Războiul lui Flory – Din Jurnalu’ lui Ion Pocăitu

Războiul lui Flory

Ieri, când am venit de la serviciu, i-am găsit pe Neluțu și Flory certându-se. Nu știu de unde au pornit scandalul, dar când am intrat în casă, am auzit-o pe fiica noastră mai mare spunând:

„Vorbesc cum trebuie. E foarte biblic să fii sincer și să spui ce gândești. Uită-te la apostolul Pavel. Pe unii i-a făcut scrijelați, altora le-a spus-o pe șleau că erau pereți văruiți. Ba chiar Domnul Isus a fost foarte dur cu fariseii. I-a numit fățarnici, morminte văruite, călăuze oarbe… ”

Am aflat că Flory a mea se descărcase în fața lui Neluțu, povestindu-i o ceartă pe care a avut-o cu două colege de clasă, pocăite și ele, dar care mergeau la biserica cealaltă. Fetele se purtau foarte smerite, cu baticuri pe cap și s-au legat de Flory în pauza mare, vorbind urât de biserica noastră.

Pentru ceilalți penticostali din oraș, de la biserica cealaltă, noi suntem lumești, firești, liberali, cântăm muzică modernă, avem păstor cu școală, avem internet și, culmea fărădelegilor – urâciunea pustiiri în locul preasfânt – tobe. Avem tobe și batem la ele când cântăm cu grupul de laudă și închinare. Predicatorii noștri predică după fițuici, fetele nu se învelesc în biserică și unele vin la repetițiile de cor sau orchestră în pantaloni.

Cele două colege ale lui Flory i-au amintit toate aceste aspecte „negative” ale bisericii noastre, după ce fiica mea le-a invitat să vină și ele la noi la tineret marți seara, că va predica Vladimir Pustan. Nu doar că i-au reproșat fetei mele toate aceste defecte ale bisericii noastre, dar când au auzit de Pustan, li s-a înnegrit înaintea ochilor. „Cine? Rătăcitul ăla care și-a făcut cruce în biserica ortodoxă? Voi sunteți mai lepădați ca el!”

Atâta i-a trebuit lui Flory. Seamnă cu maică-sa. Că nici Veta nu rezistă să nu le spună ăstora ceea ce merită.

„Voi vorbiți, mă, ipocritelor? Vă înveliți la cap ca măicuțele de la mănăstire, semn că sunteți supuse părinților voștri, dar umbați la discoteci cu prietenii voștri nepocăiți. Faceți pe neprihănitele, dar credeți că nu știu ce muzică ascultați? Umblați ca sfintele dar cu țigările în poșete! Vă dați sfinte și copiați la extemporale. Nu vedeți cum crapă blugii pe voi de strâmți ce sunt? Sunteți niște fariseice mizerabile!”

Când a auzit Neluțu răbufnirile lui Flory a intervenit cu mustrările. Un copil al lui Dumnezeu nu se poartă așa! Nu trebuia să folosească astfel de cuvinte.

Am intrat în casă tocmai când Flori se justifica cu Pavel și Domnul Isus. Când m-a văzut (norocul ei că Veta nu era acasă), mi-a cerut părerea.

Nu vreau să-mi rănesc copiii și mă bucur că vor să discute cu mine astfel de subiecte. Am ascultat până la capăt povestea pe care tocmai v-am spus-o.

„Spune și dumneata, tati, dacă nu e greșit din partea ei să vorbească așa de dur? Cum se poate justifica cu Pavel? Unde ea dragostea frățească?” A intervenit Neluțu.

„Adevărul trebuie apărat!” A declarat Flory. „Tocmai pentru că le iubesc, am obligația să le spun adevărul. Adevărul te face slobod! Dar ele, au avut dragoste când au vorbit urât de biserica noastră și de fratele Pustan?”

