Sunetul tăcerii

Vasile și Saveta l-au avut pe Sănducu destul de târziu. Spre necazul lor, copilul nu vorbea niciun cuvințel. Trecuse deja de doi ani și nu spuse niciun cuvânt. Bieții oameni, necăjiți, s-au dus pe la doctori. Au fost sfătuiți să aibă răbdare și să aștepte.
Timpul trecea, și Sănducu nu spunea nici măcar un cuvânt.
Pe la patru ani, în timp ce stăteau la masă, Sănducu a spus deodată: „Laptele acesta este stricat!“
Uimiți peste măsură, părinții l-au întrebat: „De ce n-ai vorbit până acum?“
„Până acum toate au fost în regulă!“ a spus Sănducu.

Cred că suferim prea mulți de același sindrom. Vorbim numai cînd avem ceva de reclamat sau criticat.
Parcă suntem canalul de știri. Relele din lume fac audiență maximă.

Ia uite că am făcut și eu exact același lucru pe care l-am criticat. Mai bine tăceam… Și dacă căscam gura mai târziu? Vorbeam ca Sănducu…
Boală lungă! Moarte sigură!

2 gânduri despre „Sunetul tăcerii

 1. Sa nu uitam in ce societate traim si ce nu se doreste sa vorbim!!!Multi datorita puterii pacatului vad lucrurile in regula si de bun gust !Si doresc sa taca sa-si pastreze confortul si pozitia ,dar sa nu uitam mesajul DOMNULUI ISUS.Se pot scrie multe despre lucrurile marunte si sint placute si acceptate ,dar despre ADEVAR intradevar ce se poate spune?Nu prea multe si fiinca CUVINTUL este inlocuit cu invataturi ce ghidila urechile ,se spune ;sa stai in banca ,sa taci si sa nu faci atac la persoana.Domnul Isus vedem ca in scurta sa viata umana de mic nu a dorit sa taca si mereu ADEVARUL a dorit sa-l rosteasca si ce sa intimplat?Si la ce sa ajuns?Si azi sa nu credem ca este mai deosebit.Tacerea altii ne o doresc in momentul chind dorim sa spunem ADEVARUL.Dar chind o sa ne aliniem in aceleasi ghindiri si fapte o sa putem vorbi ;Sa ne ghindim si sa ne imaginam doar prezenta DOMNULUI ISUS HRISTOS SI A UCENICILOR in acest secol in care traim;Ce credem ca am descoperi ?Intradevar boala lunga a pacatului aduce moarte sigura omului si pentru ADEVAR SE DORESTE tacere !Iar cel care doreste sa vorbeasca si sa implineasca invatatura DOMNULUI ISUS HRISTOS sa nu uite de mesajul apostolului Pavel;”1. Te rog fierbinte, inaintea lui Dumnezeu si inaintea lui Hristos Isus, care are sa judece viii si mortii, si pentru aratarea si Imparatia Sa:
  2. propovaduieste Cuvantul, staruie asupra lui la timp si nelatimp, mustra, cearta, indeamna cu toata blandetea si invatatura.
  3. Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute si isi vor da invatatori dupa poftele lor.
  4. Isi vor intoarce urechea de la adevar si se vor indrepta spre istorisiri inchipuite.
  5. Dar tu fii treaz in toate lucrurile, rabda suferintele, fa lucrul unui evanghelist si implineste-ti bine slujba.”Asadar sa intelegem din partea cu-i se doreste tacerea si de ce!
  Sa intelegem ca puterea de expunere a ADEVARULUI necesita efort ,ambitie si putere de vorbire prin o intelepciune si traire duhovniceasca.Si ca rasplata aduce mintuire !Depinde acum de noi ce alegem si ce dorim de la viata,dar sa nu uitam ca cei ce sint chemati si alesi sint pentru a vesti EVANGHELIA LUI HRISTOS si acest lucru nu se poate face prin tacere!Insa apostolul Pavel spune;”
  Fii cu luare aminte asupra ta insuti si asupra invataturii pe care o dai altora; staruie in aceste lucruri, caci, daca vei face asa, te vei mantui pe tine insuti si pe cei ce te asculta.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s