15 gânduri despre „Eu nu știu Doamne – de Traian Dorz

 1. Nu numai ca seamana dar a si trait o viata dupa poruncile DOMNULUI. Vin multi cu bogate filosofii teologice, dar vita lor e ca a acelora din Efes Apocalipsa 2-4–”Nevertheles. I have this against you,,that you have left your first love.- Iata ce ne sfatueste DOMNUL in- Apocalipsa-3-18 -. I counsel you to buy from Me gold refinet in the fire, that you may be rich, and white garments that you may be clothed, that the shame of your nakednes may not be revealed, and anoint your eyes with eye salve, that you may see. Sa nu ne trezim ca n-i se va spune ca celor din Laodiceia –Apocalipsa 3-16. caci DUMNEZEU nu ne va judeca, dupa cite am stiut ,de ce secta apartinem in ce cladire ne inchinam etc. ci vom fi judecati dupa faptele traite comform, cu credinta in care am crezut.

 2. Acum ati vrea frate Petru sa stiti cum isi vor aminti oameni de dumneavoastra,asta ca o paranteza la un mai vechi subiect postat.Sunt oameni si oameni,dar fratiii sunt una .

 3. Frate,Petru Lascau,nu mai postati exemple de sfinti,postati exemple de turnatori,nici ei nu trebuie uitati!

 4. De la caderea omului in pacat ,Dumnezeu -Tatal a avut si are astfel de exemple cu RODUL DUHULUI SFINT si cei prezenti ar fi bine sa ia in considerare exemplul lor de viata fiinca astfle se ajunge la chistigarea premiului vietii vejnice si puterea mintuirii !Sa nu uitam nici de exemplul ap.Pavel scris in ;Filipeni 3 cu 7 la 15;
  „7Dar lucrurile, cari pentru mine erau cîştiguri, le-am socotit ca o pierdere, din pricina lui Hristos.
  8Ba încă, şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am perdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să cîştig pe Hristos,
  9şi să fiu găsit în El, nu avînd o neprihănire a mea, pe care mi -o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credinţa în Hristos, neprihănirea, pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă.
  10Şi să -L cunosc pe El şi puterea învierii Lui şi părtăşia suferinţelor Lui, şi să mă fac asemenea cu moartea Lui;
  11ca să ajung cu orice chip, dacă voi putea, la învierea din morţi.
  12Nu că am şi cîştigat premiul, sau că am şi ajuns desăvîrşit; dar alerg înainte, căutînd să -l apuc, întrucît şi eu am fost apucat de Hristos Isus.
  13Fraţilor, eu nu cred că l-am apucat încă; dar fac un singur lucru: uitînd ce este în urma mea, şi aruncîndu-mă spre ce este înainte,
  14alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.
  15Gîndul acesta dar să ne însufleţească pe toţi, cari sîntem desăvîrşiţi; şi dacă în vreo privinţă sînteţi de altă părere, Dumnezeu vă va lumina şi în această privinţă.
  16Dar în lucrurile în cari am ajuns de aceeaş părere, să umblăm la fel.
  Se vede ca acesti eroi ai credintei si in puscariile grele nu au cedat si nu si-au vindut dreptul vietii vejnice nici in cele mai grele clipe ale vietii ,dar azi multi chircotesc si prin o semnatura ce ascunde o minciuna,inshelaciune ,ushor cedeaza si mai au putere si de judecata!!Dar sa nu uitam ca va sosi si timpul cu adevarata judecata.Apocalipsa 20 cu 11 la 15.
  Eu doresc ca ;Harul Domnului Isus Hristos, şi dragostea lui Dumnezeu, şi împărtăşirea Sfîntului Duh, să fie cu toţi cei ce pretuiesc si respecta mesajul SFINTELOR SCRIPTURI si ajung un exemplu plin de sfintire si neprihanire pentru noi!!!

 5. Nu am cui frate Remus. Am mai încercat. Dvs. aveți greutăți să înțelegeți că mântuirea aparține Domnului și nu o dă la aprobarea Dvs.
  Eu l-am cunoscut personal pe Traian Dorz și cred că a fost un copil al lui Dumnezeu de la care ați fi putut și Dvs. să învățați foarte multe.

 6. Fr. Lascau,

  de ce mi-ati sters comentariul ? Ar fi corect sa aduceti si o dovada impotriva a celor afirmate de mine !!!

 7. Viata tatalui meu s-a intersectat pentru cateva luni la Gherla si Jilava cu viata acestui mare martir pentru Dumnezeu, Traian Dorz, cand ambii au fost condamnati de autaritatile comuniste din anii ’60. Tatal meu a fost eliberat tot cu acest decret din 1964. O mica crampeie din ceea ce se poate reda intr-o mica redare a ceea ce echivaleaza cu 0.0000001 comparat cu cat de crunt si-au petrecut acesti oameni viata facuta amara de semenii lor … romanii…
  Doamne, iarta pacatul lor si adu vremi de inviorare nu doar peste Romania ci peste crestinii Tai din lumea intreaga pana nu e prea tarziu.

 8. Shalom !

  O, da ! Acestia sunt clasicii nostri , pe care trebuie sa-i pretuim mereu, neobosit. Ne-au inviorat cararea vietii cu tot cantecul lor , nedomolit decat de Dragostea pentru Domnul.
  La versurile recitate de acest minunat menestrel al lui Christos , si eu ma plec tot cu smerenie, atunci cand va ofer umilul meu prinos : ttp://otnielabattzion.wordpress.com/literatura-2/poezie/poeziile-mele/asteptare-implinita/ Amin! Maranata !

