tati…

 8. .Frate DULCE , am luat in dreptul meu postarea ta din 2 aug 10.43, aspectele de blugi numai eu le-am postat, tu spunind ca sarim repede…si asa am crezut ca te-a suparat exprimarea mea.Cit despre faptul ca aceste lucruri se intimpla intrucit facem freza Evei mai mult decit este cazul, asta o spune cuvintul comparat cu ce traim zilnic .Imi spune un frate cred de prin Timisoara ca el a ascultat invatatura data de femei mult calitativ decit in general in biserici. Eu nu spun nu, daca nu este cine sa o faca, Dumnezeu gaseste , dar , nici nu pot crede ca acel cuvint de rusine scris pentru femeile care vorbesc in biserica si faptul ca nu i se da voie sa dea invatatura ar trebui sterse din biblie. Apropo, cind femeia proroceste, ea nu vorbeste ,ea spune:”asa vorbeste Domnul…” nu?Si multe lucruri frumoase, in 1 Petru cu 3-6. si altele.Toate incep cu porunca Domnului: asculta Israel… ori ascultarea la vremea aceasta este mai mult la iPod. Fii binecuvintat.

 9. Sau poate faceti referire la vreun pastor cu numele Titi ?
  Nu cunosc de fapt cine pe cine trezeste ?

 10. Au inlocuit copiii dragostea de tata cu dragostea de animale.Adica pe tatal l ar fi lasat sa plece bucuros cu toate ca el plateste toate cheltuielile casei.Dar ce o fi avut Titi motanul mai bun ca si tatal?.Cred eu ca daca tatal ar fi fost la fel de afectos cu copiii ca si Titi,nu l ar fi lasat copiii sa plece.Titi stie cum sa se comporte cu copiii,dar nu poate inlocui jobul lui tati deaceea mama il doneaza repede pe Titi.Tati ii intrecut in propia casa de un Titi pasager care a reusit sa cistige inimele copiilor lui tati.Asta e un caz fericit pentru tata ,fiiindca Titi e doar un animal ,mai rau era daca Titi era un om.Ociti barbati ca si motanul Titi nu au distrus famili.Incepe de azi daca ai copiii sa petrecei mai mult timp cu ei,iar de Titi sa nu mai auzim.

 11. @ Adrian,
  Ce parere sa am frate Adriene ?
  Mene, mene, tekel, upfarsin !”

  Din acelasi aluat framantat, se poate prepara paine dar se pot prepara special niste gogosi, aromate, pudrate si vanilate…
  Diferenta ?
  Paine intotdeauna va avea miez si este satioasa. Gogosile special crescute (umflate a amagire), pudrate, aromate si vanilate sunt intotdeauna…goale pe dinlauntru, seci, nesatioase si niciodata nu vor contine cu miez !
  Cata nesimtire, cata nerusinare…
  Din partea cui ?
  A maestrului care prepara-n biserica doar gogosi dar de asigurarea paiinii nu se ingrijeste !
  Sa fii binecuvantat !

 12. @ Mihail,
  „Frate ACIDUZZU, te rog frumos sa ma ierti, oricum la virsta mea nu mai visez, am scapat…”

  Frate Mihail,
  Cu tot respectul pentru varsta dumneavoastra, va marturisesc sincer ca nu stiu unde mi-ati gresit de a trebuit sa-mi cereti mie iertare ! Daca ati gresit intr-adevar cuiva ceva, dumneavoastra sunteti in masura sa stiti, ca de cerut iertare va admir foarte mult ca aveti o predispozitie duhovniceasca sa va cereti iertare si sa nu fiti pricina de poticnire pentru nimeni ! Domnul sa va binecuvinteze si la aceasta varsta cu care va laudati in Domnul !

  Nu am predispozitia de a filozofa, poate cel mult de a fi mai transant in exprimare mai…”acidut” (si de aceea prefer pseudonimul) dar nicidecum de a filozofa.