Am încercat s-o lămuresc pe Flory că n-a fost nici dragoste și nici înțelepciune din partea celor două fete să vorbească așa cum au vorbit. Ele erau victimele unui sistem de discreditare și calomnie care funcționează de ani de zile de când s-au despărțit bisericile noastre. Bietele fete erau îndoctrinate cu ură și bârfe de către părinții lor și de unii frați din biserica aceea.

Am întrebat-o pe Flory dacă avea dovezi clare că fetele umblau la discotecă cu prietenii lor nepocăiți? Era sigură de ceea ce a văzut în poșetele fetelor? Nu era sigură. Cât despre discotecă, a auzit și ea de la cineva de încredere. Dar de copiat la extemporale era sigură. Sută la sută. A văzut cu ochii ei fițuica.

„Vezi, tu draga tati, că și tu ai folosit acuzații din auzite, neverificate. „Adevărurile” astea, așa pe jumătate, nu slobozesc decât resentimentele și ura între frați. Chiar dacă știm adevărul despre ceva sau cineva nu avem voie să-l spunem decât în dragoste. Fără dragoste, adevărul ucide.

„Dar apostolul Pavel?” – a continuat ea.

„Noi nu suntem apostolul Pavel! El a avut o autoritate specială din partea lui Dumnezeu, pe care noi n-o avem. Găsești sute de versete în scrierile lui și în spusele Domnului Isus care ne învață să iubim chiar și pe vrăjmașii noștri. Ai citit 1 Corinteni 13?”

S-a lăsat o tăcere adâncă, după care ne-am rugat Domnului, toți trei.

Flory era înlăcrimată după rugăciune. S-a apropiat de mine și mi-a spus. „Tati, ești un om minunat. De aceea te iubesc eu așa de mult. Mâine am să cer iertare fetelor. Am să încerc de azi înainte să gândesc tot ce spun și să nu mai spun tot ce gândesc. Dacă nu pot iubi am să tac din gură!”

Neluțu părea cam triumfător și cu nasul pe sus.
I-am spus că vreau să discut cu el în particular despre pozele pe care le-a pus recent pe Facebook. S-a roșit și a lăsat capul în pământ, uitându-se speriat să vadă dacă nu cumva a auzit Flory discuția noastră.

23 de gânduri despre „Războiul lui Flory – Din Jurnalu’ lui Ion Pocăitu

 1. Cine umbla in Lumina
  Nu se poticneste.
  Fara frica, fara vina
  Se inveseleste…

  Legamantul Nou in-scrie
  Fara condamnare
  Nu pe piatra sau hartie
  Pe-o inima mare

  Vina cine o aduce ?…
  Cand Emanuelul,
  Celui ce-a trecul prin Cruce
  I-a dat porumbelul …

  Frica cine-o promoveaza ?…
  Tatal e Iubirea
  Iar unde Isus troneaza
  Este Fericirea…

  Cine a primit puterea
  Sa bea apa vie,
  Si cine-a primit averea
  Sfanta-imparatie ?…

  Nu-inveli talantul vietii
  In stergar plangand,
  In lumina frumusetii
  Spor la Har – Fii Sfant !…

