De se tem oamenii de azi?

Printr-un sondaj de opinie făcut la începutul acestui an, mediile de informații au fost curioase să afle de ce se tem americanii. Iată mai jos lista cu primele 10 fobii ale americanului de rând. Le enumerăm de la 10 în jos, așa cum se obișnuiește. Veți observa că aceste fobii sunt stârnite de mediile de informare și de filmele Hollywood-ului, ele având, aproape toate, conotații apocaliptice. Iată de ce se tem americanii:

10. Extratereștri. Ființe din alte lumi vor invada planeta noastră.

9. Găurile negre ale universului. Informațiile astronomice asupra găurilor negre, popularizate prin filme și scenariile apocaliptice contemporane, îi fac pe concetățenii noștri să se teamă că planeta noastră va fi absorbită de astfel de găuri negre.

8. Impactul cu obiecte cosmice. O serie de filme produse de Hollywood, puse alături de informații și preopcupări ale NASA, întrețin spaima că planeta noastră va fi lovită de un meteorit uriaș sau de vreo cometă.

7. Explozia de raze gama. Poluarea de care se face atâta cazi azi, produce fereste în scutul de ozon care ne protejează de emisia razelor gama. Explozii și emisii puternice de astfeld e raze cosmice pot distruge viața pe planetă.

6. Epidemi devastatoare. Armele bilologice și posibilitatea unor epidemii devastatoare, dată find distrugerea imunității organismului uman, ar putea provoca moartea a milioane de oameni.

5. Războiul nuclear. Cursa înarmărilor atomice în care intră acum țări ca Iranul și Coreea de nord, face ca tot mai mulți oameni să se teamă de holocaustul unui război nuclear nimicitor, care ar pune în pericol existența întregii rase umane.

4. Roboții. Teama că roboții și computerele vor prelua rolul de conducere asupra ființelor umane. În proliferarea acestei fobii contrinuie din plin filme ca „Matrix” și multe altele pe aceeași temă.

3. Activitatea soarelui. Exploziile solare din ultimii ani au readus în atenție pericolul ca viața pe planeta albastră să fie afectată dezastruos de astrul zilei. Din nou o serie de filme produc și întrețin o astfel de fobie.

2. Explozii supervulcanice. Exploziile vulcanice din ultimii ani popularizate de mediile de infomare au tras atenția umanității de pericolul unor erupții supervulcanice de proporții nemaivăzute. Filmul „2012” a hrănit o astfel de speculație, ilustrând foarte dramatic posibilitatea unei astfel de explozii suprevulcanice din parcul național Yellowstone.

1. Zombies – sau morții care umbă printre cei vii. Din nou un rod al filmelor de groază în care cei morți, desfigurați și în stare de putrefacție atacă populația celor vii, conduși de forțe obscure și demonice. Legende vechi și fabulațiile voodoo, alături de „știri” ticluite în acest sens sunt puse în contextul imaginilor filmelor de groază, și americanii se tem de morții care ar putea umbla printre noi cei vii.

Indiscutabil, vremurile sfârșitului vor fi vremuri în care spaima va cuprinde umanitatea. Iată cum descrie vremurile sfârșitului, Evanghelistul Luca, citând cuvintele Mântuitorului: „Vor fi semne în soare, în lună şi în stele. Şi pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, care nu vor şti ce să facă la auzul urletului mării şi al valurilor; oamenii îşi vor da sufletul de groază, în aşteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ; căci puterile cerurilor vor fi clătinate. Atunci vor vedea pe Fiul omului venind pe un nor cu putere şi slavă mare. Când vor începe să se întâmple aceste lucruri, să vă uitaţi în sus şi să vă ridicaţi capetele, pentru că izbăvirea voastră se apropie.” (Luca 21:25-28).

Cuvintele Domnului: „izvăvirea voastră” îmi spun că lumea va cunoaște condiții așa de grele că este nevoie de intervenția Domnului ca să fim izbăviți.

Dacă lumea din jurul nostru se teme de aceste lucruri, nu e de mirare. Frica lor ne spune și ea că izbăvirea noastră este la Domnul. Iar Domnul vine încurând!

4 gânduri despre „De se tem oamenii de azi?

