29 de gânduri despre „La metrou

 1. Cred ca stim cu totii pilda Semanatorului – Cuvintul lui DUMNEZEU sau rugaciuni pentru cei bolnavi –trebuiesc inprasiate –semanate – problema e- unde cade saminta sau cit ne inplicam noi sa ingrijim saminta care a cazut in mintea si inima noastra ca ea sa incolteasca ( sa o ferim de ingrijorari, spini , ciori, arsita) sa creasca si sa dea roade. Procesul transformarii cere timp, rabdare , munca (exemplul personal al trairii noastre in neprihanire ca sa fim pilda de urmat si pentru altii-) ca se ajunga la bucuria inpliniri . Ce rost are viata fara Good News?????

 2. „Frate” ori prietene Remus
  Cand citesc raspunsurile dumitale chiar ma „crucesc” – pur si simplu dumneata te erijezi in „masina automata de raspunsuri de la Dumnezeu”… Chris Pruneanu pune o intrebare si dupa cum era normal cineva mai in „materie” putea sa-i raspunda si hodoronk-tronk domnia ta si are raspunsul! Voila! Si ai incheiat si acest subiect. Bravo! De unde stii dumneata ca unui bolnav pe patul de moarte nu e corect sa-i ceri sa spuna „rugaciune pacatosului” ? Ba te mai exprimi ca si „…ai incredintarea…” Ca un prieten, te rog, incredintarea care-o ai – tine-o pentru tine – nu mai amagi pe nimeni cu filozofiile dumitale babesti din secolul XVI…Ascultam in seara asta la radio pe David Jeremiah care spunea asa de frumos cum in momentul in care chemam pe oameni la mantuire le spunem „the Good News” ca Isus a murit pentru ei si ei trebuie sa creada doar in El. Ei bine, dupa ce s-au intors la Dumnezeu, a doua zi cand vin la biserica, le spunem „the Bad News”… Acuma trebuie sa faci asta si asta, sa te imbraci asa si asa, sa nu faci lucrul asta ori asta, ca de nu asculti… esti „pierdut” pentru eternitate…

 3. Pt ADrian
  ti am raspuns dar mia sters raspunsul adminul din blog.Dumnezeu stie si de ce.
  Oricum o mana o spala pe cealalta si amandoua obrazul.

 4. zilele astea vazui la stiri: http://www.antena3.ro/romania/pastor-penticostal-amendat-cu-500-lei-predica-dintr-un-cort-intre-blocuri-cu-decibelii-la-maximum-132794.html

  ne facem de tot rasul.

  la noi in oras se aduna intr-un parc in fiecare duminica seara dupa program tineri de la o bis (penti), dar vin si de la altele, si canta vreo 2 ore. f frumos. nu manele pocaiesti care sa te zgarie pe creier. iti face placere sa-i asculti. fara negativ si playback, ci c-o chitara, o toba africana (nu stiu daca-i zic bine) si o tamburina. mai era un grup de tineri de o bis carismatica, insa nu stiu daca ei mai fac asta.

 5. Chris you said:”But do you honestly believe that God provoked man to sin?” When did i EVER imply that ??
  Cu privire l a doua intrebare: ….. raspunsul cind vin in SoCal 🙂 🙂

 6. Chris Prunean,

  1- a fost corect sa predici acelui om.
  2- nu a fost corect sa folosesti rugaciunea pacatosului, deoarece la Dumnezeu nu venim cu rugaciuni standard. Calauzirea in rugaciune este diferita pentru fiecare om in parte in raport de mai multi factori. Omul trebuie sa afle ca el trebuie sa se pocaiasca si sa fie nascut din nou. Aceste lucruri sant garantia care confera unui om intrarea in Imparatia lui Dumnezeu. Americanii astia au luat-o pe ” aratura ” in multe lucruri in ce priveste Evanghelia. Ca omul a raspuns afirmativ ca vrea sa-l primeasca pe Domnul Isus poate sa fie ceva superficial raportat la situatia in care se gaseste. Cazul talharului este un unicat, dar nu inseamna ca nu pot exista cazuri asemanatoare. Am incredintarea ca dintre cei care sant pe moarte, foarte foarte putini sant cei care au parte de harul pocaintei in ultimul moment al vietii, asa cum este cazul mentionat de tine.

 7. Bineinteles ca Domnul Isus a fost Singurul Plan.

  But do you honestly believe that God provoked man to sin? Doesn’t it bother you that the camp you lean towards believes dogmatically that God decreed the fall of Lucifer and the fall of man? And He decreed sin? Perfect and omni-benevolent, yet He decreed the worst thing in the universe: sin? Makes no sense.