 2. 2c4me, este foarte greu sa ma orientez dupa cele indicate de tine.Si asta pentru ca nu
  stiu la ce sfinti se referea ap Pavel, despre partasia cu Duhul Sfint cunosc cite ceva dar
  tu tot nu vrei sa accepti ca sunt ceva conditii. Cum trebuie sa fie un crestin ca trupul lui sa fie templul Duhului Sfint? Sta sau vine Duhul Sfint in necuratie? Nimic intinat nu va intra …
  Cit despre faptul ca cunostinta creste, da.Cred pentru ca este scris in biblie.Dar la vremile acestea eu personal ma feresc de cei care cunosc si au raspuns la toate.
  Si nu in ultimul rind, vreau sa-ti destainui ceva personal, din asteptarile mele de crestin.
  Daca in cer este asa cum este pe pamint, afla de la mine ca in cerul acela nu vreau sa merg.Ma lipsesc pina la vremuri mai bune. Fi tu sanatos si binecuvintat de Dumnezeu.Ma rog pentru tine ca sa creasca necontenit partasia ta cu toti sfintii Si te rog frumos sa nu uiti sa ma iubesti.Sunt (vrei nu vrei) fratele tau si ma straduiesc ca in trairea mea vremelnica pe acest pamint sa nu fac din cele care sa-ti dea dreptul sa …nu stai cu mine la masa.Si cine nu iubeste pe fratele lui…..oare ce se spune ca nu cunoaste?
  Si de la capat.
  Vezi, asta vad eu ca este usurinta cu care se accepta credinta mintuitoare, usurinta cu care se mintuieste fiecare, usurinta in traire pentru ca Domnul Isus a facut totul pentru noi.Ne-a rascumparat si ne rascumpara de cite ori noi vrem sa mai pacatuim.
  Te-ai intrebat tu oare de ce Domnul Isus ii spune slabanogului de 38 de ani, …parafrazez…
  acum te-ai facut bine, dute si NU MAI PACATUI ca sa nu ti se intimple ceva mai rau…
  la femeia prinsa in adulter ii spune…du-te si nu mai pacatui… adica sa cred ca aceste cuvinte ale Domnului Isus sunt scrise doar pentru imagine? Domnul sa ma pazeasca si,
  eu cred ca pina la capat tot voi primi si eu o deslusire a acestor lucruri.Oricum insa, usoare nu sunt asa cum ar vrea cineva sa ne spuna.Toti vrem partea frumoasa fara sa admitem
  cele spuse de Domnul Isus(parafraza) ve-ti suferi pentru numele meu! Si noi vrem sa suferim dar numai grija pentru case, grija pentru trai indestulat, grija pentru servicii, grija entru banisori, etc… o multime de griji.Dar foarte putine au legatura cu credinta, cu „mergeti pina la capatul pamintului…” si multi au mers.Dar pentru ce? Si iata din nou prezenta tatalui minciunii.Cit despre sfintenie, da, ma poti acuza.Primesc si ma smeresc si stau in rugaciune ca Domnul Isus sa ma intareasca.Despartit de EL , iar nu cred ca se poate face ceva
  Iar cine poate sa accepte numai ceea ce este scris in avantajul nostru, fara a ne da prea mari batai de cap, asta este problema fiecaruia.
  Si pina la urma nu-i pentru cine cere, nu-i pentru cine alearga ci e pentru cine Dumnezeu are mila.
  Iar gindindu-ma la Eclesiastul 7 cu 13, promit sa nu ma mai intind la vorba.
  Fii binecuvintat.

 3. Unpunishable

  I recently watched a video of Danny Silk (Family Life Pastor at Bethel Church) talking about our understanding of Grace and Judgment. It was so impacting that it might as well have literally blew me away. At the end of the video I could only sit there with my mouth open and my mind working…adjusting my theology…heading for my Bible to really understand everything I had just heard. The title of the message was “unpunishable”.

  Yellow Truck

  As a church, we have historically looked at “punishment from God” as acceptable and even good! We sort of view Him like the yellow truck in the pictured to the right.

  Many of us have grown up with a belief system that allows for God’s judgment to fall on the believer. In other words, if you sin expect to get some sort of yellow-trucking by God Almighty! What we have done in effect is we have accepted the voice of the accuser (the devil) and made it part of our religion by attributing those shaming and condemning words to the Holy Spirit. Under the law of the Old Testament there was still judgment for sin, but by the new and better covenant in Christ, we are told that, “there is now no condemnation for those who are in Christ Jesus, because through Christ Jesus the law of the Spirit of life set me free from the law of sin and death” (Romans 8:1-2).