 1. Intr-un sondaj inernational,comandat de BBC World Service,preluat de AFP si AGERPRESS se
  arata ca SARACIA extrema este principalul subiect de ingrijorare in lume.Pe urmatoarele locuri
  se situeaza schimbarile climatice,catastrofele naturale,terorismul si razboiul. Potrivit sondajului
  71% din pers.chestionate (25.000) din 23 de tari plaseaza saracia extrema in fruntea temerilor lor,
  fata de 64% care au optat pt.mediu si poluare.Terorismul,drepturile omului si bolile s-au aflat in fruntea listei pt. 59% dintre cei intervievati,in timp ce schimbarile climatice si starea economiei
  mondiale au inregistrat 58 si respeciv 57 de procente.Ancheta a fost realizata in perioada iunie-
  octombrie 2009,inaintea summitului iner.asupra schimbarilor climatice,organizat in dec.la Copen-
  haga.In cazul unor tari ca India si Pakistan,terorismul este principala cauza a temerii oamenilor.
  In USA,Germania,Canada,Anglia,Spania starea economiei se afla pe primul loc,iar in Japonia
  schimbarile climatice.Francezii considera razboiul nuclear ca fiind principalul pericol al omenirii.
  SURSA:Agerpress

 2. Foarte repede vine Domnul ! Totul incepe sa se comprime , si mai ales timpul. Se pare ca omul faradelegii nu mai are rabdare si vrea sa se arate mai repede.
  Dar si Domnului Ii este dor de noi si vrea sa ne aiba mai curand Acasa , la EL. Noua ne este dor de EL?
  Maranata ! Si mult Shalom cu voi ! Si nu uitati , pentru copiii Lui adevarati , ceea ce este mai frumos de-acum urmeaza.

