Neluțu și Facebook-ul – Din Jurnalu’ lui Ion Pocăitu

Nelutu si facebook

 

După discuția de ieri seară, Neluțu mă cam ocolește. Știe el bine de ce.

Până acum i-am cam lăsat pe copii să înțeleagă că nu prea le am cu computerele. De altfel nici nu am prea mult timp să stau la computer. Am însă un iPad de la unchiul Mihai din America. Ca să nu pună copiii cotul și pe ăsta, îl țin ïn geantă și-l iau cu mine la serviciu și la biserică. În pauza de prânz mănânc repede sendviciul pus de Veta și mai urmăresc și eu știrile și citesc câteva bloguri.

Recent, am început să-i urmăresc pe copiii mei ce scriu și ce postează pe Facebook. Mi-a atras atenția fratele Gheorghe, pastorul de la frații baptiști, vecinul nostru de la parter, că s-a plâns într-o dimineață, când mergeam la tramvai, că a văzut pe Facebook câteva fete din biserica lor, care au pus niște poze în care erau cam dezbrăcate.

Am vizitat contul lui Neluțu și i-am cerut prietenia, cred că ați ghicit, sub un pseudonim. M-am bucurat că m-a acceptat imediat.

Supriză mea a fost să-l văd pe Neluțu al meu, în costum de baie cu trei fete și ele în costume de baie destul de sumare. Le ținea pe două dintre ele de după gât și avea gura până la urechi într-un zâmbet rar văzut la el. Poza ca poza, dar comentariile „prietenilor” lui de pe Facebook, m-au umplut de groază. Câțiva băieți, din care vreo doi de la noi de la biserică comentau foarte curajoși la formele anatomice ale „gagicelor” cum le numeam ei pe fete. Unul îl invidia nevoie mare pe Neluțu pentru succesul lui la femei, și-l întreba deschis cu câte se culcase. Acum, eu nu pot reproduce aici modul în care formulase el întrebarea, că eu nu folosesc un astfel de limbaj.

Neluțu s-a făcut că e tare ocupat în camera lui, că are de învățat, de făcut teme, etc. Știam eu că voia să scape de discuția promisă aseară.

Veta i-a chemat pe copii la cină, așa că Neluțu n-avu încotro și ieși din ascunzătoare. Îmi ocolea privirile și se uita mereu la maică-sa să vadă dacă și ea știa ceva.

Draga de Veta nu știa nimic. N-o necăjesc eu cu probleme pe care le pot rezolva singur.

După ce am servit o mâmăligă cu lapte acru și brânză aduse de unchiul Vasile de la țară, l-am rugat pe Neluțu să vină cu mine jos, să mă ajute să facem o pană pe care o aveam la roata de rezervă a mașinii. A venit bucuros că n-am să-l confrunt de față cu maică-sa și surorile sale.

Am început discuția din lift. L-am întrebat cine sunt fetele din poză și cu ce ocazie se pozase ele. Mi-a explicat că erau trei colege de clasă, adevărat că erau nepocăite, și că poza a fost făcută în excursia de astă-vară în care au fost cu clasa lor la munte. Fetele se agățaseră de el. M-a asigurat că nu are nicio legătură sentimentală cu niciuna din ele

„Bine, bine, măi Neluțule, dar tu nu știi că Facebook-ul este un spațiu public și că o poză ca aceasta te poate compromite? Ce ți-a venit s-o pui acolo?”

„Nu eu am pus-o, tati, ci una din fete. Cum o șterg o postează altcineva. A ajus la toți cei 200 de prieteni pe care-i am și acum nu mai scap de ea.”

I-am adus aminte de comentariile vulgare ale prietenilor săi. A roșit de rușine. Mi-a spus că așa vorbesc colegii lui la școală, ba chiar și unii profesori înjură mereu.