  What is condemnation? The NAS New Testament Greek Lexicon defines it as a “damnatory sentence”. It is the yellow truck! The law of sin and death brings about a damnatory sentence, but the law of the Spirit of life has set me free by God’s most wonderful loving grace. He does not count my sins against me! I strive for righteousness through a relationship of love with God, but I will not let the accuser have his way in me in regard to guilt and shame if and when I do fall short of the glory of God.

 4. Toti sfintii va spun sanatate (2C0r.13:13)
  In partasia Duhului cel Sfant (2Cor13:14)
  Cunoastem lucrurile toate (1Cor.2:6-16)
  Precum in cer asa si pe pamant (Matei 6:10)

 5. 2c4me ma bucur pentru tine daca ai ajuns sa fii sfint.Eu nu.
  Eu inca ma mai necajesc pe cale.Sigur ca in dragostea
  Domnului Isus am fost iertat, dar ma ingrozeste ideea ca
  pot pacatui din nou si dupa ce am gustat nu mai este
  nici o jertfa.Nu putem rastigni a doua oara pe Isus doar
  asa ,pentru noi.Si eu vorbesc despre credinta mea, cea
  pe care am primit-o o data pentru totdeauna.Biblia mea
  este putin mai la obiect decit niste sarmane versuri ce din coada vor sa sune.In priceperea mea filozofia nu este
  egal credinta.
  Ma bucur pentru tine.Fii binecuvintat sfintul Domnului.
  Succes.

 6. Amara e prajitura
  „Cine mai poate fi sfant”
  Pentru ce-i ce-au primit ura
  Si in inima si-n gand

  Aluatul ei cuprinde
  Pe cazuti in flori de spin
  In capcana ce se vinde
  De la sfantul Augusin

  Ei nu cred ce crede Domnul
  Si nu aduc nici un rod
  Ce-aluat allege omul
  Din palatal lui Irod ?…

  Ei nu cred si nu-i patrunde
  Dragostea lui Dumnezeu
  Ce-aluat crezi ca se-ascunde
  Sub haine de fariseu?…

  Gustoasa e Bucuria
  Aluatului cel sfant:
  A venit Imparatia
  Ca in cer si pe pamant !…

 7. Da frate Petru.Mare dreptate ai. Si eu cred ca am gasit si motivarea situatiei.
  Cine este stapinul veacului acestuia ? (Spus de Domnul Isus.)
  Pe cine poate sluji un sodomit sau de nu o fi el, este conducatorul lor?
  Niciunde in biblie nu am gasit ca puterea politica are ceva de-a face cu credinta mintuitoare.
  Asadar, in imparatia de pe pamint puterea si maretia si fala si ingimfarea si religiunea si mindria si hotia si nedreptatea si minciuna, si cite or mai fi, este normal sa si le imparta intre ei, adica satana la ai lui.
  Cit despre rolul istoric, fr Petru, eu zic ca fiecare crestin are rolul lui istoric, unii mai mic, altii mai mare, fiecaruia cum i-a fost dat , masurat cu masura Domnului Isus.S-apoi numai asa poate cadea napraznic, daca ajunge sus de tot.Ca doar vine sfirsitul veacului acestuia si cu aceasta se termina treaba lor , merg materie prima pentru foc.Si este un foc vesnic.Si cu toate ca ei stiu despre aceste lucruri ca doar si ei se indeletnicesc cu biblia, totusi eu cred ca tare trebuie sa fie rataciti daca nu se tem de Dumnezeu.Ca din ceea ce fac asa se vede ca nu au nici o frica, Doamne ai mila de ei( si de noi )
  Deabia asa putem vedea cit de mare este lupta despre care ap Pavel ne atentioneaza, asa putem vedea pericolele enumerate fluviu in epistole si care ne pasc, care ne pindesc ca poate,poate om cadea. Dar, cine v-a rabda si va duce pina la capat aceasta lupta, stim din biblie ce ne asteapta.
  Doar ca sfirsit al credintei vom primi mintuirea.Asa este scris, asa cred.
  Domnul sa te binecuvinteze.

