Agape Christian Center Phoenix, Arizona

Duminica aceasta s-a format și și-a început slujbele religioase biserica: Agape Christian Center din Phoenix, Arizona.
Noua biserică își desfăsoară activitatea într-un spațiu închiriat de la Hotelul Inn Place, 10220  N. Metro Parkway, din vecinătatea Centrului Comercial Metro Center Phoenix.
Am avut bucuria ca la primele servicii să participe mai mulți frați (peste 100 dimineața și 150 la serviciul de seara), frați care vor forma noua comunitate penticostală din Valea soarelui păstorită de pastorul Petru Lascău.

Vă vom face de cunoscut noul web-site al bisericii noastre și vă vom informa pe parcurs despre activitățile ei.
Serviciile au loc în fiecare duminică între orele 10.00 -12.00 AM și 6.00 – 8.00 PM. Întrunirile tineretului vor avea loc în fiecare vineri de la orele 7.00 PM.

128 de gânduri despre „Agape Christian Center Phoenix, Arizona

 1. Frate Lascau luptă ca fără lupta nui cununa,eu cred ca Domnul va calauzeste in lucrare. Vam auzit la Dablin si vad ca aveți ungere. Lăsați gurile sa vorbească Domnul este cu dumneavoastră. Eu va multumesc pentru ca ați fost pe la Dublin ca va spun ca eu am învățat de la dumneavoastră. Încă ceva înainte sa va aud cineva mia spus si mie ceva de ce sa întâmplat dar eu nu dau dreptate oricărui Duh așa ca mam convins singur de rautatile unor oameni semnati cu fierul roșu.

 2. Aveți dreptate. Multă, multă Agape… Am lucrat zilnic la amenajarea noului local. Apoi am participat la înmormântarea pastorului G. Galiș la Chicago.
  Vă doresc și eu un Happy Thanksgiving!

 3. @Denisa.(S)
  mda doamna( ul) denisa(s) cred ca ati fost botezata(t) in otet ca altfel nu imi imaginez de ce sunteti asa de acra(u)..Sa lasam putin lucrurile sa evolueze ,si vom vedea daca paralela pe care am facut o eu va arata sau nu ca plecarea dintr un loc cu oameni impietriti,va fi o noua sansa sa se produca multe minuni ,iar cea mai mare minune o vad eu ca ar fi dragostea .Apoi vad ca vi cu mustrari de genul ,,cei de astazi care sunt ca niste capuse care sug totul de pe biserica …””.Pai aici nu vi se pare ca acuzati.?.Si daca acuzati de ce nu ati venit si cu argumente.?.Imi inchipui ce fel de om sunteti numai prin faptul ca pe un pastor il asemanati cu o ,,capuse „”.Ca la drept vorbind in invatatura apostolilor pastorii( episcopii) nu erau platiti,iar faptul ca astazi sunt platiti face tema unor discutii serioase dupa parerea mea,dar asta nu va disculpa sa i faceti in fel si chip.
  „””.VAI DE NOI……daca nu ne pocaim…”””,si primul pas in pocainta daca tot vrei sa te pocaiesti ar fi sa iti para rau ca in vocabularul de copil credincios ai imprumutat asemenea expresii.Nu cred ca la baza afirmatiei dv..(NU aveti o judecata sanatoasa deloc ).. a stat aceasta fraza:”””si cred ca din politete dar si dragoste ia lasat pe cei din comitet sa fiarba in suc propiu.””””.

 4. Auzi Caruntule ,tre’ sa sti ca cine se aseamana ,se aduna !. Tu cu „cei adevarati ” pe „panta voastra ascendenta”si Petrica Lascau cu cei dragi ai lui !. Am o vorba pentru tine ; in februarie 1977 sosisem din Gherla dupa alti aproape sase ani de temnita grea !. Un pastor orgolios si:”crestin adevarat” de calibrul tau , cu o vorba „dulce si mieroasa” ,insotit de inca trei slugoi, m-a luat deoparte „sa ma pociasca” de intentile mele de a iesi din randul lor, de a parasi clandestin tara !. .Viata lor duhnea greu a falsitate si ura ,precum gandurile tale postate aici ,dar. . . ei o tineu sus si tare ca ei sunt in posesia „adevarului si al caii „, iar toate gandurile mele de iesire din mijlocul lor , de plecare clandestina din Romania sunt . . . de la diavolul si toate duc in jos! ( tehnici de intimidare ,de amenitare ) !.La fel mi-au „profetit ” ca viitorul si soarta mea se vor sfarsi din nou in lanturi ,in fundul unei celule apoi in fata tribunalului militar si in fata plutonului de executie !. Doar la cateva zile i-am prins vanzandu-ma ,m-au turnat pe rand in lungi note informative si cu ochii mei l-am vazut pe „pastorul” sarlatan ,chiar a doua zi iesind fluerand si vesel din . . . .sediul Securitatii !. Urma sa fiu prins ,arestat ,iar turnatoriile lor sa devina marturie ,capul acuzarii mele de recidivist cu dosar C.S.S. (Contra Securitatii Statului !)Au trecut aproape treizeci si cinci de ani de atunci iar vorbele tale adresate lui Petrica Lascau imi produc un dejavu ce-mi starneste la apogeu adrenalina din acele vremuri !. Te consider un dusman al Crucii lui Hristos !.Vasilica a contribuit enorm la elucidarea unor astfel de caractere asemanatoare tie !.Poate si tie iti lipseste o Cusatura si „o proba” l-a Croitor !. Banuielile cat si convingerile noastre nedovedite atunci, au iesit acum la suprafata !. Petrica Lascau ,fi linistit, este incins cu o platosa refractara si invincibila la loviturile rautatii ,imi este superior ,pentru ca el te iubeste asa cum esti !. ,Ioane , Ioane, ai grija ca Uleiul Adevarului nu se amesteca nici cu veninul din inima ta si nici cu apa de ploaie din „judecata” randurilor tale ! ! !

 5. Un reply la comentariul lui cimm:
  Daca tu ai ajuns sa faci comparatie intre Sfantul Apostol Pavel,om plin de Duhul Sfant al lui Dumnezeu si cei de astazi care sunt ca niste capuse care sug totul de pe biserica …….NU aveti o judecata sanatoasa deloc…..Rusine pt ceea ce s-a ajuns astazi biserica si cei ce o conduc….VAI DE NOI……daca nu ne pocaim…

 6. Domnul sa va binecuvinteze frate Lascau, e timpul ca tot mai multi romani sa se intoarca la Mantuire, fie ca Duhul Sfant sa lucreze prin modul tainic si minunat la inimile tuturor romanilor din Phoenix AZ si imprejurimi. Biserica Victory Christian Center din Sacramento se roaga pentru dvs.
  si credem ca timpul s-a scurtat, Domnul vine pe nori, sa ne bucuram ca IL VOM VEDEA curand, foarte curand ! MARANATA !

 7. Stimate Ioan Caruntu
  După nume nădăjduiesc să găsesc puțin mai multă înțelegere la perii albi, de aceea aș întreba: după ce criterii îmi evaluați „panta descendentă a anilor de după Y2K”? Mă gândesc că oamenii cu păr cărunt analizează bine ceea ce spun și mai ales ceea ce scriu. Pe de altă parte nu m-aș mira ca în spatele acestui pseudonim să ascundeți o incompetență, cum se obijnuiește de pe acum.
  Nu am „sfârșit-o într-o cameră de hotel” ci am început-o într-un salon pentru conferințe cu capacitatea de 4-500 de locuri la nevoie. Am început aici biserica Agape și credem că foarte curând vom avea clădirea noastră. Nu e de loc trist bro! Este extraordinar să începi ceva nou. Îți recomand. Vei întineri. Și la propriu și la figurat.

