21 de gânduri despre „Între păstori – Zâmbetul de sâmbătă

 1. Nu tot ce zboară se mănâncă! Precum, nu tot ce „paște” se „mănâncă”!

 2. Prin umor si caricatura „adevarul”iese la suprafata.Si lucrurile profetite ,scrise mereu ajung la implinire ,dar vai de omul prin care pacatul ajunge in putere si valoare .Doar sa luam exempele scrise pe paginile SFINTELOR SCRIPTURI;Ezechiel cap.34;Matei cap.23; Ioan cap.12 cu 4-6.Mos Ioan Roata expune un mare adevar si in loc sa se ajunga la unitate si exemplul primilor crestini;se ajunge la criza,probleme si situatia explicata;”…Devine dependent de oaia lui cea mare… care va ajunge să-l păstorească ea pe cioban”.Chiar daca lucrurile nu doresc sa se accepte si recunoasca ,rezultatele mai repede sau mai tirziu redau „adevarul” si trist este ca toti acestia vor ajunge ca Anania si Safira si multi altii care au refuzat mesajul divin fiinca in cartea Apocalipsei cap.21 gasim scris;”7. Cel ce va birui va mosteni aceste lucruri. Eu voi fi Dumnezeul lui, si el va fi fiul Meu. 8. Dar, cat despre fricosi, necredinciosi, scarbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, inchinatorii la idoli si toti mincinosii, partea lor este in iazul care arde cu foc si cu pucioasa, adica moartea a doua.” Deci sa nu ne autoinselam si in viata sa ne lasam pacaliti ;”7. Caci in lume s-au raspandit multi amagitori, care nu marturisesc ca Isus Hristos vine in trup. Iata amagitorul, iata Antihristul! 8. Paziti-va bine sa nu pierdeti rodul muncii voastre, ci sa primiti o rasplata deplina. 9. Oricine o ia inainte, si nu ramane in invatatura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine ramane in invatatura aceasta are pe Tatal si pe Fiul.”(2 Ioan)Amin.

 3. – Mă nepoate ce-i cu oaia asta?! …zici că-i bou, ce mai! Bag sama că ăi de la comparativă il decoră…ce mai îl decoră… mă fiecăruia dupe muncă şi străduinţă!
  Da’ ce mă fac ca dac-o vede Veta?!… mo pune s-o iau pe Dolly si lăsăm curcanu! O iau ce mai…să petrecem si noi anul nou la naşu Pantelică, că tot a zis iel să venim. Da iau și o damijeană de zaibăr şi o oală cu sarmale, ca să nu mă duc cu mîna goală.

 4. OI nu BISERICI

  Daca este vorba de oi nu de biserici atunci cred ca vremea dinozaurilor a trecut si trebuie sa ne intoarcem la oriuginal.

 5. Intre pastori :
  ” -pace frate, dar. . .te vad cam ploat !
  – lasa-ma’n plata Domnului, sunt la pamant ,fratele meu !!!; MEGA-oaia mea a dat faliment !!!
  – daaa??!!. da sa sti ca nu ma mir deloc, cand era la mine-n comitet , ne ametea pe toti cu deviza : ” REFINANTATI PANA SE ZICE ASTAZI ! „