  Some food for thought… 🙂

  ps. Acuma stiu ca o sa prezinti moartea Domnului ca cea mai mare crima din istorie, si ca acesta a fost ordinata de Dumnezeu… Dar acest plan divin nu are nimic de a face vreo decretare initiala a pacatului de Dumnnezeu pt ca Dumnezeu nu a facut aceasta niciodata.

  🙂 Convince me otherwise.

  Seriously.

 8. Chris. intrebare ajutatoare: In planul lui Dumnezeu, care crezi ca a fost plan A , Edenul ( cu Adam si Eva si sarpele) , si dupa ce planul A nu a reusit o fost „introdus” planul B, (Crucea )??. Sau Crucea a fost SINGURUL plan, si toate celelalte (Edenul , Israelul etc) au fost numai căi prin care a fost posibila crucea?
  Verset ajutator( sa nu zici ca am pus o intrebare nebuna) Romani 9
  22Şi ce putem spune, dacă Dumnezeu, fiindcă voia să-Şi arate mînia şi să-Şi descopere puterea, a suferit cu multă răbdare nişte vase ale mîniei, făcute pentru peire 23şi să-Şi arate bogăţia slavei Lui faţă de nişte vase ale îndurării, pe cari le -a pregătit mai dinainte pentru slavă (despre noi vorbesc)?

 9. As vrea sa stiu daca fratele Cristian Boariu este unul si acelasi cu cristian boariu admin pe resurse crestine.?Daca este da atunci avem o problema.Si am sa revin cu imformati.

 10. O cheama Rebeca ,dar la curaj se poate asemana cu Debora.Adunari intregi investesc atitia bani in dirijori si in fanfara doar pt a canta intre fratii.Nu cred ca nu va dati seama ca Dumnezeu vrea sa ne provoace ,sa ne trezeasca din ameteala sau somnul care il traim.Este timpul cind trebuie sa cerem de la Dumnezeu sa „”””scoata lucratori pentru secerisul Sau „”””.Luca 10.2.
  Pentru ca de oricine se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, in acest neam preacurvar si pacatos, Se va rusina si Fiul omului, cand va veni in slava Tatalui Sau impreuna cu sfintii ingeri.” (Marc.8:38)
  De aceea, pe oricine Ma va marturisi inaintea oamenilor il voi marturisi si Eu inaintea Tatalui Meu care este in ceruri; (Mat.10:32)
  Binecuvantat sa fie Domnul Dumnezeu in veci de veci.

 11. AMI PLACE, DOMNUL SA O RASPLATEASCA CU VIATA VESNICA ,DAR PROSTUL ALA DIN SPATELE EI CE CAUTA UN NEEDUCAT, LA BISERICI AR TREBUI SA FACA ORE DE EDUCARE.

 12. Chris , „Deci rugaciunea, per se, poate sa fie inceputul regenerarii. ”
  Eu o am invers, rugaciunea este de fapt rezultatul regenerarii si inceputul procesului de sfintire. Dar unii spun ca sint eretic 🙂 , sau cal troian, sau mai stiu eu ce 🙂 .

 13. I agree Gabi. Chestia cu rugaciunea pacatosului de la cruciada e destul de complicata pentru ca nu pot zice ca rugaciunea in sine e gresita, in special daca pacatosul o face sincer in urma auzirii Evangheliei si in urma lucrarii Duhului Sfant de convingere. Deci rugaciunea, per se, poate sa fie inceputul regenerarii.

  Problema (erezia secolului 🙂 ) este ca la sfarsitul rugaciunii, Greg declara „welcome to the family of God” or „welcome to the Kingdom of God” si dau drumul la fireworks, aplauze, etc. Am auzit undeva ca numai 2% dintre cei ce se predau la cruciada ajung botezati, membrii intr-o biserica. Totusi, sper ca procentajul sa nu fie asa jos.

 14. @ Chris
  Și tâlharul de pe cruce știa că o să moară, în mod precis. Eu te încurajez să faci ce ai făcut cu bolnavul acela , ori de câte ori ai ocazia. CUVÂNTUL trebuie mărturisit cel puțin pentru două motive
  1 . să mântuiască ( pe cei ce cred in EL) și
  2. să slujească de mărturie tuturor celor ce-L aud, dacă nu-L acceptă .
  Sămânța sămănată nu se întoarce fără rod. Tu fă-ți datoria ta și de acolo încolo intră Domnul in control.