 8. Ce bine ar fi daca Elim si Lascau ar putea trece peste starea de orgoliu care ii domina in sens negativ.
  Dupa atitea postari si citiri printre rinduri este clar ca au gresit .De ambas partes cu ar zice cei din ..Nogales.
  Partea prosta este ca partile inca nu dau dovada de …..crestini adevarati.Trist dar adevarat.
  Ca unul care l-am cunoscut pe Lascaul anilor 70-80-90 si vazind panta descendenta a anilor de dupa Y2K- prin a sfirsi intr-o camera de hotel…….ie trist bro, si cu T mare.
  Si de recordul Elim-istilor atirna al doilea pastor mazilit.
  Ce va face Domnul cu pastorul si cu turma Sa , nu stiu.
  Dar ar trebui sa se impace pe baza cuvintului predicat de Lascau si auzit de Elim-isti.
  Chiar sa nu fie nici un mediator intre parti??
  Ce pazesc ceilalti pastori din Comunitatea penticostalilor romani??
  Asteapta pe margine sa rida si sa ia din membri ??????

 9. 🙂 dar tu de unde ai puterea de a afirma că „in Biserica Domnului Hristos nu-si au locul astfel de estimari care de departe se vad cat sant de lumesti.”

  Puterea de a estima astfel de calităţi nu doar că ne este permisă, dar este şi o condiţie în Biserica Domnului Hristos!

  Sau doar lupta împotriva păstorului este permisă in Biserica Domnului?

 10. raspunzand pe acelasi ton de la cine ai puterea de a estima „mediocritatea liderului”.In Biserica Domnului Hristos nu-si au locul astfel de estimari care de departe se vad cat sant de lumesti.

 11. Bravo Gabi am fost la biserica cind N. P. a declarat ca din 1400(nu vreau sa gresesc) de membri ai adunarii au platit cotizatia anuala doar 66 (noi botezati in apa ) Asa se aduna bilioanele fratele meu, dar pentru mine prieten al biserici , ma frapat lipsa de responsabilitate a membrilor biserici = onestitatea, sinceritatea si simtul datoriei a impliniri a ceace au promis si nu unui oarecare ci tocmai lui DUMNEZEU , culmea din propie vointa si nesiliti de nimeni . Parca incep sa-i dau dreptate lui A. Cristea in ceace priveste hipocritismul unor ,,frati ai lui ISSUS”

 12. Domnule Micula,
  Sper ca comentariul dumitale este 100 la 100 sarcastic. Pt. ca era sa pic pe spate cind l-am citit. Stau si ma rid in hohot de „realizarile” care leau reusit „fratii” la Elim. La darea de seama vinerii a fost un desastru ne mai pomenit. Acum eu ma intred oare citi vor mai pleca deacolo vazind ca toata revolutia a fost facuta de catre niste oameni pur si simplu infometati dupa putere, sedinte, amvoane si aplaude. Vai siamar de pocaitul adevarat de la Elim. Va avea mult de suferit, va trebui sa se roage mult, sa citeasca biblia si sa asculte predicii pe net ca sa nu moara spiritual, pentru ca biserica nu are ce sa le dea decit sedinte peste sedinte si dari de seama. Ce sa mai inveti de la oameni care nu au nici un caracter, care lau „iubit” pe fr. Lascau asa de mult 5 ani de zile incit lau tradat cu asa usurinta, si iar zic vai siamar. Zic ca Dumnezeu in dreptatea lui si intelepciunia lui desavirsita sa faca o minune pt cei care au o inima buna, care nu sau aluturat celor revolutionarii si care au inteles ce inseamna respect pt. unsul Domnului si mai degraba sau rugat pt el si familia lui. Domnu sa aibe mila de noi toti.

 13. cred ca este atat de complexa aceasta chestiune incat nu o poate cunoaste intru totul decat unul singur, si personal daca ma gandesc, sau incerc s-o inteleg cred ca se intampla un fel de scurt-circuit in mintea mea, si asta de la complexitatea problematicii blogosferei „evangelicei”

 14. Astept situl biserici unde sa fie postate si predicile, studiile biblice, care sper sa se rupa de cararile vechi, strâmbate de neputinta oamenilor patrunde adâncimea sfintelor scripturi, tâlcuirile sfintilor parinti la care eu v-asi propune reveni, pune acent mai mare decât asa-zisi sfinti parinti , musai din USA, astia recenti care au creat atâta confuzie teologica, atâta dogmatizare si atâtea dureri biserici lui Hristos, categoric, nu-mi trece prin minte sugera renunta la conceptul protestant, ar fi o jignire din partea mea la adresa dvs si comunitati pe care nu-mi permit face. Deasemeni mai cred ca ar trebui sa va rupeti total de sub tutela americana (religiei lor), care s-a dovedit fi baloane de sapun. Societatea de azi are stingenta nevoie de o abordare realista a scripturilor si când spun realista gândul ma duce la teribilele provocari carora teologi nu le-a dat raspuns decât in sloganuri ce are ca rezultat repulsia fata de crestinism, religie in general.

  Consider ca crestinismul are raspuns la multe probleme ce aparent nu au rezolvare, care par contrazice pâna si pe Hristos, dogmatizarea excesiva a pus si pune frâna a se da raspuns acestor provocari. Generatia actuala se departeaza de biserica, absolut toate confesiunile se confrunta cu aceasta criza. Criza ce se datoreaza teologilor incapabili detasa de un sistem opresiv (dogma, ideologia confesiuni), datorita incapacitati sistemelor adapta evolutiei societati, scriptura nu este invechita cum pare la prima vedere, eu sunt uimit constata cât de moderna este, invechiti ramânem noi, poate din aceasta cauza si Dumnezeu permite navali crizele peste noi, aceste asa-zise lovituri, ruperi de comunitati, eu le socotesc necesare întelegeri mai profunde a scripturilor si vremurilor, al agresiunilor externe care l-au distrus-modificat pe om genetic, aspect ce il gasim in sfintele scripturi si mai mutl decât atât, gasim insusi salvarea din cel mai grozav cuptor care sunt agresiunile prezente ce modifica pâna si gena omului, orientarea spre divinitate. Avem dovada ca pâna si crestini sunt puternic influentati negativ de fortele telurice, desi ei nu ar fi trebuit fi atinsi cf promisiuni ferme facute de Hristos. Deprimarea pune tot mai mult stapânire pe crestini cei mai tari, nu putini sfârsind a se lepada de Hristos, deoarece comunitatile le-a predat si impus ca norma o varianta care se contrazice pe sine, care contrazice realitatea, natura lucruilor , legea lui Dumnezeu insusi sfârsete fi contrazisa. Vorbeam odata pe blogul dvs de un teolog din Europa (nu Ro), care ma pus serios pe gânduri, astept sa rasara si alte flori de acest gen, sper ca sa fiti chiar dvs dle Lascau, nu va pot da mai multe detali ptr a nu va influenta, astept petrece pe cale naturala, adica de la Dumnezeu, ca de este ceva de la Dumnezeu, apoi va prinde radacini puternice, de nu…. ne haleste al rau cu fulgi cu tot.

  Mai cred ca puteti pune un acent si pe internet, o forma tv-online care sa se adreseze tuturor crestinilor este vitala generatiei online.

 15. Paul Cornel Micula
  Chiar crezi ca mai exista un pastor sa aiba curajul sa intre in aceea biserica?

  Poate „fratele” Nelu Pop din Cluj( impresarul de moment al adunarii)

  Sau Alin Cristea .

  Acestea au fost doar doua sugestii.

 16. Frate Petrica, sa nu faceti ceea ce ati spus la o suparare de moment.Va inteleg foarte bine.In lume am fost mult mai „sus” decit dvs, dar neacceptind unele „noutati” romanesti, am decis si la „frageda pruncie” m-am pensionat. Fiindca nimeni nu ma poate opri,decit Dumnezeu, imi iau autoritatea sa va intreb: oare avem atit de multi pastori care intr-adevar au ungerea Duhului Sfint incit niste ,fie ele si oi, sa-si permita o asemenea „atingere de unsul Domnului”? Eu din cele ce vad, mai nou avem in frunte „copii” cuminti, produse ale ITP Bucuresti, care, sigur,in timp si cu ajutorul Domnului pot deveni pastori, insa conteaza si adunarea, nu? Daca s-ar citi biblia cu seriozitate multi ar putea stii ca este scris despre DAVID, care era deja uns imparat de Dumnezeu de peste 14 ani, si totusi, cind a fost linga Saul s-a cutremurat si a afirmat cu respect pentru Dumnezeu (parafrazez) :cum sa ma ating eu de unsul Domnului?
  V-as intreba, care dintre noi se poate lauda ca ceea ce spune este din partea Duhului Sfint? Daca aceste lucruri nu sunt in noi, atunci ne ramine doar bunul simt si cei 7 ani de acasa, care ar face mai mult oricum decit ce vedem. Si voi repeta :” nu mor caii cind vor ciinii!” iar ca ajutor pentru doctorasul am sa mai adaug : caii trag la caruta, ciini doar latra.Sa fiti binecuvintat dvs si toata fratietatea din jurul dumneavoastra care iubeste pe Dumnezeu cu sinceritate si nu pentru un blid de linte, fie el cit de mare.