  Constat si eu cu durere ca anumite anomalii de ordin lumesc care se-mbraca in podoabe de…mireasa de tip „second-hand” si se strecoara tot mai agresiv in biserica, urcand una cate una, incet dar sigur, treptele spre amvon intr-o pervertita slujire dar dezgolindu-si tot mai mult goliciunea…

  Frate Mihail, astea sunt „ofurile” dumneavoastra dar si ale mele intrucat se poarta tot mai mult pervertirea spirituala care nu poate „acoperi rusinea goliciunii” nimanui !( Apocalipsa 3:18).

  In contextul acesta vorbeam despre „pedigree” ca si etalon de deosebire a celor nascuti din nou (puri spiritualiceste) de cei corciti, prefacuti in biserica si-afara si care bantuie tot mai mult adunarile…

  Acestea sunt ofurile noastre, desi vorbim aceeasi limba dar folosindu-ne de alte exprimari.
  Cat despre exprimarea mea, o prefer asa si sa n-am multi prieteni sau cum spunea apostolul Pavel: „Mam facut oare vrajmasul vostru ca v-am spus adevarul ?” (Galateni capitolul 4:16) si tot el lansa anatema: „si schilodeasca-se odata cei ce va tulbura !” (Galateni 5:12)

  Iata frate Mihail ca gandim la fel ! Probabil din cauza ca poate avem cam aceeasi varsta !

  Domnul sa va binecuvinteze ca si la batranete sa fiti tot plin de suc si verde !
  Amin !

 13. Ce parere aveti de cei care folosesc pildele pentru a-si justifica pacatele?Pilda fiului risipitor e folosita de multi tineri rebeli ca justificare pentru purtarea lor.Si daca-i certi imediat te condamna cu replici de genul Ete no uite la fratele mare.Ce nesimtit.

 14. Frate Petrica,
  Cred ca ar fi imperios necesar si un…”Manual de intelegere al pildelor” scutindu-i pe neinitiati de ratacirile de…”rigoare” (sau de…rigole ca tot pe alaturea dau…)
  Cred ca intelepciunea ne-o hranim tot cu Domnul Isus: „Isus le-a spus aceste lucruri in pilde; si nu le vorbea deloc fara pilde…” (Matei 13:34-35)
  Si cand te gandesti ca toate cele aproximativ 40 de pilde, pe toate le-a talmacit ca sa nu lase loc la interpretari si alte erezii nimicitoare !
  Sa fiti binecuvantat, pe bune, frate Petrica ! Nu va vorbesc in pilde, desi sunt sigur ca si aici ne-am intelege !

 15. Frate ACIDUZZU, te rog frumos sa ma ierti, oricum la virsta mea nu mai visez, am scapat.sau mai corect spus este:Dumnezeu m-a scapat.Vine rindul la fiecare.In postarea mea am gresit.Este vorba de biserica mea in care in fiecare duminica sunt supus unor incercari de a privi surorile care se urca 4-5 trepte spre amvon, chinuindu-se sa paseasca intrucit rochia (nu pantalonii) este mai strinsa decit ar fi pantalonii.Deci in casa de adunare nu in imaginatia mea. Ajungem in curind de rusine indiferent cum se jucau copii nostri sau noi cind eram mici.Am mai primit insa o monstra duminica trecuta cu un frate care, chemat la microfon sa ne aduca un mesaj, s-a grabit sa ceara sotiei lui sa se ridice sa o vedem, de-si , sincer, eu vroiam sa-L vad pe Isus.Daca o sa verifici inregistrarile din bisericile penticostale de pe vest, poti sa vezi penibilitatea momentului. Astea sunt ofurile mele, daca tu vrei filozofie, nu te grabi, se implineste oricum daca nu se iau masurile necesare.Cuvintul ajunge filozofie si trairea netraire.Ceea ce spun poti verifica ,programele de duminica sunt inregistrate, deci , filozofia nu ma intereseaza, nostalgia dupa vechea credinta, poate.Cit despre fratele pastor Petru Lascau, am pretentia ca inteleg si „durerile” lui doar ca forma de prezentare este mai in ton de actualitate.Cit despre ADN-uri nu inteleg eu, poate fr pastor stie despre ce vorbesti, blogul este moderat de proprietar. By the way, eu scriu cu numele meu, te-am mai intilnit si pe alte bloguri, de ce nu ai curajul sa scrii versetele indicate de mine cu numerele, scrierea sa fie prin copiere si daca se poate si un comentariu personal?(ce ai vazut pe blogul fr pastor Ionescu, art.cu baticul) Asta cred ca ar lamuri problemele de imaginatie dar si de CORECTITUDINE si ne-ar scapa de notele de fariseism.Nu crezi? Singurul limbaj corect:BIBLIA, dar intreaga.Daca ceva din postarea mea supara, te rog frumos sa ma ierti, dar imi asum si raspund pentru tot ce am scris.Domnul sa te binecuvinteze.