 15. Chris , pot sa-ti dau opinia mea( for what is worth). Daca marturisirea cu gura a acelui om a fost ca urmare a credintei nascute in inima( an external confession of a interior change) , yes , persoana este mintuita. Marturisirea cu gura nu ne mintuie, numai daca este un rezultat al unei inimi noi( promisa si produsa de Dumnezeu) Ezechiel 36:26 : I will give you a new heart and put a new spirit in you; I will remove from you your heart of stone and give you a heart of flesh.
  Aceasta este o lucrare a lui Dumnezeu/Duhul Sfint adusa la indeplinire prin predicarea si auzirea evangheliei, marturisirea fiind o numai o confirmare a acestei schimbari. O forta externa(evanghelia) se intilneste cu o alta forta externa( puterea Duhului Sfint) in inima omului pe care o transforma, dupa care vine marturisirea cu gura ( aici opinile difera, unii pun marturisirea inaintea transformarii) Una fara alta „nu merge”. Noi sintem impreuna lucratori cu Domnul.

  La intrebarea a doua: Acelasi lucru il faceau( si inca il fac) catolicii care iti promit viata vesnica prin doua elemente( Baptism,comunion, mai sint inca vreo citeva , dar nu sint asa de importante)
  Evanghelicii au inlocuit-o cu una, rugaciunea pacatosului, aceasta fiind cheia prin care intram in rai. Poate ( in opinia mea, si nu numai) cea mai mare erezie a secolului nostru.

 16. Noi ajungem sa vedem ignoranta celor de pe strada ,dar sa nu uitam de ignoranta unora care chiteodata ajung la anvoane si ne si mai lasa buzunarele si aconturile goale!!!Acele persoane devin lupi imbracati in haine de oi si unii chiar ciobani (…..) si vai doamne ce durere chind ajungi prin predici si staruinta in donare sfishiat si pradat!!!!Dar ori cum fiecare in viata are parte de chite o experienta si unii ajung bine sa se hraneasca din frunzele noastre (Ai verzi ) si sa stea la umbra copacului dupa ce se satura sa mai traga si un „pui de somn” ca de ;mincat bine ,odihnit bine …sa mai fie si somnul dulce si visuri placute…..Dar vai de toti acesti oameni cu astfel de intentii…….Si DOMNUL ISUS HRISTOS prin scrierile celor calauziti de DUHUL SFINT ne avertizeaza si ne spune ce sa facem sa fim feriti de astfel de probleme si poate ar fi bine sa ajungem si noi ca cei din Bereea in viata sa ajungem si celor de pe strada sa ne alaturam pentru ca ;”
  „38În adevăr, cum era în zilele dinainte de potop, cînd mîncau şi beau, se însurau şi se măritau, pînă în ziua cînd a intrat Noe în corabie,
  39şi n’au ştiut nimic, pînă cînd a venit potopul şi i -a luat pe toţi, tot aşa va fi şi la venirea Fiului omului.”

 17. Mai demult, cand eram student, am predicat evanghelia „mai pe ascunse” unui pacient coerent care stiam ca va muri foarte foarte curand.   Omul a raspuns afirmativ ca vrea sa-L primeasca pe Isus.  Nu cunosteam atunci atatea chestii teologice ca si acum, dar l-am pus sa repete dupa mine „rugaciunea pacatosului” asa cum am vazut la Harvest Crusades (Greg Laurie).   Pacientul a murit dupa 24-48 ore.

  Doua intrebari:  1. A fost corect sa  predic acestui om vulnerabil pentru ca deja știam ca va muri mâine pe „comfort care”? Pentru ca e total posibil ca acesta ar fi răspuns afirmativ si la predicarea altei credințe… 2. E corect sa folosim rugaciunea pacatosului practicata la cruciadele americane când cineva „primește” pe Domnul Isus?

 18. Frate Cristian.Sa mergi la razboi de cucerire(evanghelizare in strada ca si sora din imagine) cand ai razboi civil(prezenta liberalilor prin biserici) la tine in ograda e o sinucidere curata.Am incercat de mai multe ori sa le vorbesc oamenilor dar m-am lovit de raspunsuri de genul:Ne-am uitat pe youtube.Daca vrem distractie ramanem la disco nu mergem la bisericile voastre.Prin urmare intelegeti dilema noastra.Pe vremea comunismului se intorceau deoarece atunci nu erau liberali si nici nu erau conservatori prefacuti(exceptie facand cei care au turnat la secu).Cred ca prima data trebuie facuta o curatenie in ograda noastra iar apoi putem iesi linistiti in orase fara sa ne fie teama.

 19. Felicitari acestei surori. Regulat primesc pe e-mail informatii din Mozambic de la o familie de frati baptisti medici stomatologi care, s-au dus cu un copil mic sa ajute pe acei oameni napastuiti de necazuri si lipsuri. Noi pe aici de multe ori facem numai vorbarie fara prea multa valoare.
  Oare au oamenii ce manca din noi sau santem numai un copac cu multe frunze sau un chimval zanganitor ???