 17. Fr Constantin, noi cititprii suntem cu capul pe umeri si socot ca mai suntem si crestini care ne rugam la Dumnezeu si care se indura de noi si ne da calauza pe Duhul Sfint. Asa stind lucrurile eu iti declar cu toata puterea : DACA AR AVEA CEA MAI NEINSEMNATA PROBA DESPRE CELE ACUZATII , DE MULTA VREME L-AR FI „DESFINTAT” PE FR PASTOR PETRICA LASCAU. Asadar, vorbarie de copii nemingiiati, desi se credeau ca fiind „fondatori” Dumnezeu nu le poate face nimic.Sunt mostenitori de drept. Asta este valabil numai la lume, ori casa noastra nu este aici jos. Aici jos sunt numai casele de batrini, care, asa cum stim au doua lucruri importante: miros si bani. Domnul sa ne pazeasca de firea si lucrurile lumesti.

 18. IMII PARE RAU DE DE SE-NTIMPLA CU D-STRA, FR. lASCAU FITI D-ZEU SA VA AJUTE SA IESITI BIRUITOR, CA NU E USOR, CA ACESTI OAMENI RAI, VOR SA DISTRUGA CARACTERUL ALTORA. FITI OCROTIT DE D-NUL, FAM. STAN.

 19. Cuvintul Sfint ne spune: Nu raspunde nebunului dupa nebunia lui, dar Raspunde-i sa nu se creada INTELEPT.fR. lASCAU, cu D-zeu inainte!!!Eu va admir rabdarea,ca precum stiti, acolo nu multi pot rabda.A fost totusi un bun record.Noi ne rugam ptr.d-tra.

 20. Cred ca biserica Elim se bucura in sfirsit de foarte mult har. Cei care au asteptat atitia ani ca sa fie si ei in comitet, pot acum sa faca sedinte de comitet in fiecare seara. Au rasturnat dictatorul au in sfirsit libertate,au si ei ceva realizari in domeniul spiritual. Un lucru mai lipseste o sa inceapa mesele de dragoste. Pe fundalul acestor mese de dragoste vor gasi un pastor mult mai spritual ca si Lascau si mult mai capabil , care sa-i duca la ape de odihna sau la odihna de veci.

 21. Felicitari frate pastor Petru. Dumnezeu, pe care il slujiti din tinerete a fost, este si va fi cu dumneavoastra. Oameni care dau dovada de curaj si initiativa in limita Scripturii, sunt tot mai rari in comunitatea romana/americana. Dumnezeu sa va ajute sa fiti o biserica a generatiei de azi si a generatiei de maine in lumina Sfintei Scripturi, o biserica care isi pretuieste batrinii. Fiti plin de Duh. Numeri 6:24-26. Cat despre numele bisericii …. I like it 🙂 ….. O viziune comuna, poate pe viitor?

 22. Vă admir igeniozitatea, calmul, pertinenţa şi fermitatea cu care le răspundeţi acestor „fraţi”…
  Mi se face rău când mă gândesc la ceea ce este în spatele culiselor…

 23. Frate Petrică,
  Aveţi mare dreptate să fiţi entuziast!
  Din câte ştiu eu, nu aţi avut niciodată o asemenea şansă, de a forma o biserică „de la zero”… ci le-aţi preluat gata formate.
  Aceasta este o oportunitate formidabilă, pe ştiu că o veţi fructifica la maximum cu înţelepciunea şi darurile cu care aţi fost cadorisit de Cel de Sus!

 24. Bravo Gabi 🙂 …
  Îmi place tare mult cum ai prins, într-adevăr, realitatea… şi-i mare păcat că ai dreptate…

 25. Ieste clar si evident caci functiile au devenit mult mai importante decit oamenii. Nu conteaza pe cine ranesti si dece, important ieste sa ajungi pe tron, sa ai si tu o functie. Foarte trist ce au ajuns crestinii Romanii de azi. Si mai pretindem ca vrem sa raspindim adevarul si la altii. Rusine, rusine mare. Pocaitul adevarat ie rare specie. doar cu numele sint o multime.

 26. Parerea ta e si parerea mea. Nici cei ramasi la Elim nici cei plecati nu sunt pentru crestere spirituala. Toti sunt pentru razbunare, functii, BANI, nepotism,… si cand aceste lucruri devin prioritate nu mai ii intereseaza restul. Ar fi bine ca toti sa recunoasca ca au gresit, mai mult sau mai putin. Sper sa nu dureze 7 ani ca si in cazul fratelui Druhora sa se ajunga la impacare si la recunoastrea ca si pastorul si oile (albe sau negre) au urmarit SI interesele personale cateodata si de aceea sa ajuns aici.

 27. Raspunde-ti celor care se identifica pt ca daca le stiti numele aveti oportunitatea sa accesati tolba cu sageti.

 28. Frate Petrica am inteles ca monitorizati comentariile dar un barbat adevarat ar da libera trecere comentariilor decente.Observ ca sinteti vadit incomodat de unele comentarii inclusiv cel personal care la-ti sters.Dovediti in continuare cit de mult iubiti dialogul care va este oarecum potrivnic.Sper ca tolba nu sa golit.

 29. M-am hotărât să nu mai vorbesc cu… nimeni. Cred că sunteți somebody nu chiar nobody.
  De ce nu vă folosiți adevăratul nume? Acum n-aveți de ce să vă fie frică. Dictatorul a fost răsturnat. Am înțeles că după mult post și rugăciune…

 30. Poți aduce dovezi?
  Aveți acte doveditoare a conturilor din Ungaria?
  Aveți dovada decontarii vacantei la biserica Elim?
  Dacă nu aveți documente sunteți mincinosi si umblati cu neadevarul si cu barfa!!!

 31. Din nefericire aceasta noutate nu ie noua chiar de loc. Sint membru la Elim si nu am simtit dragoste acolo niciodata. Problema ie ca dragostea lipseste peste tot si chiar mai mult in alte locuri. De-acea nu am plecat de la Elim, dar acum stau sa ma gindesc daca as fi mai linistit si fericit la o biserica Americana. Si acum cu plecarea pastorului Lascau, sa dus si cuvintul care cred ca era intotdeauna inspirat de Duhul Sfint. Iata ca am ramas cu o grupare de nemultumiti si infometati care de fap nu au ce spune si nu vor aduce crestere spirituala la biserica Elim nici intrun caz. Parerea mea, bine inteles.

 32. daca Biserica Elim avea numai oi,nu se ajungea aici.Oile niciodata nu vor scrie ce au scris lupi rapitori pe aici.Pt. ca judecata e in mana Domnului.Cred ca supararea elitei din comitet nu s ar fi aratat asa de mult daca l ar fi inlaturat pe pastor si ar fi ramas pastorul fara turma.Culmea din cite inteleg eu,inainte ca elita sa anunte ca renunta la pastor,pastorul isi ia oile si le duce in alta parte ca sa le hraneasca.Nici prin gand cred ca nu ia trecut elitei ca pastorul parca le a citit mintile stiind de intentia lor.De data asta pastorul a fost cu un pas inaintea elitei.Nu imi vine sa cred ca biserica mai are 200000 dolari,cind alti mor de foame si duc lipsa.Oare chiar nu vrea biserica sa se imbogateasca fata de Dumnezeu sau elita a fost de vina si acolo.Inadevar a iesit si o necunoscuta la iveala a biserici elim,si anume aceea ca nu are dragoste deloc.Domnul sa aibe mila de noi.