Am avut o discuție lungă cu Neluțu despre pericolele lumii virtuale, despre pornografie, despre limbajul obscen care se proliferează prin aceste situri de media socială. A fost de acord cu mine că ar trebui să-și aleagă prietenii din această lume virtuală mult mai atent și să-i blocheze pe aceia din ei care întrebuințează cuvinte și imagini ofensatoare.

Cred că am avut un timp bun de discuție cu fiul meu și schimbările le voi urmări în următoarele zile.

„Tati, am două întrebări. Mama știe de chestia asta?” L-am asigurat că n-am discutat cu ea niciun cuvințel. Numai să nu știe din alte surse, cum ar fi Flory, de exemplu. Flory nu putea să spună lu’ Veta, că avea și ea bubele ei pe Facebook. Neluțu încheiase un tratat cu ea pe această temă. Știam și eu de becul pe care călcase fata mea mai mare, dar m-am făcut că nu știu mai multe. O să am eu o vorbă și cu Flory.

„Apoi, a continuat feciorașul meu, de unde știi dumneata de poza aia de pe Facebook?”

I-am spus de iPadul meu și l-am întrebat dacă are cumva un prieten pe Facebook cu numele de „Ghedeon”. Avea, dar nu știa cine este.

„Ei bine, Neluțule, eu sunt Ghedeon!”

După ce am ieșit din lift, Neluțu se uita la mine ca după o vedenie cu îngeri. Puteam citi spaimă în privirile sale, dar și respect și dragoste.

24 de gânduri despre „Neluțu și Facebook-ul – Din Jurnalu’ lui Ion Pocăitu

 1. Am vrut doar sa atrag atentia ca Isus este Domnul Isus inainte de toate, este Stapanul, este Imparatul si este Marele Preot in Templu, dupa asta poate fi si prietenul sufletului, dar inainte de toate este Domnul

 2. Prefer sa nu mai intru in polemici cu nimeni, urasc sa ma contrazic tinand cont ca fiecare are propria relatie cu Dumnezeu si cu Isus/Iisus..:)

  Pentru mine Isus e cel mai bun prieten, si nu o spun doar de dragul de a spune ceva….ci pentru ca e Singurul care ma primeste ori de cate ori am refuzat sa ii ascult sfatul. Isus e binecuvantare pentru mine!

  Dar pentru altii poate insemna cu totul altceva…cred ca doar Biblia spune cine este El, in asa fel incat oricine sa ajunga la o concluzie.

 3. M-ati inteles gresit, in primul rand nici eu nu cunosc experienta care o aveti de viata; cu atat sa imi cunoasteti dumneavoastra. Daca sunt tanara (si nu foarte tanara) nu inseamna ca nu am experienta, nu varsta face experienta, ci experientele in sine.

  Sunt de acord sa Evanghelizezi online, si personal cred ca doar asta ar trebui sa facem ca si crestini…si nu sa scoatem betele din ochii celorlalti cand noua ne atarna ditamai barna. Isus e un exemplu atat de simplu pentru noi, a ales sa fie simplu sa fie pe intelesul tuturor; dar noi tindem sa complicam totul asa de mult, si nu inteleg de ce.

  Nu e greu sa fim ca El, e greu sa ne dezbracam de moda veacului…aici ducem noi lupta, si nu doar eu ca tanara. Sunt de acord cu ce ati scris, dar nu raspunde intrebarii mele de ce trebuie sa avem intotdeauna ceva de spus, de obiectat sau de atentionat in mediul online…cand noi stim doar in parte…nu stim contextul plin cu detalii pentru a-l putea studia…

  Eu prefer sa pastrez modul biblic de a mustra crestineste pe cineva sau de a-i atrage atentia cand mi se pare ca duce spre carari gresite. Trebuie gandit si din punct de vedere psihic la ce este supusa persoana in cauza, si o spun din experienta..acum cand Harul e pe sfarsite e atat de greu sa ramai tare cand esti mustrat, mai ales in public si mai ales cand nu esti lasat sa explici cauza si faptul ca probabil tu nu ai nici o vina si doar contextul lasa impresia.