 20. Iata un exemplu demn de urmat mai ales din partea celor care se pretind slujitori ai DOMNULUI ISUS HRISTOS SI IN SLUJBA LOR PLATITA AU AJUNS SA odihneasca la temperatura aerului conditionat IN BIROURI PE FOTOLII MOI!!!
  Acest exemplu ar trebui sa fie o adevarata trezire in primul rind pentru cei care se hranesc din un salariu mare al Evangheliei lui Hristos si pot sa inteleaga ca si fara teologie MESAJUL DIVIN SE POATE MARTURISI SI EXPUNE IN LUME!!!!
  Aceasta este porunca DOMNULUI ISUS si pentru ucenici,dar se vede ca pentru unii teologi este mai confortabil in birouri sa deschida subiecte despre baticuri ,despre imbracaminte si subiecte critice la confratii de credinta pentru senzatie,accesari si expunere personala pe spatiul virtual ,uitind sa ia microfonul in mina si sa iasa pe strada cu membrii sa propovaduiasca la fel EVANGHELIA LUI HRISTOS!!Astfel de persoane care vestesc CUVINTUL EVANGHELIEI si nu doresc sa faca din aceasta lucrare un confort al vietii lor sint adevaratii urmasi ai DOMNULUI ISUS HRISTOS !Fiinca ce spune DOMNUL ISUS HRISTOS DESPRE CEI CARE DORESC SA-L URMEZE?Si pentru noi toti ar trebui sa fie o trezire spirituala sa le urmam exemplul fiinca ap.Pavel prin cuvintele din Romani capitolul 10 scrie;” 9Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn, şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L -a înviat din morţi, vei fi mîntuit.
  10Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea, şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mîntuire”
  Toti cei care se sacrifica si slujesc cu adevarat in LUCRAREA DE PROPOVADUIRE A CUVINTULUI SA FIE BINECUVINTATI CU HARUL ,PACEA DOMNULUI ISUS HRISTOS SI DRAGOSTEA TATALUI CERESC SA-I INTAREASCA PENTRU A DUCE LUCRAREA LA INDELINIRE DUPA CUM SI DOMNUL ISUS HRISTOS ALATURI DE UCENICI AU DUS-O!!!
  Acum putem sa facem o deosebire intre cel ce pretinde ca este slujitor al lui HRISTOS,DAR ESTE PLATIT SI NU-SI LAPADA CONFORTUL si un adevarat slujitor care in viata sa pe linga faptul ca trudeste sa nu fie o povara pentru altii cu adevarat slujeste si se sacrifica fara bani pentru vestirea EVANGHELIEI!!!
  VAZIND SI MEDITIND LA ASTFEL DE EVENIMENTE PUTEM SA INTELEGEM CA DOMNUL ISUS HRISTOS LA FEL A FACUT ALATURI DE UCENICI SI A MERS DIN SAT IN SAT,prin orase ,Temple,Sinagogi SI cuvintul TATALUI l-au predicat si astfel au slujit!Sa nu uitam de mesajul din apocalipsa 22;”17Şi Duhul şi Mireasa zic: ,,Vino!“ Şi cine aude, să zică: ,,Vino!“ Şi celuice îi este sete, să vină; cine vrea, să ia apa vieţii fără plată!”Dorim sa ne trezim si sa bem din aceasta apa vie si fara plata?Poate este mai buna ceea cumparata fiinca este si infectata!!!Depinde de noi in viata ce alegem si pentru cine dorim sa fim robi si slujitori si de ce in viata dorim sa beneficiem!!!Încolo, fraţilor, fiţi sănătoşi, desăvîrşiţi-vă, îmbărbătaţi-vă, fiţi cu un cuget, trăiţi în pace, şi Dumnezeul dragostei şi al păcii va fi cu voi!Si astfel implinirea mesajului divin va aduce o mare trezire spirituala fiinca toti avem nevoie de ea pina ajungem la sfintenie si neprihanire deplina sa putem ajunge la desavirshire si mintuire!!!Asa se primeste premiul alergarii si cununa vietii veshnice!!

 21. Asta da dedicare : sa vestesti evanghelia si sa fii ignorat de ( aproape ) toti trecatorii. Street preachers in opinia me, sint cei mai „tari” predicatori.Putini au curajul necesar sa o faca! Si sa o faca si cu batic 🙂 ! In Bucuresti! Amazing…

 22. FII CREDINCIOS PANA LA MOARTE SI-ŢI VOI DA CUNUNA VIETII
  DOMNUL ISUS sa va binecuvinteze

 23. DOMNUL ISUS (despre care ai cântat) să te păstreze în MÂNA LUI , TOATĂ VIAȚA TA !
  Porți un nume frumos REBECA , ȘI-I FACI CINSTE . CINSTE ȚIE,DOMNUL SĂ TE BINECUVINTEZE !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s