 33. Nu mi-am luat nici un merit în trezirea spirituală. M-am rugat și eu ca mulți din biseric Elim timp de câțiva ani. Trezirea o dă Dumnezeu în mila Sa. Nu cred în ruptul capului că Duhul Sfânt a fost adus în portbagajul mașinilor de la Los Angeles de „truditorii” de care vorbiți. Dacă a sosit ceva de acolo a fost o răscoală. Nu-mi aduc aminte să vă fi văzut la rugăciune în nici una din nopțile în care ne rugam cu toții pentru acea trezire.
  Cea mai mare îngrijorare a mea nu a fost schimbarea de care vorbiți, deși aș putea să spun multe lucruri și în această privință. Sunt decis deocamdată însă să nu pomenesc de oameni și faptele lor. Verificarea casieriei bisericii s-a făcut în fiecare lună și o putea face oricine oricând ar fi dorit. Nu cred că verificarea de acum va scoate la lumină altceva decât că s-a muncit corect și profesional. Pe dea altă parte, știind „împarțialitatea” și „lipsa de prejudecăți” ale unor oameni care și le-au dovedit timp de 10 ani de când sunt la Elim, nu mă voi mira de nimic.
  Minunile lui Dumnezeu se manifestă și prin donațiile enoriașilor. De exemplu aș considera o adevărată minune să aud că dați bani la biserică.
  „Ideologia’ mea despre rolul pastorului în biserică am expus-o în cei 110 ani de pastorație atât verbal cât și practic. Dacă n-o știți, poate să vi se tragă și din frecvența Dvs. la serviciile Bisericii Elim.
  Dacă ați crede că Dumnezeu vede și ne știe, nu ați fi scris rândurile de mai sus.

 34. frate Petrica,unde a luat nastere acea trezire spirituala cu care va place sa va mindriti ?(predica dumneavoastra de la conferinta pastorilor)Cladirea pe care incercati sa vi-o „insusiti „cred ca putea fi platita de cei ce au construito cu ajutorul Domnului ,probabil in mai putin de 10 ani .NU este prima data cind incercati sa va insusiti laurii altor truditori. As dori sa va asigur ca TOATE necunoscutele cu privire la biserica ELIM vor iesi la suprafata mai devreme sau mai tirziu.Avantajul dumneavoastra ca nu le stie toata lumea constituie doar o chestiune de timp.Daca nu va gasiti vinovatia in toate aceste acuzatii ,atunci cum va explicati faptul ca cea mai mare ingrijorare a dumneavoastra a fost schimbarea casierului biserici si instituirea de urgenta a unei comisii de cenzori lucru care sa fim realisti era necesar de multa vreme.Daca ati fi „iubit atit de mult acesti enoriasi atunci cum ati putut renunta la ei asa de usor?Nu cumva tot acest entuziasm al dumneavoastra sa nascut cumva in urma colectei de duminica?Si totusi de unde pina unde acest amestec al minuirii Cuvintului Lui Dumnezeu cu banii enoriasilor truditori? Ati putea in scurte cuvinte detalia ideologia dumneavoastra mai bine zis VIZIUNEA dumneavoastra cu privire la PASTORUL zilelor noastre?Ca si concluzie cred ca atunci cind nimeni nu ne vede totusi CINEVA ne vede si ne stie!

 35. Citind toate comentariile postate, personal vorbind, as inchide temporar blogul. Nu as mai permite ca oricine sa toarne gunoaiele lui pe proprietatea mea (blogul este al dvs. si puteti face asta). Sa scrie fiecare unde vrea…dar nu aici. Iar de cei care sunt otraviti cu minciuni de catre altii, m-as ocupa intr-un mod personal de ei (as gasi o modalitate de abordare a lor), departe de ochii lumii. Nu incercati sa le castigati increderea prin acest razboi blogger-istic pentru ca veti fi dezamagit. In Romania, televiziunile promoveaza scandalul, barfa, judecata. Cu cat e scandalul mai mare la o emisiune tv, cu atat creste ratingul acelui post. Nu va „cresteti ratingul” in felul acesta. Lumea crestina (inclusiv cea prezenta pe blogul dvs.) isi dovedeste spiritualitatea. Acesti „frati” nu se deosebesc cu nimic de „Dan Diaconescu si al lui OTV”. Iar dvs. va veti trezi epuizat tot stand sa raspundeti si sa convingeti LUMEA (ca frati nu-i numi) ca decizia luata este una corecta. Imi imaginez ce poate fi in inima dvs. nu numai traind aceasta experienta, ci moderand si aceste comentarii. Sunt alaturi de dvs. si ma rog sa fiti intarit. Ca o intarire pentru credinta dvs (stiu ca v-ati rugat pentru noi), Teodora, fetita noastra traieste si este bine. Domnul dovedeste inca odata ca „nimic nu-i prea greu pentru EL”. Dumnezeu face minuni si astazi cu acei care se incred deplin in Cuvantul Lui. Fiti binecuvantat impreuna cu intreaga familie !

 36. Pentru Nobody
  Este inutil să port discuții cu Dvs. pentru simplul motiv că vreți neaparat să mă convingeți de opiniile Dvs. Fiul meu este diacon dar a slujit ca lider de tineret sau pastorul tineretului, așa se numește omul care se ocupă de cei tineri. Vă cramponați în nomenclaturi și cuvinte. Este o practică de mulți ani ca oamenii care reprezintă biserica la diferite conferințe să li se plătească cheltuielile. Să zicem că nu s-a întrebat de comitet, cu toate că în situația de față nimeni nu mai recunoaște nimic, vă întreb de ce îmi puneți mie în cârcă o asemenea vină? Cu cât am păgubit Biserica Elim? Cu cheltuielile la o conferință? Dacă s-a călcat un regulament, de ce trebuie călcat un om în picioare? Omul acesta care a slujit ani de zile fără nici o plată merită să fie tratat astfel? Oamenii nu contează numai statutul Dvs? Chistos a murit pentru oameni și nu pentru statute.

 37. am scris 2 (doua) comentarii…nu mi-au fost acceptate…(cu toate ca nu am vb urat de nimeni si nici nu am jignit)…asta spune mult….ce am scris e adevarat…si nu vreti ca oamenii sa afle adevarul….cum am mentionat in celelalte comentarii….1.)ar fi fost ok sa i se plateasca biletul…daca stia si comitetul de asta si ar fi fost de acord…si 2.) fiul dvs nu e pastor …e doar diacon…cel putin in biserica Elim ptr. asta a fost ordinat..(chiar daca fara validarea nimanui…)..

 38. anonim,
  Nimeni din arizona nu ia judecat pe oamenii astea… Da vad ce usor tragi tu concluzia…

 39. Cand esti dat in mana celor fardelege
  Sa fi pus in randul celor ce fac rau,
  Credinciosule si frate intelege
  Tu n-ai voie alta cale a-ti alege
  Decat calea ce-a ales-o Domnul tau.

  Nu radpunde nici cruzimii, nici minciunii
  Nici o vorba – nici de bine, nici de rau.
  Cand te judeca stricatii si nebunii
  Nu raspunde frate draga la nici unii,
  Cum nu le-a raspuns pe cruce, Domnul tau.

  Rabda arunci ca Blandul Miel tacut jungherea
  Cu o mila nesfarsita spre cel rau.
  Cat de grea si pe nedrept ti-ar fi durerea,
  Tu n-alege atunci alt drum, decat tacerea
  Ce-a ales-o pe Golgota, Domnul tau.

  Taci senin si taci iertand dumnezeieste;
  Prin tacere mai presus fi de-orice rau-
  Dinspre maine, la ocara de-azi priveste
  si-ai sa vazi prin veci cum fruntea-ti straluceste
  In acelas nimb ceresc ca Domnul tau.