 3. Oamenii de azi care traiesc prin puterea fricii fata de un lucru oarscare inseamna ca nu au credtinta si se lasa influientati in viata mai mult de subiectele manipulatoare ale celor fireste intelepti si doresc pe ori ce cale sa profite de cei care ajung in aceste stari !!La prima vedere este greu sa credem ,dar un studiu mai amanuntit atit asupra Scripturii ,pshiologiei si a sociologiei o sa ne dezvaluie efectele si starea deplorabila a celor care se lasa influientati de asa ceva!
  Domnul Isus prin cuvintele din Matei capitolul 5 expune o invatatura cu privire la Fericiri ,dar se vede ca putini doresc sa-si indrepte ghindul (mentalitatea ) asupra mesajului !Si in loc sa beneficieze de fericiri ,omul i-si umple mintea de ghinduri grele ,ingrijoratoare cu privire la ceea ce azi se tranzmite de cei care doresc doar sa profite de mesajul lor si puterea lor de manipulare!!Oare de ce?Sa nu uitam ca traim in puterea pacatului si a noptii !!!Si multi umbla in viata bijbiind ,prin nesiguranta ,neglijind mesajul Domnului Isus Hristos care ne cheama la lumina,adevar si la o ghindire fara de ingrijorare;Matei 6 cu 19 la 34.Mesajul este simplu si foarte bine explicat ,insa a ajuns azi filozofat si in viata neaplicat!!!!Cei care au ajuns sa-l inteleaga si sa-l aplice in viata nu sint ingrijorati si nici nu traiesc prin puterea fricii ;ci a CREDINTEI IN DOMNUL ISUS HRISTOS.
  Mesajul este scris de multe sute de ani si este vital omenirii ,dar avem o mare problema fiinca sint persoane care doresc sa nu fie inteles si in viata aplicat ca omenirea sa-l inteleaga si sa-l traiasca ,dupa cum nu se doreste sa se inteleaga viata primilor crestini in conceptul in care noua ne este descrisa pe paginile Scripturii!!Daca mesajul ar fi inteles atit in familii ar fi unitate,dragoste neconditionata si ar continua pina in grupurile religioase si cele sociale!!Dar se vede clar ca atita timp chit apare discordanta,certurile ,egoismul,inselaciunea si subjugarea in modul modern si viclean incepind din familie si continuiind in grupuri religioase si in societatea in care traim ,inseamna ca sintem virusati cu o „GANGRENA” care stim ce efect are asupra omenirii!(GANGRENA;”Afectiune caracterizata prin moartea tesuturilor, ce afecteaza, in principal, membrele, uneori si viscerele ca ficatul, plamanul sau intestinul. Cauza principala a unei gangrene este o intrerupere locala a circulatiei sangvine. Exista doua tipuri de gangrena: gangrena uscata si gangrena umeda, care se declara atunci cind o gangrena uscata sau o plaga se complica cu o suprainfectie (care da loc unor gangrene infectioase, dintre care cea mai frecventa este gangrena gazoasa). ”
  SI IN PARTE SPIRITUALA PERSOANA UMANA AFECTATA DE GANGRENA SPIRITUALA AJUNGE LA ACEIASI STARE SI nu intelege mesajul SCRIPTURII pentru a se REABILITA si scapa de aceste afectiuni !
  Ap.Pavel ne descopera puterea jertfei de rascumparare a DOMNULUI ISUS HRISTOS si doreste sa ne elibereze de ingrijorare ,de pacat si ne deschide calea spre o speranta expusa prin puterea CREDINTEI IN EL SI INVATATURA SA DIVINA CARE IMPLINESTE PORUNCA TATALUI CERESC ,dar vedem ca oamenii se lasa influientati ce ghidila urechile si rastalmacesc mesajul divin si nu doresc mesajul descris in apocalipsa cap.22;”17. Si Duhul si Mireasa zic: „Vino!”, si cine aude sa zica: „Vino!”, si celui ce ii este sete sa vina; cine vrea sa ia apa vietii fara plata! ”
  Dorim sa ajungem fericiti ?Dorim sa nu ne ingrijoram si sa biruim in aceasta viata?Sa nu uitam mesajul simplu din IOSUA CAP1;”8. Cartea aceasta a Legii sa nu se departeze de gura ta; cugeta asupra ei zi si noapte, cautand sa faci tot ce este scris in ea; caci atunci vei izbandi in toate lucrarile tale si atunci vei lucra cu intelepciune. ”
  SI SA NU UITAM CE SPUNE TATAL CERESC;”9. Nu ti-am dat Eu oare porunca aceasta: „Intareste-te si imbarbateaza-te”? Nu te inspaimanta si nu te ingrozi, caci Domnul Dumnezeul tau este cu tine in tot ce vei face.”
  AVEM CREDINTA? CREDEM CE ESTE SCRIS? SAU CE CREDEM?Sa nu uitam ce DOMNUL ISUS SPUNE;”…27. Si apoi, cine dintre voi, chiar ingrijorandu-se, poate sa adauge macar un cot la inaltimea lui? 28. Si de ce va ingrijorati de imbracaminte? Uitati-va cu bagare de seama cum cresc crinii de pe camp: ei nici nu torc, nici nu tes; 29. totusi va spun ca nici chiar Solomon, in toata slava lui, nu s-a imbracat ca unul din ei. 30. Asa ca, daca astfel imbraca Dumnezeu iarba de pe camp, care astazi este, dar maine va fi aruncata in cuptor, nu va va imbraca El cu mult mai mult pe voi, putin credinciosilor? 31. Nu va ingrijorati, dar, zicand: „Ce vom manca?” sau: „Ce vom bea?” sau: „Cu ce ne vom imbraca?” 32. Fiindca toate aceste lucruri Neamurile le cauta. Tatal vostru cel ceresc stie ca aveti trebuinta de ele.33. Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.
  34. Nu va ingrijorati, dar, de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei. ”
  DECI SA LASAM INGRIJORARILE ASUPRA CELOR CARE NU INTELEG MESAJUL SCRIPTURII SI SA INCERCAM SI PE ACESTIA SA -I AJUTAM SA NU SE MAI INGRIJOREZE DE MESAJELE FALSE SI NESCRIPTURALE FIINCA AP.IOAN SCRIE;”9. Oricine o ia inainte, si nu ramane in invatatura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine ramane in invatatura aceasta are pe Tatal si pe Fiul. ”
  DORIM NOI SA AVEM ATIT PE TATAL CHIT PE FIUL?SA CREDEM ATUNCI MESAJUL SCRIPTURII SI SA-L IMPLINIM FIINCA IN PSALMUL UNU PSALMISTUL SCRIE;1. Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rai, nu se opreste pe calea celor pacatosi si nu se asaza pe scaunul celor batjocoritori! 2. Ci isi gaseste placerea in Legea Domnului, si zi si noapte cugeta la Legea Lui! 3. El este ca un pom sadit langa un izvor de apa, care isi da rodul la vremea lui si ale carui frunze nu se vestejesc: tot ce incepe, duce la bun sfarsit. 4. Nu tot asa este cu cei rai: ci ei sunt ca pleava pe care o spulbera vantul. 5. De aceea cei rai nu pot tine capul sus in ziua judecatii, nici pacatosii in adunarea celor neprihaniti. 6. Caci Domnul cunoaste calea celor neprihaniti, dar calea pacatosilor duce la pieire. „

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s