 9. Frate Petrica,
  Ingaduiti-mi ca, alaturi de subiectul postat si de poezia recitata de fr. Traian dorz, sa adaug si eu cu smerenie o poezie pe aceeasi tema:

  MA CHEAMA STRABUNII…

  Ioan14:1-6; Evrei 12:1-2; 13:7;
  Fapte 7 :56,59.

  Mă cheamă străbunii, fac semne cu mâna,
  Căci zilele-s scurte şi slabă-i lumina ;
  M-aşteaptă în ceruri, cu drag îmi fac loc
  Căci trup se-nfioară şi suflet ia foc…

  M-aşteaptă străbunii, m-aşteaptă părinţii,
  M-aşteaptă şi fraţii-mpreună cu sfinţii ;
  M-aşteaptă cununa cea nevestejită,
  M-aşteaptă Ospăţul şi haina-i gătită !

  M-aşteaptă tot ceru-n imens curcubeu…
  Şi Doamne, de ce ? O nimica sunt eu…
  M-aşteaptă-n splendoare, m-aşteaptă cu drag
  Milioane de îngeri, mă-ntâmpină-n prag !

  Când flacăra vieţii încet mi se stinge
  Şi simt cum pe buze-un sărut mă atinge
  Da-i rece ca gheaţa ! O-ngheţată suflare…
  Mă seacă de vlagă, stingând lumânare…

  Atunci, se deschide o uşă în Cer
  Încet, pentru mine ce-s gata să pier…
  Mă-ntâmpină toată frum’seţea de sus ;
  Părinţii şi fraţii ! M-aşteaptă Isus !

  M-aşteaptă de-o viaţă să-mi dea răsplătire
  C-aici pe pământ L-am slujit în iubire ;
  Mă prinde de mână, mă duce-n Lumină
  Să-mi dea veşnicia c-o pace deplină !

  Mă cheamă străbunii, mă aşteaptă părinţii,
  Mă-ntâmpină fraţii-mpreună cu sfinţii ;
  Mă cheamă Eternul, tot Cerul de sus !
  Şi, stând în picioare, mă aşteaptă Isus !

  ACIDUZZU, 30.10.2010, ora 15,10-15,20

 10. Ce bine prinde Traian Dorz in aceasta poezie „necunoscuta clipa a plecarii…”! Parca-i citeaza pe apostoli:

  2Petru 1:13-15:
  „Dar socotesc că este drept, că atâta timp cât mai sunt în cortul acesta (trupul acesta), să vă ţin treji aducându-vă aminte; căci ştiu că dezbrăcarea de cortul meu va vea loc deodată, după cum mi-a făcut cunoscut Domnul nostru Isus Hristos. Dar îmi voi da silinţa, ca şi după plecarea mea, să vă puteţi aduce totdeauna aminte de aceste lucruri.”
  Iar apostolul Petru credea la fel ca şi Pavel că moartea era nu o inexistenţă, ci o dezbrăcare de acest trup (cort), şi o plecare.”
  2 Corinteni 5:1-8
  „Ştim, în adevăr, că, dacă se desface casa pământească a cortului nostru trupesc, avem o clădire în cer de la Dumnezeu, o casă, care nu este făcută de mână ci este veşnică…Da, Suntem plini de încredere, şi ne place mult mai mult să părăsim trupul acesta, ca să fim acasă la Domnul.[2]”
  Observăm din cuvintele lui Pavel că el considera moartea o desfacere a acestui cort (trup), pentru a intra în clădirea din ceruri care este veşnică. El considera moartea o părăsire a trupului acesta ca să fim acasă la Domnul.
  Filipeni 1:20-24:
  „Mă aştept şi nădăjduiesc cu tărie că nu voi fi dat de ruşine cu nimic; ci că acum, ca totdeauna, Hristos va fi proslăvit cu îndrăzneală în trupul meu, fie prin viaţa mea, fie prin moartea mea. Căci pentru mine a trăi este Hristos şi a muri este un câştig. Dar dacă trebuie să mai trăiesc în trup, face să trăiesc; şi nu ştiu ce trebuie să aleg. Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine; dar, pentru voi, este mai de trebuinţă să rămân în trup.”
  Înţelegem din acest text, că Pavel face o antiteză între viaţă şi moarte, şi în timp ce viaţa era slujirea lui Cristos, şi a fraţilor din Filipi, cât şi rămânerea în trup; moartea era: un câştig, o mutare spre a fi împreună cu Cristos, şi nu o inexistenţă cum cred unii.
  2 Timotei 4:6-8:
  „Căci eu sunt gata să fiu turnat ca o jertfă de băutură şi clipa plecării mele este aproape. M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa. De acum mă aşteaptă cununa neprihănirii pe care mi-o va da, în „ziua aceea” Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.”
  Tot apostolul Pavel compară moartea cu o plecare nu cu o inexistenţă sau anhilare, chiar dacă răsplata o primeşte doar la venirea Domnului, dar în ce priveşte existenţa, el continua să existe şi după moartea lui.
  Iar in În Matei 17:1-7; Marcu 9:1-8; Luca 9:28-36 este prezentat apariţia lui Moise şi Ilie cu ocazia schimbării la faţă a lui Isus. Din această relatare se deduce că există viaţă după moarte, căci altfel cum putea Moise şi Ilie să vorbească cu Domnul după moartea lor?

  „Ferice de acum incolo de mortii care mor in Domnul !” „Da”, zice Duhul; „ei se vor odihni de ostenelile lor, caci faptele lor ii urmeaza !” (Apocalipsa 14:13

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s