  Fiti binecuvantati de DOMNUL ISUS i

 40. Pace tuturor.
  Este trist ca pentru o cafea si o noapte sau doua la nu stiu ce hotel un comitet vrea sa renunte la pastor sau unul din pastori .Apoi eu cred cu siguranta ca acest comitet avea demult in plan acest lucru,numai nu avea ocazia oportuna sa si puna planul in actiune.Da la fel de bine cred si ca fratele Lascau a simtit acest lucru,…,si cred ca din politete dar si dragoste ia lasat pe cei din comitet sa fiarba in suc propiu.Daca fratele Lascau a plecat asemeni lui Pavel in Efes (Fapte 19:8-12),din pricina unor impietriti,cred ca Dumnezeu poate sa faca mai multe si mai mari minuni in noua biserica asemeni cazului de la Efes.

 41. I-auzi…numa nume mari…Iosif Ton, Paul Negrut…poate si Tipei, Wurmbrand…si pe astia ai judeci tu, da?
  M-a intreb, sinteti multi de-astia prin Arizona?
  Daca Petrica avut de-a face cu voi, e clar.

 42. Frate Lascau. Eu nu cred ca lucruri de astea sunt corecte. Sa facem diferente in biserica. Sunt multi care mai slujesc in biserica de ani de zile de pe vremurile lui Druhora si nu ai sau facut asa cadouri faine si asa de des. Frate Lascau o sa continiu sa ma rog pentru dvs. ca DOmnul Dumnezeul nostru sa va lumineze! God Bless You

 43. Marius
  N-am participat la întrunirile unui comitet care sunt convocate fără știrea pastorului. Am fost invitat dacă vreau să particip. N-am vrut, pentru că prezența mea autentifica legitimitatea acestui comitet care s-a ales așa cum s-a ales. Numărul de 15 era să le asigure majoritatea de voturi în Consiliul bisericesc. Era inutil.
  Fiul meu era pastorul de tineret și era normal să i se plătească măcar atât pentru munca sa de un an de zile, participarea la convenție și la unele conferințe.

 44. Chestiunea anonimatului e mai complexă decît corespondența univocă cu întuneric, lipsă de caracter sau rea intenție.

  Trebuie să învățăm ce fel de teritoriu e Internetul (blogul) și să coexistăm inclusiv cu cei care comentează sub anonimat. (Uneori aceștia chiar ne fac surprize plăcute.)

  Eu nu am pus în discuție cazul „incriminat”, ci principiul anonimatului (pe Internet), care este o chestiune importantă în blogosfera evanghelică, dar nu una simplă, ci una complexă.

 45. Frate Lascau, In adunarea de duminica seara s-au prezentat lucrurile altfel. S-a spus ca dumneavoastra ati fost invitat la mai multe intruniri ale comitetului bisericii Elim in ultimele saptamani si ati refuzat sa participati. Este adevarat? De asemenea se aude ca s-au platit din casieria bisericii unele cheltuieli pentru familia dumneavoastra. Cum ar fi biletul de avion pentru unul din fii dumneavoastra sa mearga la Chicago la conventie. Este adevarat? De asemenea ca s-ar fi prezentat spre decontare anumite cheltuieli ale dumneavoastra personale si ale fiului dumneavoastra care nu ar fi trebuit decontate (cafea, restaurante, hotel). Este adevarat?
  Va rog sa ma credeti ca nu va acuz de nimic dar as vrea ca sa se poata afla parerea ambelor parti pentru ca asa e corect. Multi oamenii nu cunosc partea dumneavoastra dar aud explicatiile celorlalti.

 46. Din întuneric o mână poate dărui un trandafir sau o lovitură de pumnal, o părere pertinentă sau o defăimare. Ce facem din întunericul anonimatului ne definește caracterul. În legătură cu comentatorul „incriminat” cred că am dreptate. Nu numai oile cunosc glasul păstorului… cunoaște și păstorul glasul oilor.

 47. Din scurtul vocabular al comentariului Dvs, lipsește iertarea de care vă plângeți că n-o am eu. Dacă o aveați nu ați fi rostit asemenea cuvinte. Lipsește apoi politețea și buna creștere. Nu vă îngrijorați de mântuirea mea. Aveți grijă de a Dvs.
  Probabil că este inutil să vă mai spun că scriind asemenea rânduri sub anonimat dovedește lipsă de caracter. Oamenii integrii nu se rușinează nici de părerile lor și nici de numele primit de la părinți.

 48. Sunt cu totul de partea dvs. în opinia că n-ar trebui să răspund nimănui și să merg înainte. Pe de altă parte dilema rămâne: răspunde…. și nu răspunde…Ea îmi este îngreunată de activitatea distructivă a unui grup care sună insistent și istematic oamenii din biserică otrăvindu-i cu o serie de minciuni și acuzații false. Mulți sunt dezorientați. Nu știu de ce oamenii, chiar credincioșii, cred mai lesne bărfele și vorbirile de rău și nu verifică cele auzite.

 49. Dacă aș folosi și eu logica dumneatale care ridică bănuiala și bârfa la ranga de dovadă clară, aș încerca să-ți spun chiar pe nume. Vă cunosc obsesia cu statutul… N-o să vă fac plăcerea să-l public (dacă o să avem). Cât privește diavolul adormit și care s-a trezit, nu cred că este etic și nici moral să-i atribuiți lăcașul adormirii sale în persoana unui frate de credință. Ne lipseșc tuturor asemenea capacități de identificare. Restul este insinuare și răutate. Ca și vorbele despre conversațiile mele de la Conveție și de pe avion. Cred că familia fratelui Cornel Ilioi (singura cu care am schimbat câteva vorbe) v-ar nega afirmațiile. Adevărata motivație pentru plecarea mea am început s-o expun. Aveți puțintică răbdare…

 50. Frate Petrica, fiti intarit de Domnul si incercati sa nu mai plecati urechea la judecatile altora. In amabilitatea si bunul simt dezvoltat pe care il aveti (bun simt care la unii din cititorii si comentatorii blogului lipseste cu desavarsire) dvs. incercati sa oferiti „criticilor” justificari ale deciziei si argumente pentru anumite acuzatii. Nu va mai justificati in fata unor astfel de oameni…nu se merita efortul. Va faceti mai mult rau dvs. prin faptul ca ascultati si raspundeti la gunoaieie pe care pe toarna ei. Despre Domnul spune ca „s-a supus dreptei judecati (daca poate fi numita dreapta judecata omului),dus ca o oaie la tăiere; şi, ca un miel fără glas înaintea celui ce-l tunde, aşa nu Şi-a deschis gura;” Lasati-i sa vorbeasca si sa ceara explicatii si raspunsuri. Dvs. MERGETI INAINTE. Domnul sa va insoteasca !

 51. Frate Lascau,
  I don’t think the „commitet” terminated you. What happened is, you abandoned your own church because forgiveness was a hard thing for you to do! That word probably does not even exist in your vocabulary; it did before, when you were preaching. I fear for your salvation! Lets all come together and pray that God will open up his eyes to see. In the last days God’s grace shall be taken from people. Pastor Lascau, I hope this is not happening to you. Stop exposing lies and start with your own house, I think they need your sermons now, on forgiveness!

 52. Cu minciuna a-ti plecat din Elim, Cu minciuna a-ti deschis noua biserica Agape (sunt curios daca o sa aveti statut sau daca o sa il postati….)….cu minciuna continuati sa va duce-ti mai departe planurile. Mai sus a-ti postat ca se trezeste si diavolul…eu va intreb IN CINE? Ca numai unde ii, se poate trezi. De ce ALTII stiau de biserica Agape si deschiderea ei de la Dumneavoastra inca de la Chicago de la Conventie? De ce pe avion venind inapoi din Chicago v-ati prezentat numele si adresa noii biserici unor membrii de la alta biserica decat Elim? Dincolo de explicatiile puerile care par convingatoare pentru cititorul superficial , care este ADEVARATA motivatie a formarii noii biserici?

 53. Frate Lascau. Nu e adevarat ca comintetul bisericii Elim va fortat sa plecati. Eu stiu clar si sigur ca sa intamplat asa. Decizia sa plecati din biserica Elim a fost numai a voastra. Ar fii bine macar sa recunoasteti la asta. God Bless You

 54. Frate Lascau, na-i ce face, stiu profilul revolutionarului pocaitului romano/american. De obicei peste 40 de ani, nevasta cu business de batrini( nothing wrong with that),ne-avind prea multe de facut (inafara de a uda iarba). In politica nu se poate baga ca are accent, da are masina balsoaie, asa ca tre sa faca ceva cu viata lui, trebe sa devina si dinsul „fruntas” in comunitate, ca deja se crede ca e high class ca are o casa cu 10 dormitoare si 9 bai.

