Mândrie și beton

MANDRIE SI BETON

Vizionând acest clip m-am înspăimântat încă odată de materialismul societății de azi, de goana după avere, de prețul uriaș pe care-l plătim pentru a lăsa câteva mormane de beton în urma noastră. Nu se putea un titlu mai bun reportajului pe care-l puteți viziona făcând click pe imaginea de mai sus sau la adresa: http://mandriesibeton.ro/film.php

17 gânduri despre „Mândrie și beton

 1. Bine zis -Florine– oameni daca fac ceva frumos si durabil vor fi criticati de cei ca cel din -(problema -teologica)- daca nu fac nimic, atunci vor fi criticati de cei harnici–deci ori cum o iei, nu iasa bine. Problema e ca unii au facut din,, mindrie” un fel de dumnezeu cu care se MINDRESC–mai rau e pentru cei cunoscatori ai cuvintului care-i imita pe acesti,, betonisti”

 2. sunt doi termeni matematici : ipoteza si concluzie,adica ce se da si ce se cere ,problema este ce facem noi crestinii care i-L cunoastem pe Dl Isus Hristos pt acesti oameni care sunt victimele acestui sistem plin de lacune, si ale acestei societati bolnave, acesti oameni trebuie ajutati si indreptati catre singura sursa care ii poate salva adica ISUS HRISTOS,este singura solutie vitala pt orice om care nu a avut o interactiune cu Mantuitorul

 3. Si la ce v-ati astepta de la acesti oameni? Nu cred ca e cazul sa ii condamnam si sa generalizam faptul ca noi romanii suntem cei mai prosti. Ei vor sa lase ceva in urma lor sa se vada ca nu au trait degeaba si pentru acest lucru sunt gata sa faca sacrificiile pe care le fac. Ei sunt din lume. Si daca vecinul are super vila, nici eu nu pot ramane mai prejos. Asta este mentalitatea in lume. Dar noi, care ne mandrim ca nu suntem „din lume” ce lasam in urma noastra, vad vecinii nostrii ca nu facem umbra pamantului degeaba, il vad pe Hristos, vor sa aiba si ei o viata asa precum o avem noi. Daca nu atunci, o vizita in satele respective nu ne-ar strica, poate ne inspira, sau …ne rusineaza, ca ei fac atatea sacrificii pentru niste lucruri care pier iar noi, ce facem… in ce investim, pe ce ne cheltuim bani, energia,timpul.Ce se va vedea in ziua vesniciei? Ce casa vom avea in cer? Astazi cate caramizi am pus….

 4. Mi-am adus aminte de versetul din 1 Ioan:

  „Căci tot ce este în lume: pofta firii pămînteşti, pofta ochilor şi lăudăroşia vieţii, nu este dela Tatăl, ci din lume.”

 5. Haideti sa nu fim asa de rai. Acest neam romanesc de oameni a fost oropsit in ultima mie de ani foarte mult si greu. Oamenii si-au facut si ei un acoperis deasupra capului muncind din greu si cu mari sacrificii. Si apoi cum vreti sa gandeasca oameni care nu-l cunosc pe Dumnezeu ? Vreti sa vedeti goana adevarata dupa materialism la nivel inalt ? Uitati-va in Dubai si in alte locuri asemanatoare. Uitati-va la Hollywood, etc, etc. … . Mai grav este atunci cand vezi la crestini asemenea grozavii, legat de goana dupa materialism !!!

 6. Se pare că folozofia care stă la baza acestei tragedii este: „Dacă ai bani, trebuie să se vadă”. De ce n-am arăta-o și altfel decât prin monumente de beton și mașini de lux?

 7. Vad ca scrii pe romaneste. Oare din ce popor faci parte?… Nu cred ca e corecta generalizarea asta.

 8. Mândrie Prostie si Beton,
  Mândria romanului nu o întrece nimeni decât prin prostie, ca sa înțelege poporul roman trebuie sa fi prost, ca sa pricepi de ce romanul a ajuns sa se mandreasca cu prostia făcută din beton

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s