9 gânduri despre „China – idealul lui Obama

 1. Fratilor, fiti consecventi, daca blamati socialismul (comunismul a fosr un vis)nu vorbiti de China.Este raspunsul la toata politichia EST-VEST.Si nu sunt departe rusii de a demonstra ce inseamna „disciplina de partid”.Cu toata democratia lor, ei au pastrat aceasta disciplina. Interesant ce va iesi din documente si dezvaluiri ca dupa jdeani, presedintele chinez a vizitat Rusia.Oare de ce? Credeti ca a vorbit de folklor si de religie? Eu nu cred. Si mie imi place sa dau vina pe cite ceva sau cineva cind imi merge rau, dar, de aici si pina la exagerarile in descrierea sistemelor politico-istorice, este distanta mare.Capcana poti lua daca il asculti doar pe Ioan Paceba, pe Tismaneanu sau pe cite un pastoras care nu a invatat ca iubirea este neconditionata si sa-l auzi la amvon despre ortodoxi si comunisti, te apuca risul, el are vreo 30 de anisori, habar nu are ca in acea perioada Dumnezeu lucra cu o putere cu care el nu se va intilni poate niciodata, este prea bun confortul, aerul conditionat, flat-scrinul si…e greu sa alegi cu care masina sa mergi la biserica, deoarece data trecuta ai fost cu….Sa revenim. Minunea din China v-a fi cind jumatate plus unul vor fi crestini botezati, aceasta este curiozitatea mea.Cine crede asa ceva apoi chiar ca crede in minuni.Si ce se poate spune: s-au terminat minunile Domnului? (cine ma banuieste de comunism, am fost membru 6 ani! multi,putini, asta a fost, raspunsurile nu le cantonati in aceasta zona, nu-mi apartine)

 2. Sora Rodica, se aplica cumva partea a doua a comentariului si unor biserici locale romanesti sau structuri organizationale bisericesti? Sau orice asemanare cu realitatea este pur intamplatoare?

 3. Ascultam pe cineva vorbind de „fenomenul” China. Spunea ca guvernele noastre au oameni care ajung la conducere si se straduiesc sa faca schimbari rapide ca stiu ca viata lor e scurta acolo sus si nu-i intereseaza investitii de termen lung…nu mai au patriotism si nici prea multa mindrie pentru tara lor…pe cind in China oamenii inca gindesc cu mindrie la tara lor si tot ce fac este pentru termen lung dorind sa ridice China in ochii intregii lumi.
  Asa se intimpla in America si cu companiile mari. Vine unul grabit sa-si umple buzunarele ca stie ca nu are viata lunga acolo in virful piramidei, si face tot felul de schimbari si de miscari care sa demonstreze ca ideile lui aduc beneficii financiare- ( si aduc- momentan) nu conteaza ca in citiva ani toate lucrurile pe care le-a neglijat ca sa stoarca citiva dolari sa-si faca demonstratia, vor distruge compania…ca in citiva ani el va fi departe si nu va trebui sa se ocupe de consecintele produse de schimbarile facute astazi…

 4. În baza imaginilor se pare că Romania a fost prima Chină despre care noi românii știm. Cam așa arătau unele blocuri și apatamente după revoluția din 89.
  Apoi de ne va ”chinui” Obama… vom ajunge o altă Chină.
  Nimic nu-i nou sub soare.

 5. v-a referiti la apartamente si viata ??? sau ca incepem sa ii inprumutam noi pe chinezi cu bani ???
  de fapt nu sunt un politician dar daca cineva are cunostinte mai bune as prefera sa explice un pic feneomenul chinez e interesnat progresul lor

 6. Nu „ma bag” la Obama ca nu-i…presedintele meu ! Cine ar mai ramane in USA daca s-ar implini idealurile lui Barak Obama ? Poate doar el singur cu chinejii…Ca presedinte al lor !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s