  Asa ca face ce face si intre in comitet.

  Dupa ce „intra” in comitet si mai da pe la amvon de vreo citeva ori, crede ca este in stare sa fie si el un asistent sau un senior si poate sa intrepreteze ceva versete de prin biblie.

  Dupa care incepe sa vada numai conspiratiuni de ordinul sutelor de mii de $, si gata , vrea sedinta si vrea schimbare.

  De parca romanii doneaza sute de mii la biserica! Asta chiar ma dat gata… sute de mii. De ce nu milioana frate, sau trilioane???

  Tipic.Nu trebuie sa va intristati.

  Ma impinge ispita sa si incerc sa le ghicesc locul lor de nastere, dar o las pe altadata, ca si eu sint din Ardeal.

 55. Joi, septembrie 8, consiliul bisericesc a decis terminarea slujbei mele la sfârșitul lunii septembrie. Mi s-a comunicat oficial prin secretar această decizie.

 56. de ce nu postati si comentariul meu?…vad ca postati doar ce va „gadila urechile”…cand cineva vine cu date concrete in defavoarea dvs….pacat…oricum…toate vor iesii la iveala mai devreme sau mai tarziu…Domnul sa va lumineze mai devreme!!!

 57. Am fost in biserica Elim in 11 septembrie…cand comitetul biserici a anuntat hotararea luata …(11 septembrie dupa programul de dimineata…deci, dupe ce a avut loc deschiderea bisericii”agape”)…acest anunt s-a facut duminica seara…(11 septembrie)…deci, comitetul nu a fortat pe fr. Lascau sa plece…a fost o decizie personala…(asta au confirmat majoritatea pastorilor ramasi in biserica Elim…care au discutat in particular cu fr. Lascau)
  Oricum, eu nu am nimic impotriva deschiderilor de noi biserici…Domnul sa fie cu voi!…(doar felul in care se deschid ma deranjeaja…)

 58. Frate Petru aceiasi soarta a avut si fratele Luca Teodor ,dupa ce a format Biserica Bethany Chicago si multi au crezut ca va cadea ,dar sa nu uitam ca adevaratul slujitor se cunoaste dupa Rodul DUHULUI SFINT.Altii se cunosc dupa rodul firesc si problemele care le fac in modul cel mai necrestinesc.Unii pastori care in viata se sacrifica ,se gospodaresc si din Biserica fac un loc de binecuvintare sint mai putin apreciati ,iar cei firesti si cu filozofii si acoperire de pacate sint cei mai aplaudati si expusi !!!!Si stiti de ce.In o seara de evanghelizare a-ti predicat ca sint multi care cred ca un cec de zece mii sau cinci mii donatie ii fac sa creada ca sint mintuiti si locul in comitet le este asigurat ,dar asa sa fie? Si chit de departe pot sa mearga aceste lucruri?Fiinca Imparatia DOMNULUI ISUS HRISTOS NU CONSTA IN PIETRE SCUMPE ,NICI IN ARGINT SI AUR ;ci in putere divina si este scris ca unde sint adunati doi sau trei ;ce se intimpla?Si la ce se ajunge?Deci binecuvintare divina si Harul Domnului Isus Hristos să fie cu voi cu toţi!

 59. Frate Petru Lascau este o mare binecuvintare in fata lui Dumnezeu-Tatal,a DOMNULUI ISUS HRISTOS si a oamenilor sa te simti si sa fii nevinovat!!Acest lucru dovedeste caracterul si cugetul de adevarat crestin.Dar ma intreb;oare ce se intimpla cu cei care intradevar mint ,traiesc sub pretentii si datorita unor relatii de nepotism sau conectii de afaceri ramin in picioare ,in putere de conducere si chiar cu putere de judecata?Dureros si trist este chind se ajunge sa fii judecat pe nedrept si ajungi in suferinta pentru o facere de bine.Trist este chind sforile se trag ca la teatrul de papusi si nu se stie din partea cu-i vin loviturile si sabotarile,dar sa nu uitam ca tot ce se face la intuneric si in puterea pacatului mai repede sau mai tirziu lucrurile se limpezesc si sa nu uitam ce este scris in 1 Petru 4 cu 12 la 19.Nu uitati ca cel neprihanit si sfint mereu este in lupta si mereu trebuie sa sufere,dar cel rau merge din rau in mai rau si alergarea fiecaruia se va da pe fata in ziua judecatii fiinca stim ce este scris in apocalipsa 20 cu 11 la 15.

 60. Frate Ioan Caruntu
  Decizia mea a fost forțată de comitetului Bisericii Elim care a hotărât sistarea angajării mele la 30 septembrie, cu 4 zile înaintea de a deschide eu Biserica Agape. Nu mai aveam de ales.
  Nu mai am nici un fel de mândrie, nici măcar de la Roșia. Da, am plecat să fac tot ce pot pentru refacerea Bisericii Elim. Timp de 10 ani am muncit la creșterea ei. Dacă plec azi las o biserică mare, cu o clădire fără datorii și cu aproape $200,000.00 în bancă. Cred că m-am ținut de cuvânt.

 61. Frate Lacau,mi-ai fost pastor bun 16 ani.As fi vrut sa stai pe baricada.Buna sau rea. Sa lupti,sa rezolvi problemele cu fratii pe care i-ai pastorit in Phoenix.Mi-e greu sa concep un Lascau care rupe o Biserica.Daca nu este prea tirziu,lasa din mindria de la Rosia .Te pierde. Fa ca Domnul Isus.Vei cistiga insutit.Nu uita ca la plecarea din Chicago acum 10 ani ai zis ca mergi sa ……..

 62. Biserica noastră lucrează cu Societatea Penticostală de Misiune Creștină din Oradea al cărui președinte este patorul Ioan Bogdan. Încă de la începutul colaborării noastre cu el, am fost înștiințați că majoritatea organizațiilor creștine care lucrează în România au conturi în bancile din Ungaria și operează pe persoane fizice pentru evitarea unor taxe exagerat de mari care se percep de la corporații. Faptul că Biserica Elim a trimis banii pe un cont particular nu înseamnă că banii aceia nu au ajuns la misionarii pe care noi îi spijinim. Președintele SPMCR a fost în aprilie anul acesta și a dat socoteală de toți banii și de modul cum au fost folosiți în fața Consiliului Bisericesc al Bisericii Elim.
  Confuzia pe care vor unii oamnei s-o creeze, vine dintr-un regulament IRS care cere bisericii să raporteze orice persoană fizică din USA care primește mai mult de $500.00 de la biserică, pentru ca să plătească taxe pe un astfel de venit. Regula aceast nu se aplică persoanelor din alte țări ale lumii pentru că statul american nu percepe taxe de la străini.
  Suspiciunea strecurată de oameni răuvoitori în acest caz distruge încrederea în oameni. Lucrarea lui Dumnezeu de misiune în străinătate se bazează pe încredere.Misionarii primesc banii noștri în moduri complet neobijnuite și ilegale în majoritatea țărilor în care lucrează. Asta nu înseamnă că ei duc o viață și activitate necinstită. Îl cunosc de o viață pe pastorul Bogdan și la adresa lui nu există acuzații de neciste. Nu este etic să bănuiești rău pe cineva fără dovezi. Contul bancar al SPMCR administrat prin banca din Ungaria de pastorul Ioan Bogdan, vicepreședintele Comunității de Bihor și pastorul Bisericii Tabor, nu are nimic de a face cu persoana mea, numai în cazul în care cineva dorește să-mi asasineze caracterul.