 8. Dragul meu COD, nu-mi arde de-o polemica .Este prea ieftina.
  Vreau doar sa-ti amintesc ca atit in CER cit si pe PAMINT nu este problema cu Dumnezeu.El este sfint, sfint,sfint , sfint de infinit de ori sfint.
  Eu cred ca problema suntem noi aici pe pamint, iar daca nu suntem in stare sa
  facem ceea ce ni se cere, cam greu vom beneficia de toate cele fagaduinte ale lui Dumnezeu. Am mai spus-o , dar este mai greu de inteles si acceptat.
  Sunt garantate fagaduintele lui Dumnezeu, nu este garantata credinta si mintuirea mea. Mare grija.
  Hai sa-ti spun si tie la ce am meditat toata saptamina.
  Este scris in biblia ta ca cine este nascut din Dumnezeu, adica din nou, nu mai poate pacatui?
  Auzi tu zilnic citi spun ca au nasterea din nou?
  Stii tu pe vreun crestin care nu mai pacatuieste?
  Astept citeva zile bune sa te gindesti, apoi, poate imi spui si mie cum vine treaba.
  Cu biblia, ca filozofii si teologosuri stiu mai mult de o gramada.Nu ma lamureste inca nici una, decit daca ocoleste versetele care incurca aceste filozofarii.
  Cit despre Dumnezeu si Adevar, nu sunt tari, sunt cei mai tari!!!!!!.
  Dar noi? Stiu ca o sa-mi spui jertfa… dar ca sa putem sa beneficiem de ea, ce om avea de facut? Si cit si cum facem? Ca spunem ca nu se poate fara pacat.Cine spune ca este fara, este un mincinos. Iar biblia mea spune ca pacatul pune un zid de despartire intre noi si Dumnezeu, si … iar de la capat.
  Asa ca eu zic sa lasam poezia in seama poetilor si sa ne aplecam spre ceea ce suntem datori sa facem, adica tot ceea ce este scris in biblie. Har si pace.

 9. MIHAIL,
  Aveti dreptate, dar Papa a avut un rol istoric si va cistiga mai multa putere politica si religioasa. Cum? prin reformare? eu nu stiu, dar in Apocalipsa ajunge sus de tot.

 10. Pe plan social, pe plan politic, pe plan religios…in lume, in adunari, in case ,in familii, in partide, in toate…in TOATE si in TOT TIMPUL , … este pe baza de BANI ! Restul sunt doar povesti pentru a face impresii, pentru atmosfera.
  Cit despre Vatican prietene, ce sa se reformeze? Ce mai poti face din niste sodomiti? Si nu de oricare, ci pedofili. Daca ai vreme sa citesti Religia tainica a Babilonului,antica si moderna de Woodrow sau Enciclopedia bisericii catolice, ai sa intelegi aproape tot despre Vatican si nu numai.
  Asa ca ce sa mai zicem?

 11. CATOLICI SI PENTICOSTALI

  Pe plan social lupta se duce intre Consevatori si Liberali fie in guverne fie in Biserici.
  De exemplu in Brazilia erau aproape 100 procente Catolici catolici astazi sint numai 60 procente restul sint Penticostali Liberali care cinta si danseaza in urma cruciadelor de evanghelizare. Cardinalii catolici au devenit si ei liberali in urma evanghelizarilor penticostale, cinta si danseaza, pentru a supravetuii. Intrebarea care se pune la Fox Nws viitorul Papa va fi brazilian, Vaticanul se va reforma?
  Vo ice ziceti?

