O imagine grăitoare

G20. Liderii lumii de azi între indiferență, ignoranță și lipsă de maniere. Adevărați bărbați. Francezul se amuză, italianul e consternat, canadianul e preocupat de imaginea sa, al nostru… ca de obicei, cu capul în nori. Oricum, toți rupți de realitatea din jur. Să fie doar diferențele culturale? Să fie oare  filozofiile diferite de a trata femeia? Să fie numai autoabsorbția importanței de sine? Cine știe? Se pare că în noua ordine mondială va dispărea cavalerismul.

8 gânduri despre „O imagine grăitoare

 1. Fratilor !
  In spatele fiecarui lider politic, vegheaza din umbra o femeie ! De ce nu urmariti stralucirea sotiilor oamenilor politici in momentul triumfului electoral ?

  Femeia sotie, femeia- eminenta cenusie, femeia-amanta, intotdeauna se-mbraca de la…”Prada”, drept recompensa pentru aportul ei in ascensiunea sotului ca viitor om politic. Domnul Berlusconi este foarte lejer, parca soptindu-i complice lui Sarkozy ce intentiona sa-si arate o bruma de cavalerism…liliputan: „Las-o ! Ii sta mai bine asa !”
  Pana si Monica Lewinsky a fost rasplatita din plin cu o ascendenta cariera politica ! Despre tatucul Iliescu (al nostru) niciodata nu l-am surpins afisandu-se cu doamna Nina, consoarta-i de o viata (de politruc politic). Cat despre Mr. Geoana, cel cu…”Mihaela, dragostea mea..” ramane pe „banca de rezerva” a proeminentilor oameni politici & sotiile lor !

 2. G20 este un forum dedicat problemelor economice si financiare de maxima importanta pentru intreaga planeta. Cei mai puternici oameni de pe planeta se intalnesc la G20 pentru a gasi solutii de stabilizare a economiei lumii, solutii vitale mai ales de la debutul crizei financiare internationale din 2008. Ma intreb cum pot gasi acesti indivizi solutii pentru problemele omenirii, cand ei sunt incapabili sa gaseasca o solutie optima pentru o banalitate, adunatul unor hartii de pe jos? Privind fotografia, inteleg ca G20 este o adunatura de impertinenti!

  Francezul mi se pare preocupat doar de posteriorul doamnei. Italianul are o dilema, nu stie daca sa se coboare de pe piedestal si sa o ajute sa stranga hartiile sau sa o admire in timp ce face singura toata treaba. Canadianul este atat de egocentrist incat nici nu vede si nici nu-i pasa de ceea ce se intampla in jurul lui. Americanul este complet pe dinafara; ca orice om plin de sine si cu nasul pe sus tot timpul, nici macar nu vede „maruntisurile” din jurul lui.

  Iar in sinea lor, cred ca-si spuneau: ” Toanta asta de secretara a facut o greseala capitala. Cum e posibil sa fie atat de neatenta si sa scape hartiile pe jos in vazul lumii? A facut-o intentionat ca sa ne puna pe noi in situatii penibile! Trebuie data afara ca sa fim siguri ca nu se mai intampla.”

  Concluzia mea este ca liderilor lumii nu prea le pasa de noi, multimea. Ei sunt preocupati tot timpul de imaginea lor publica si de bunastarea personala.

 3. Nu stiu cesa zic ca pun pariu ca Berlusconi ar fi ajutato da nui suficient de dezbracata pentru gustu lui. Si pare si cam peste 16 ani.

 4. FR Viorel, abia acuma dupa ce am citit postarea ta m-am convins ca acea „muiere” care se apleaca si slujeste stie ce vrea. Nu mai avem mult.Pe la americani deja sunt pe la amvoane.Un pic de rabdare si….gata Cit despre cei mari, ei „sunt” mari, nu „vor „sa fie mari. Fii binecuvintat.

 5. Oare numai „Liderii lumii de azi (sint )între indiferență, ignoranță și lipsă de maniere”?
  Ceilalti lideri in ce postura si cum apar?Respecta ei porunca DOMNULUI ISUS HRISTOS CARE ASTFEL APARE?MATEI CAP.20
  „25. Isus i-a chemat si le-a zis: „Stiti ca domnitorii Neamurilor domnesc peste ele, si mai marii lor le poruncesc cu stapanire. 26. Intre voi sa nu fie asa. Ci oricare va vrea sa fie mare intre voi sa fie slujitorul vostru; 27. si oricare va vrea sa fie cel dintai intre voi sa va fie rob. 28. Pentru ca nici Fiul omului n-a venit sa I se slujeasca, ci El sa slujeasca si sa-Si dea viata ca rascumparare pentru multi.”
  Poate raspunsul pentru multi este chiar greu de dat din multe motive si astfel provocarea ajunge prea mare!!

 6. Cel putin francezul nu e rupt de realitate; el nu se amuza, urmariti-i privirea….. pacatoasa, iar „consternul” italianului e daca sa o ajute sa se ridice…..sau sa o astepte sa ridice si hirtia de la picioarele lui.

 7. Eu as vrea sa cred ca cei care conduc destinele pamantesti ale tarilor noastre, sunt totusi preocupati de ceea ce se intampla cu cetatenii lor, ca le pasa de situatia prin care trecem. Sa cred oare?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s