 63. Frate Cristian.
  În Ungaria am fost în studenție și am stat pe o bancă într-un parc. Nu mi-am scris numele pe ea. Nu am bancă în Ungaria, nici măcar într-un parc. În rest am traversat Ungaria de multe ori. Nu am conturi bancare în nici o altă țară în afară de USA. Am casă în Oradea pe care am moștenit-o de la socrii mei. Nici azi nu este terminată și nu locuiește nimeni în ea.
  Nu am avut niciodată în mâna mea vreun card al bisericii. Nu am avut niciodată drept de semnătură la bancă pentru banii bisericii. Nu am folosit niciodată un astfel de card. Cine spune altfel este un mincinos.
  Nu am fost niciodată într-un concediu pe care să-l decontez la biserică. Aș putea spune că din cele trei săptămâni de concediu anual, nu-mi aduc aminte să-l fi luat vreodată tot.
  Mirarea mea este că minciunile și defăimările sunt crezute cu atâta ușurință. De ce nu cereți acestor defăimători dovezile acuzațiilor lor?

 64. Ati pus 3 intrebari mai sus? Eu cred ca acuzarile astea au un adevar. Daca gresesc…atunci Domnul sa ma ierte. Cu timpul vom afla. God Bless You

 65. wow….vad ca minciunile continua…Frate Lascau minciuna are piciore scurte!! Domnul stie toate… de El niciodata nu o sa va puteti ferii! God Bless You!

 66. Frate Costel
  M-aș fi bucurat să pot da un nume la noua biserică inspirat de locul sau area în care ne aflăm. Actual nu avem un local propriu ci ne întâlnim la un hotel până ce Domnul ne va da harul să construim sau să cumpărăm clădirea noastră. Biserica Happy Valley are numele de la strada pe care se găsește. Asemenea străzi sunt în multe alte orașe din America. Localul lor este permanent și alegerea numelui este fericită. Cât privește numele de Agape, există doar trei biserici în USA, a noastră fiind una din ele. Recunosc că ar fi trebuit să avem mai multă imaginație… Dar acum, asta este… Ne rugăm Domnului ca noul nostru local să fie într-o zonă în care sunt mulți români.

 67. Frate Marius M.
  Oficial Biserica Elim nu m-a acuzat decât că am încălcat statutul. Din nefericire, așa cum spuneți, mi se aduc o serie de acuzații pe care le-aș numi, calomnii, de către unii frați care nu vorbesc cu mine și nu sunt interesați de adevăruri, ci răspândesc din om în om minciună după minciună. Nu știu ce explicații să dau. Că n-am bancă în Ungaria? Că n-am avut niciodată credit card din partea bisericii? Că n-am fost în niciun concediu pe cheltuiala bisericii?
  Aș putea să răspund la toate acuzațiile dacă frații din actuala conducere a Bisericii Elim mi le-ar cere. Nu m-au azucat oficial și nu mi-au cerut nici o explicație. În schimb ei preferă să prolifereze tot felul de calomnii și distorsionări pentru a-mi asasina caracterul.
  Dacă ați auzit astfel de acuzații aș vrea să mi le spuneți și vă voi răspunde la ele.

 68. Frate Lascau, ne bucuram pentru hotarirea dumneavoastra de a ramane in Arizona dar poate ca ar fi bine sa scrieti o explicatie la toate lucrurile care se spun despre dumneavoastra ca oamenii sa poata intelege si sa cunoasca ambele parti si apoi sa hotarasca cine are dreptate. Acuze sunt multe dar daca nu le discutati si explicati oamenii vor crede doar ceea ce aud. Cu toti gresim dar trebuie sa recunoastem si sa ne corectam.

 69. Cu ceva timp în urmă am văzut un film (like dandelion dust) despre un copil dat spre adopţie de mama lui din cauza condiţiilor grele (tatăl tocmai intrase la închisoare pentru 10 ani, etc.)

  Mai târziu, această mamă a încercat să-şi recapete băiatul, care, bineînţeles nu-şi cunoştea decât părinţii actuali şi pe care îi iubea cu toată inima.

  În final, când mama biologică a înţeles care este dorinţa copilului ei şi ce este cel mai bine pentru el, a rugat-o pe mama adoptivă să-i transmită copilului un singur lucru: că are două mame; una care l-a iubit aşa de mult încât nu a putut renunţa la el şi a doua, care l-a iubit aşa de mult, încât a trebuit s-o facă.

 70. Intr-adevăr este un nou început. Este trist ca rupturile de biserici, cu precădere la romani, sunt deschizatoare de noi fronturi. Eu sunt sceptic in privința faptului ca Dumnezeu ar fi orchestrat sau cel putin ar fi fost pentru ruperea bisericii. Alternativa optima, onorata de Dumnezeu, ar fi fost impacarea, sau cel putin acceptarea in dragoste si răbdare pana ce Domnul ” i-ar fi luminat” pe cei indusi in eroare.
  Eu nu va condamn frate Lascau…știu ca ati dus multe batalii care v-au cauzat răni adânci. Domnul sa lumineze fata Lui peste dumneavoastră, sa va ocroteasca si sa va dea pacea. Multă biruinta in noua lucrare!

 71. Stiti ce am observat frate Petrica? Traditionalistii cand deschid biserici le dau invariabil numele de „Filadelfia” si „Maranata”. Cei care spun ca au o viziune noua, toti, dar absolut toti spun ca dau un nume „nou” bisericii si cu totii dau un nume „nou” si anume „AGAPE” pe care la ora actuala il gasesti aproape tot atat de frecvent ca numele de Filadelfia sau Maranata. Mi-a placut de cei de la Happy Valley ca au dat un nume unic bisericii lor. Cand spui „biserica Happy Valley” nu mai e necesar sa spui ca e din Phoenix, Arizona. Cand spui toate celelalte nume, trebuie sa fii foarte exact pentru ca le gasesti oriunde sunt romani evanghelic. Am intalnit pana acum cel putin 7 pastori care au spus ca au dat nume „nou” bisericiii lor si cand i-am intrebat care e acel nume, toti au raspuns: AGAPE. Se pare ca pastorii nostri cam duc lipsa de imaginatie si se ghideaza unul dupa altul. Sper sa nu fie asa si in ce privesc lucrurile „vechi” dar neziditoare. Dumnezeu sa va ajute in lucrarea pe care ati demarat-o. Nu uitati ca toate bisericile romanesti sunt concentrate cam in aceeasi zona in Arizona. In Peoria de exemplu este abundenta de romani dar nu e nici o biserica. Daca pt cei care sunt obisnuiti sa mearga la o biserica romana oarecare, distanta nu e o problema, pentru altii este. Bine ar fi daca v-ati orienta spre o zona in care sunt multi romani si in care nu exista biserica romaneasca. Se pare ca in Arizona si daca s-ar deschide inca 10 biserici romanesti, cam toti le deschid in aceeasi zona. Sa fie oare din inertie?

 72. La acest nou inceput va doresc o gramada de binecuvantari si racoriri spirituale.
  Sunt incredintat ca o lucrare buna va avea parte si de o tratare buna din partea lui Dumnezeu.
  Ochii plini de indurare ai lui Dumnezeu sa continue sa priveasca peste dvs, familia si slujirea dvs.
  Iar dragostea ”agape” sa fie revarsata din belsug peste dvs.

 73. Dragul meu prieten.
  Cind altii m-au huiduit si m-au excomunicat din Biserica de la Cimpia Turzii si din Cultul Penticostal cam prin anul 1982, tu m-ai primit acasa cu bratele deschise dupa o noapte dormita in gara pentru ca cei care trebuia sa ne primeasca le-a fost frica, sint astazi alaturi de tine.
  Mi-ai dat cuvint la anvonul bisericii din Oradea in anul 1982 cu riscul sanctionarii si mi-am luat ramas bun de la frati, sint si eu alaturi de tine si-ti dedic o parodie scrisa cun 60 de an in urma de Constantin Tanase
  CRIZA
  (adaptare dupa Constantin Tanase)

  Ne-am trezit din hibernare
  Si-am strigat cât am putut:
  Sus Cutare! Jos Cutare!
  Si cu asta ce-am făcut?

  Am dorit, cu mic, cu mare,
  Si-am luptat, cum am stiut,
  S-avem nouă adunare,
  Si cu asta ce-am făcut?

  Ca mai bine să ne fie,
  Ne-a crescut confortul brut,
  Dar trăim în săracie,
  Si cu asta ce-am făcut?

  Ia coruptia amploare,
  Cum nicicând nu s-a văzut,
  Scoatem pastorii la vânzare,
  Si cu asta ce-am făcut?