 12. Nu incape Bunatatea
  Vie-a Isus Cristos
  Pe Pamantu-n care noaptea
  Este ca un drum pietros

  Pietre tari si de jignire
  Compactate sub nisip
  Pentru Cai fara iubire
  De intoarcere-n Egipt…

  Cei ce-au prins gustul robiei
  Langa sarmale si praz
  Pierd si gustul omeniei
  Si zambetul de pe-obraz

  Nu au Pacea si Lumina
  Marelui Semanator
  Cei care-aduna neghina
  Calcand graul sub picior

  Doar cand toti Semanatorii
  Respectam ce-i semanat,
  Si sezoanele, si norii…
  Cand tot ce-i viu… a-inviat,

  Atunci vom vedea cultura
  Samanta graului sfant
  Bunatatea ce-a’nvins ura
  Ca in cer si pe Pamant

  CR 3/12/2013

 13. Un adevar trist al zilelor noastre este ca copiii nostri fac ce ne vad si ne aud pe noi facand. Apoi mai este un factor cred eu: competitia dintre biserici, cine are mai multi membri, cor mai mare, fanfara mai mare, masini mai scumpe in parcare etc.
  De o lume pierduta care se indreapta cu pasi repezi spre iad cine mai are timp?
  In loc sa avem dusman comun pe diavolul am ajuns sa ne dusmanim unii pe altii

 14. ESTE UN ADEVAR ADEVARAT CARE ASTAZI SE PRACTICA IN MULTE BISERICI DIN AMERICA ,MULTI SE LEAGA DE CRAVATA ,DE CE SORA NU ARE BATIC ?,IMEDIAT O DISCREDITEAZA SI II TRIMIT IN IAD ,GRESIT DIN PARTEA LOR ,DAR BIRNA DIN OCHII LOR NO CVAD NUMAI PAIUL SOREI SI A FRATELUI ,ALEA LE VAD ,DALE DOAMNE INTELLEPCIUNE SI LUMUNA SA VADA LUCRURILE IN LUMINA CUVINTULUI LUI DUMNEZEU ,URA FATA DE FRATI ASTIA O AU ,SPUN CA AIA IE PACAT DAR MASINI SCUMPE AU SI MOBILA DE O MUTI CU FORCLIFTUL ASA MOBILA MASIVA SI SCUMPA AU,IUUBIREA DE FRATI LE LIPSESTE ,CRITICILE IN FAMILII SUNT FATA DE COPII,ASA SE INFILTREAZA URA IN CIPII ,CIND COPII VIN LA ADUNARE DUMINICA SE UITA CU URA LA FRATI SI LA SURORI ,SI UNI IN LOC SA ITI SPUNA PACEA DOMNULUI ITI RASPUND CU BUNA SEARA ,,LUCRURI DIN ASTEA SE PETREC IN UNELE BISERICI DE DEZIDENTI ,CAZUL MAI VECHI AL BISERICII DIN SPRINGFIELD MISURII. DAAAR ACUMA A VENIT SATANA CU FUGA DUPA SCAUNE ,CARE SA IL OCUPE ,AAAICIA IE PROBLEMA ,ASTA TRBUIE REZOLVATA IN ALT FEL ,CARE IE RASPUNSUL ,DACA IL STITI RADPUNDETIMI CA IEU INCA NU LAM ITELES ??

 15. In toata povestea asta ..pe care imi dau seama ca asa s-a intimplat…ma face sa constat urmatoarele : E gresit sa credem ca, oamenii care merg la Biserica nu se mai cearta…Noi toti gresim in „multe feluri…Nu….inseamna ca ..”daca „cunoastem Cuvintul Lui Dumnezeu …suntem mai „brezi”.. decit altii ,suntem in „LUCRU”…pina cind va lua „chip”…opera divina in vietii noastre…Aici mai constat una din ” Particularitatile Fariseului Modern ” noi ….voi….”aprecierile” nu sunt in „Caietul de sarcini” ale noastre…noi avem alte atributii….” Constatarea ,Aprecierea ,Evaluarea, „sunt …ale Lui Dumnezeu „…si nu ale noastre…Dragii mei …noi suntem in „Procesul de maturizare”…n-au gresit ucenicii in Ghetsimani …cind Isus i-a gasit dormind….”au aparat ei Adevarul”…cind a venit Iuda….le-a spus Isus….Baieti …scoateti Sabia si nu va dati batuti…aparati Adevarul…asta le-a spus Isus…Nu avea Domnul 12-90. de Legiuni sa-L apere era nevoie de Petrica….cu sabia lui…Greseala care persista in vremurile astea „intre noi….e ca ne dam care mai de care cu Credinta lui…sa avem rabdare ….”

