Am dat recent peste o evidență a celor mai datoare țări din lume. Detalii puteți citi la adresa: http://demonocracy.info/infographics/usa/world_debt/world_debt.html
Cifrele sunt în miliarde (B=Billions). GDP – este produsul brut național.
Întrebarea este: Cine este creditorul?
E interesant mecanismul binefacator al BM si FMI, cei ajutati devin creditati pe viata sau pentru totdeauna. Oare sistemul nu este gandit in asa fel incat acesti clienti sa nu poata deveni liberi de contract? Tot sistemul capitalist e bazat pe creditare, noi vorbim, de fapt, despre ceva ce seamana cu ceea ce a facut Iosif in Egipt, cumparandu-i pe egipteni, facandu-i robi lui faraon.
Cine este creditorul? O structura gandita foarte bine, care nu iese in pierdere niciodata…
http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.usdebtclock.org%2F&h=oAQFh5i-8AQEWU4MuZgMYt1-vMPz9IhuCLeObjMehFC4MyQ
Apropo! Banca Mondiala are capital de stat sau privat? Daca e de stat, care stat? Daca e privat, cine??? Asta e marea intrebare!!!
Si dobanzile cine le ia? Statul chinez de la cel american si cel american de la cel roman? Adica pe dobanda se bazeaza o tara sa ajunga sus? Sau pe datorie, cum e cazul Americii? Parca teoriile conspirationiste ne dau raspunsuri logice cu privire la „oamenii din umbra”!? Exista acei „oameni din umbra” sau nu? Daca ei exista, oare nu au un interes mondial? Ei se si intalnesc „la umbra” si fac si planuri „in umbra”… Acum depinde de fiecare … sa creada ce vrea… La noi, in Romania, masoneria a adus si comunismul, si re-capitalismul postdecembrist, si criza asta actuala, in America nu? Ba da! Sunt lucruri pe care, daca le spui, te va costa scump, asa cum predica un scump frate roman-american cu cativa ani in urma… si un alt scump frate roman-evreu mai de curand…
oare cine a facut aceasta statistica?
…oamenii din umbra.
Imi pare rau, dar nu am trait la tara de aceea nu cunosc amanuntele legate de cooperativizare. Termenii financiari de astazi mi-au fost mai la indemana, mai ales ca sunt termenii cu care lucrez in fiecare zi. La cerere pot sa explic mai pe larg mecanismul simplu dar eficient prin care suntem lasati fara banii castigati cinstit si cu sudoarea fetei,;o schema „Ponzi” sau mai pe rameste „Caritas” dar unde beneficiarii sunt guvernele prin banci.
P.S. Ca regula generala, cand scrii vrei sa fii inteles. La acest topic daca as fi folosit cuvinte ca:cooperatori, tarani, animale, bot, recolta, s.a.m.d., cred ca utilizatorii de computere din ziua de astazi (cu exeptia a catorva) m-ar fi intrebat in ce limba vorbesc. S-auzim numai de bine.
Cornel, era mult mai simplu sa dai exemplul cu Romania, cu colectivele de productie: taranii au dat paminturile, taranii au dat animalele, taranii au muncit, iar cooperativa era datoare la stat.Pe taran nu-l bati cu bota.Ii dai pamint si ii iei recolta.Triste vremi dar adevarate.
La cerere iti explic si mecanismul care a fost atit de simplu, dar cit de eficient.Pace tie.
Buna intrebare frate Petrica .Vom vedea asta in ziua in care creditorul va vrea ca sa transforme aceste datorii in propia lui bogatie.
” Despartiti de Mine, nu veti putea face nimic !”
Nu stiu cine este creditorul, dar stiu cine plateste dobanda: noi, cetatenii…neturmentati!
Datoria globala este una din cele mai mari masinarii financiare. Se imprumuta una pe cealalta (e vorba de tari) ca sa para…datoare in fata propriilor cetateni si sa explice: de ce nu putem asta, de ce nu putem aia, de ce nu putem cealalta. Si pe motivul dobanzilor se colecteaza taxe si taxe si taxe.
Exemplu practic: eu imprumut un milion de la fr. Petrica, el imprumuta un milion de la mine. Amandoi suntem oficial datori, dar amandoi avem si …..milionul la dispozitie. Plus ca taxam familia (in cazul nostru) pentru dobanda care „trebuie” platita, uitand insa sa precizam „dobanda” primita, care devine astfel „castigul” nostru oficial. Eu (guvernul la nivelul tarilor) traiesc bine, fara prea multa bataie de cap iar familia (la nivelul tarilor, populatia) nu stie cum sa ma ajute sa numai fiu „dator”.
Bunicu 🙂