Piatra de poticnire

Capul familiei citea ziarul. Era cufundat cu totul în lectura unui articol foarte important. A dorit să comunice și soției concluziile specialiștilor.

“Știi draga mea, că niște specialiști au constatat că inteligența tatălui este adeseori o piatră de poticnire care blochează dezvoltarea intelectului băieților?”

Soția, după un lung suspin:

“Slavă Domnului, că la noi în familie nu e cazul!”

4 gânduri despre „Piatra de poticnire

 1. Depinde cum interpretam 🙂 Uitandu-ma la imagine, ma intreb daca „la ei in familie nu se aplica” deoarece poate au doar o fata, sau doar fete 🙂

  …Interpretarea asta, bat-o vina 🙂

 2. In Zarca ,”manusu'”,dupa apelul de la sase , descuia incetisor vizeta si arunca in mijlocul celulei prima pagina din „Scanteia- batrana”, facuta sul . In regulamentul de ordine interioara, seful si capul celulei (de obicei bucurestean ori oltean )zis si „periutza -sobolanu”, „trebuia” sa citeasca cu voce tare „articolul de fond ” .Il citea transpus,sonoric si autoritar ,plin de importanta .Uneori se oprea brusc si solicita vre’unui camarad neatent ,sa repete ultimele trei cuvinte citite. Daca nu le stia ,batea in usa metalica cu pumnul si chema plutonierul de sectie .Respectivului ise incheia raport de pedepsire si apoi incatusat pleca la fierarul penetenciarului sa-si primeasca „bratarile” si pe spirala jos in izolare ,zece zile ,”una calda ,una rece”. Luni ,miercuri ,vineri, dumineca ,marti , post negru !. De fiecare data ,in astfel de articole de ziar ,era ridicat in slavi si elogiat de lingaii neamului,”Cel Mai Iubit Fiu al Poporului !”. Iar „Cultul” triumfa si atunci precum si azi !. De cele mai multe ori ,pentru multi dezradacinati capi de familie, „piatra de poticnire” se transforma masochistic in lovitura nemiloasa de bumerang al fatalitatii !.Caci gura bate . . . partea dorsala iar pasarea pe limba ei piere , la nesfarsit !!!

 3. Frate Petrica,
  Nu-l amestecati pe chinez intr-o problema occidentala… Mentalitatea acestuia este doar de a participa „mecanic” la „productia” de copii, conform politicii partidului. In rest, femeia-i face, femeia-i numara !
  El nu citeste ziuarul; el se afla la o „ora de orientare ideologica” in timp ce nevasta se afla la o ora prelungita de…orientare in cratita !

  La noi, tot mai multi frati barbati se afla doar pe post de…cuci in familie. De dragul acestuia, vazandu-l cat de talentat stie a canta „cu-cu”, aceasta ii face (pe loc) cadou, un copchil ! Fara nicio doctrina, fara nicio planificare, fara nicio „orientare ideologica luata ca sarcina de…partid !
  In final, tot nevasta-i face, nevasta-i numara !

  A trecut vremea „decreteilor” si totusi…

 4. Frate Petrica, „cliseul” acesta e foarte vechi. Astazi, capul familiei poate comunica sotiei ceva numai daca vorbeste….de unul singur.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s