 16. Citind articolul, mi-a venit in minte vorba aia romaneasca” Ma, tu cind vorbesti cu mine sa taci!” . Chiar daca aplic tacerea formala, mintea nu conteneste sa zumzaie tot felul de judecati, opinii, sfaturi…. Sa poti sa-ti stapinesti vocea mintii e adevaratul efort , pentru ca tacerea limbii e doar un prim pas , intr-un fel nesincer , catre ceea ce credem noi ca e dragostea ( agape). Nu stiu daca noi oamenii sintem cu adevarat capabili de compasiune! Ceea ce numim compasiune in cel mai bun caz e ” pity” ( nu am corespondentul in limba romana) . Poate cel mai aproape de compasiune ajunge un fraier ( adica un domn liber in lb. germana – frei herr ) , un Don Quixote , un om cu mintea intr-o alta dimensiune decit spatiul dualist al mintii antagoniste. Din aceasta perspectiva , masura bunatatii mele e totdeauna invers proportionala cu rautatea dusmanului meu. Si daca nu as avea dusmani la care sa-mi raportez bunatatea…… vai de mine pacatosul. Adica , totul sumarizat ( sa priceapa si Veta) tot ce pot face eu mai bine cu mintea asta e sa rida hirb de oala sparta! Norocul meu e ca Dumnezeu nu „gindeste” ca un om.

 17. Fiecare din magazia noastra putem sa dam doar produsele care le avem!!!Unii mereu spun ca sa aduc „acuzatii nefondate” altii induc calomnia,birfa si fiecare pleaca mai departe cu Scriptura subsuara la fel ca preotul si levitul din pilda samariteanului!!Asa este viata si oricat o sa incercam sa o argumentam nu putem sa demonstram in fata omenirii decat scopul pe care-l detinem,dar sa nu uitam ca asa a fost si pe timpul Domnului Isus .Cei de seama si cu pretentii mereu au adus provocari si prin pretentii dovedeau scopul si acest lucru Domnul Isus il explica multimilor si ucenicilor.Azi este greu de explicat si chiar de demonstrat fiindca devii o pricina de poticnire si creiezi partide .Iar razboiul evanghelic nu de multime este creat si nici comentat.Fiindca ca pe vremuri multimile sint preocupate cu munca,necazurile si neajunsurile care in fiecare generatie apar si pe cei multi ii subjuga .Totusi sint persoane mai relaxate cu putere de filozofare si cu un scop aparte in reclama !De ce?pentru ca Flory,Veta,badea Ion cu palarie,mos Ion sa mai comenteze si eu sa mai am ce scrie!Si azi talmesul sa-l facem ,brinza sa o amestecam si pe urma cu totii la masa sa ne asezam!!Ce este mai suprinzator si interesant ca de multe ori Domnul cararile le indreapta si la o masa ne aseaza sa vada cum reactionam!!!Ma tot intreb ;oare pina cand ?Oare de la pretentii nu trebuie sa ajungem la o adevarata traire si unitate divina?Mai ales ca discutam despre credinta,dragoste divina!!!Se vede ca mesajul din pilda samariteanului este greu de inteles si drumul se continua ca la levit si preot fara remuscari si fara semne de intrebare !!Lacrimi nu apar si nici putere de regret fiindca mindria la unii este mai presus ca smerenia si cugetul curat.Domnul sa deschida ochii,mintea si puterea de expresie ca la Flory si ca la samaritean care ce ii spune invatatorului inconjurat cu cunostinta legii?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s