 6. Mai este o observatie aici care se poate face. O asa mare oaie bate o haita de lupi si nu poate fi mancata 🙂

 7. Eu cred ca cele mai apreciate sunt oile cu conturi grase. Ca$cavalul acopera o sumedenie de pacate vrute si nevrute, incat aceste oi ajung sa nu mai deosebeasca binele de rau. Multi au impresia ca a dona bani este destul spre a fi mantuit. Cu ce ne deosebim de ortodocsi si catolici? Saracii de ei cred ca-L slujesc pe Domnul si, de fapt, inconstient, slujesc satanei si fac mult deserviciu numelui Lui Dzeu, incat bisericile se golesc, se creaza tulburari, partide, ruperi de biserici si altele. Nu este scris: „Vai de cei ce cugeta nelegiuirea si fauresc rele in asternutul lor; cand se crapa de ziua o infaptuiesc, daca le sta in putere. (Mica.2:1)” ? Sa ne luptam fratilor sa nu zicem ca suntem sfinti, ca oricum nu suntem decat prin sangele Mielului, ci sa incercam din toata fiinta sa fim buni si sa urmarim sa facem binele. Raul se tine dupa noi oricum. Sa nu uram si dusmanim pe nimeni ci sa privim bine lucrurile si sa vedem ca satana se afla in spatele tuturor lucrurilor rele si a orbit pe multi si ii foloseste si in biserici. Sa ne fie mila de asemenea oameni si sa stiti ca nu sunt linistiti si nu au pace, au framantarile si stressul lor, iar, dupa cum stim bine, satan foloseste si apoi omoara si arunca. Sa le dorim mantuire si numai bine. Cat despre partea administrativa a bisericii, sa se ia masuri daca e cazul, dar in dragoste si cu respect…. Sunt trist de anumite situatii si as vrea sa fiu afara din sistemul asta romanesc, eventual undeva unde sa nu ma stie nimeni…

 8. Nu sa gindit nimeni la risc?? E fain cu oaia mare ca nu ai mult de lucru . dar daca da o boala epidemica intre oi?? saracul cioban va ramine fara oaie, celalalt poate sa aiba norocul sa-i scape citeva… si ramine tot cioban , celalalt ??

 9. No, dacă stau şi io şi cujet… ba, mai bine stau.Aşeia ori îi lupu’ de îşi schimbă blana , ori îi oaia clonată Dolly !

 10. Amu zâc eu, cå-i bunå si oia micå si cea mare…cå tot oaie îi. Numa’ să n-o „facå de oaie”!

 11. Este adevărat că mărimea saivanului a devenit motivul de concurență între pastori. Nu e de mirare, pentru că și majoritatea oilor cred că turma înseamnă saivanul. Cei mai mulți creștini cred că biserica este clădirea la care se duc duminica.
  Pe partea cealaltă, nu cred că biserica ar trebui să practice un business neprofitabil, sau falimentar. Când scopul este doar afacerea… lucrurile se schimbă. În rău.

 12. Frate Petrica,
  sunt pastori care au inima ptr „oi”, si mai puțin ptr. „Pietre,caramizi”, dar așa cum au înțeles farisei carturari si alți oameni care erau pe lângă Domnul Isus, când sa referit la a distruge templu, trupul Sau, si El îl va ridica in trei zile;
  Drept răspuns, Isus le-a zis: „Stricați Templul acesta, și în trei zile îl voi ridica.“ Ioan 2:19,
  Așa privesc mulți pastori, am grija cumva de oi, ca biserica un mijloc de a face business,
  Vorba unui prieten, mulți ciobani putini pastori.

 13. am avut odata un schimb de vorbe cu o persoana ,cum este antotdeauna ,din tantar se face armasar,a auzit si ,,ciobanul,,cand ne am antalnit prima dat ,el ami zice ,,,auzi ma m gandit ca trebuie sa te pun la pedeapsa ,,,,si ma gandesc eu asta i primul cuvant care trebuie sa l zica ,,ciobanul ,oi?

 14. In timp ce imi luam cafeau m-am gandit. Pastorul cu oaia mare stie ca mulge bine si acesta ii este singurul motiv pentru care ingrijeste de ea,celelalte nu sunt insemnate numai ca numar (cand ne batem pieptul si spunem uite de cate oi ingrijesc). Aveti perfecta dreptate fr.Petrica uni pastori depind foarte mult de oaia mare;e trist dar adevarat se vede pe teren si roada lor este dezastru

 15. Nu cred că lâna și laptele ar fi mai valoroase de la o oaie mare decât de la mai multe mici… Cred că sunt mai periculoase pentru cioban. Devine dependent de oaia lui cea mare… care va ajunge să-l păstorească ea pe cioban.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s