 16. Necazul cu pildele, frate ACIDUZZU, este că ele sunt spuse ca unii să le înțeleagă și alții să nu le priceapă. Poți bate șaua cât vrei că unii cotoi tot nu înțeleg…

 17. Bine zis, frate Petrica !
  „Cotoi adormit”, cica !
  Ar fi bine sa recomandati si mai multa atentie cititorilor, ca se prea grabesc cu…datul cu presupusul ! Repede le sare mintea (doar) la blugi stransi pe formele trupesti din dotare…De parca n-ar avea copii, de parca ar fi straini (ca parinti) de preferintele lor de joaca; de parca s-ar face inadins ca nu stiu cum se jucau in vremea copilariei lor cu vreo pisica maidaneza-n curte tragand-o cand de coada, cand de urechi…
  Trebuie musai ca personajul principal sa fie indesat (a) intr-o pereche de blugi elastici , cu parul prins pe „moate” si fara „semnul stapanirii” pe cap.
  E nevoie intradevar de trezire a „cotoiului adormit” din noi sa vedem ca…alta-i politichia, alta-i conotatia mesajului. E vorba aici de rasturnarea valorilor, a adevaratelor prioritati si, mult mai grav, din ce in ce mai multe biserici-familii, „adopta” in clandestinitate pisici maidaneze pripasite de la o biserica la alta, fara a li se cere probe de ADN spiritual sau dovezi despre…”pedigriul” necorcit doctrinar si principial. Cam asta trebuia sa vada „cotoii adormiti” pe post de parinti ai bisericilor evanghelice, indiferent din care denominatiune fac parte ! cam asta-i cestiune ! Si e grava, intrucat copiii imaturi ai bisericilor se obisnuiesc cu…Titi si incep sa practice o rasturnare a valorilor si le zic apoi „Tati, Tati al meu”!

 18. Confuzia n-a fost dictata de apropierea de nume – ci de apropierea atributelor si atributiilor…Deborah a fost nevoita sa mearga la lupta – n-a fost alegerea ei.

 19. @Ovidiu, de ce te grabesti? Tu nu ai vazut mai nou ca tatiI poarta cercei si batic, parul legat in coada pe spate? Mami este in blugi de plesnesc toate formele,bine’nteles si formele de plata a cheltuielilor , asa ca, …de aceea trebuie sa avem mare grija ce vad copii nostri, ce aud copii nostri si ca sa vada bine si sa auda si mai bine, eu cred ca cel mai nimerit loc este in biserica, alaturi de noi, si cum spune cuvintul lui Agar, ia copilul si TINE-L DE MINA. Domnul sa ne intelepteasca pe toti sa putem da Domnului inapoi copii pe care ni da, asa cum cere EL.

 20. E bună! 🙂
  Păi dacă Titi e mai important decît „tati”, atunci să plătească Titi cheltuielile lunare! 🙂

 21. ce dureros! chiar ca a fost greu pt biata femeie cu ,,titi” mic, asta pt ca pe calalalt ,,Titi” il avea de mult si nici nu avea ce face
  afara cu ,,titi”, si ,,Titi”” sa faca bine sa traca si el la …TREABA!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s