  Pentru-a câstiga o pâine,
  Multi o iau de la-nceput,
  Predica prin tări străine,
  Si cu asta ce-am făcut?

  Traversăm ani grei cu crize,
  Dolarul iar a decăzut,
  Cresc întruna colecte-vize,
  Si cu asta ce-am făcut?

  Totul este ca-nainte,
  De alegeri n-am trecut,
  Se trag sforile, se minte,
  Si cu asta ce-am făcut?

  Se urzesc pe-ascuns inventii,
  Cum nicicând nu s-a văzut,
  Tara-i plină de conventii,
  Si cu asta ce-am făcut?

  Pleacă-ai nostri, vin ai nostri!
  E sloganul cunoscut;
  Iarăsi am votat ca prostii,
  Si cu asta ce-am făcut?

 74. Agape?
  Dar de ce v-ati despartit de fratii vostrii?
  (Ciudat, intr-adevar … numai comentarii pozitive.)

 75. Sunt inpresionat de atitudinea si spiritul de ; ” luptator indarjit ” mereu neobosit pe care o aveti frate Petrica , pregatit orcand pentru un nou inceput in lucrarea L-ui Dumnezeu.Mi-ar fi placut s-o incepeti aceasta lucrare acasa in Romania dar cred ca intr-o zi se va intapla si acesta dorinta pe care o am in suflet.” Stiu de acum ca Domnul scapa pe unsul Sau, si-i va raspunde din ceruri, din locasul Lui cel Sfant , prin ajutorul atotputernic al dreptei Lui. Psalmul 20;6 / De aceea , tu sa umbli pe calea oamenilor de bine ,si sa tii cararile celor neprihaniti ! Caci oamenii fara prihana vor locui tara ,si oamenii neantinati vor ramane in ea;dar cei rai vor fi nimiciti din tara ,si cei necredinciosi vor fi smulsi din ea .Proverbe 2;20-22 / Harul Domnului nostru Isus Hristos sa fie cu voi cu toti ! Amin.”

 76. Domnul Dumnezeu sa va calauzeasca in tot ceea ce faceti. Fie ca viziunile legate de lucrarea Domnului, pe care nu le-ati putut realiza la ELIM, sa le puteti indeplini la AGAPE iar Domnul sa insoteasca prin semne si minuni aceasta noua lucrare. AGAPE este un nou inceput si ma rog Domnului sa fie inceputul unei noi viziuni si nu unul fortat, datorita neintelegerilor si separarii. Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa fie cu dvs. intarindu-va si imbarbatandu-va prin Duhul Sau !

 77. Imi pun o intrebare….??? …Cum de sunt doar comentarii pozitive?…nu este „normal” la romani.

 78. Dumnezeu sa binecuvanteze noua biserica : Agape Christian Center din Phoenix , precum si
  pastorul acesteia ,fr.Pertrica Lascau !

 79. This is my message for you, brother Peter: „Forget the former things; do not dwell on the past. See, I am doing a new thing! Now it springs up; do you not perceive it? I am making a way in the desert and streams in the wasteland” (Isaiah 43:18,19).

 80. Fr. Lascau,
  Slavit sa fie Domnul !
  Daca fundatia acestei biserici este dragostea „Agape”,
  cu siguranta Domnul va binecuvanta, cu roade si bucurie
  in Duhul Sfant.
  Dragostea agape are hrana si izvor prospat, organic, fara
  „ingrasaminte programate si fabricate”.
  Oitele si mieluseii vor gasi pasune, dupa nevoia lor acuta:
  comunicarea in limba inteleasa, nu musai- romana materna.
  Lada cu zestre o umple dragostea agape, nicidecum
  dragostea „legii fratesti”. S-a dovedit fratia…!
  Nu cladirea aduce harul, ci Duhul Sfant in cei ce se iubesc.
  Bine ar fi ca Fila-Pdx, sa faca la fel…decat sa fie cearta.
  Fiti binecuvantati de Domnul!

 81. Petrica si Rodica, felicitari ! Ma rog Domnului ca El sa va dea mult har, pace si mult progres in aceasta noua aventura cu Dumnezeu. El sa va foloseasca cu putere la largirea granitelor imparatiei Domnului Isus in valea soarelui. Ne rugam pentru voi cit si pentru noua biserica. Cum va este numele asa sa si fiti.

 82. Va doresc calauzire, si putere de munca din partea Domnului! Un nou inceput, astept cu nerabdare sa implementati viziunea pe care o aveti fara a fi impiedicat de cei care se socotesc membri fondatori sau „veterani” si carora pastorul trebuie sa le dea raportul. Va doresc sa aveti o echipa de lucru cu tineri si batrani echilibrati, vizionari si plini de pasiune pentru Domnul si sufletele oamenilor. Feriti-va de oportunisti, ei sunt primii acum. Cel mai usor este sa scrii un cec, mai greu este sa-ti sacrifici noptile…

 83. Dumnezeu-Tatal si Domnul ISUS HRISTOS sa va foloseasca chit mai mult in deschiderea a chit mai multe biserici si astfel Biserica lui HRISTOS sa ajunga la implinirea numarului celor scrisi in cartea vietii!!!Si ucenicii DOMNULUI ISUS HRISTOS au participat la infintarea si formarea multor Biserici !!!Sa fiti binecuvintat cu puterea DUHULUI SFINT pentru implinirea poruncii DOMNULUI ISUS HRISTOS;”Harul să fie cu toţi cei ce iubesc pe Domnul nostru Isus Hristos în curăţie. Amin”

 84. Si noi,cei de la Radio Flacara Rusaliilor,suntem alaturi de tine. Ne rugam lui Dumnezeu sa-ti dea liniste sufleteasca si calauzire divina. Te asiguram ca nelipsita ta predica saptamanala, pe care o difuzam in fiecare zi de luni la ora 5 p.m va continua sa inraureasca multe vieti ale oameniilor de pe meleagurile tale natale. Cu Dumnezeu inainte!

 85. Dumnezeu sa va intareasca in lucrarea pe care o faceti!!! Si pacea Domnului sa fie revarsata peste dumneavoastra si peste credinciosii penticostali romani din toata Arizona.

 86. Sunt surprins de intorsatura aceasta.Dupa acea trezire spirituala in timpul careia au fost botezati atatia tineri cu Duhul Sfant,ce s-a intamplat?
  Cred,stiindu-va capacitatea,ungerea si harul,ca veti avea biruinta in aceasta lucrare noua.
  Va doresc har!

 87. Pentru ca inca nu am ajuns la sfarsit,nu e rau sa ne mai uitam in urma la drumul nostru,si daca e cazul sa o luam de la inceput sa o facem..Mult progres si binecuvantarea Domnului sa fie cu tine[viteazule]

 88. Sunt alături de tine în rugăciunea pentru binecuvantarea acestui inceput.
  Ma intrebam daca eu as putea face asa ceva … Tu ești încă tânăr și ai seva proaspătă.
  Dumnezeu să te umbrească cu mâna Lui puternică.

 89. Sa fiti mangaiat, incurajat si imputernicit prin Duhul Sfant in lucrarea de pastorire a bisericii D-lui Isus.

 90. mai pastoriti Biserica Elim? A avut loc vreo divizare sau Biserica Agape este o lucrare noua initiata de Biserica Elim?

 91. Domnul să binecuvânteze această nouă lucrare cu pace şi propăşire spre mântuirea multor români din metropola Phoenix.

 92. Tocmai ieri imi pusesem cateva intrebãri:
  – de ce nu mai este link-ul spre „pagina pãstorului” pe home page de la PhRoCh?
  – de ce nu mai este nici link-ul invers (dinspre „paşi spre luminã” înspre PhRoCh?
  – de ce la slujba de ieri dimineaţã la PhRoCh lipsea mai mult de jumatate din participanti?
  – de ce liderul de ieri de la PhRoCh e la un asemenea nivel? (mediocru e o supraestimare grozavã)
  … şi altele, pe care nu doresc a le numi…

  Acum am primit rãspuns la toate aceste întrebãri!

  Vã doresc mult spor şi roade în slujire!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s