  Probabil sunt prea copila…dar prefer sa am suflet de copil cand vine vorba de Dumnezeu 🙂

 4. dummy, reciteste inceputul randului 5 : ” departe de neam si tara „.Daca din asa descriere „nu prea poti sa-ti dai seama ” , din alte o sa-ti fie si mai greu . . . .

 5. Maya sint bucuros ca ai raspuns in sinceritate si iti apreciez rivna pentru evanghelie ,insa alturi de aceasta trebuie sa ai si experienta vietii .Cand vei ajunge sa treci in persoana peste ceea ce scriu,atunci imi vei intelege mesajul.In primul secol cand Domnul Isus apare nu le spune dupa perdea fariseilor,carturarilor,iudeilor si preotilor ,ci de fata cu toti si cand ajungea provocat.mesajul era despre „ADEVAR” !Si azi sa nu confundam Bifra cu „ADEVARUL”.Cand vei putea dovedi valoarea Birfei cu valoarea Adevarului cu dovezi ,o sa-ti scriu ca ai dreptate.Spatiul virtual este foarte complex si are putere ca la uceniciicare detineau puterea Duhului Sfint si dovedeau ca aveau putere asupra celor care predicau si preotii ii oprea sa predice.Cat despre faptul ca ai scris :”ar mustrarea adevarata se face fata in fata si in privat…” sint foarte de acord si ai perfecta dreptate,dar cand altii ajung si pe spatiul virtual sa scrie lucruri nedovedite si nereale ,atunci se raspunde cu pagini de dovezi si in mod crestinesc fiindca prin ce este scris pe paginile scripturii si a faptelor infaaptuite se dovedeste ca nu este Birfa ci o realitate dupa cum Domnul Isus explica multimilor si ucenicilor .Si mesajul aparea scris in evanghelia lui Matei capitolul 23.Scriu din experienta vietii pe care o traiesc si nu doresc decat din astfel de experiente triste unii sa invete si sa inteleaga ca ce provoaca in viata si fac in ascuns in mod necrestinesc ,mai repede sau mai tirziu iese la lumina dupa cum si pacatul lui Iuda si a altora a iesiti si intelegem acest lucru ca este scris in Scriptura!Azi in aceasta generatie sa nu credem ca nu ne confruntam cu aceleasi probleme!!!Si sa nu uitam un lucru ;”9. Oricine o ia inainte, si nu ramane in invatatura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine ramane in invatatura aceasta are pe Tatal si pe Fiul…..8. Paziti-va bine sa nu pierdeti rodul muncii voastre, ci sa primiti o rasplata deplina….7. Caci in lume s-au raspandit multi amagitori…”
  deci percepem mesajul?Iar in faptele apostolilor gasim un mesaj important;”28. Luati seama, dar, la voi insiva si la toata turma peste care v-a pus Duhul Sfant episcopi, ca sa pastoriti Biserica Domnului, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau.
  29. Stiu bine ca, dupa plecarea mea, se vor vari intre voi lupi rapitori, care nu vor cruta turma;..”Deci aceasta lectie este ca ceea a lui Nelutu si trebuie sa se ajunga la intelepciune divina si o adevarata traire si sa nu ne fie rusine de cine sintem fiindca ce gasim scris in 1 petru cap.4 cu 11 la 15……?astept un raspuns sincer dupa cum si Nelutu la dat tatalui!!!!Cu stima si respect!!!

 6. Frate Viorel, daca am permisiunea sa va numesc asa, nici eu nu scriu sub anonimat, acesta imi e numele! Si nu ma refer la evanghelizare cand vorbesc de versete…una este sa evanghelizezi un om si alta sa ii tot scoti paiul din ochi.

  Eu ma lupt ca prin fapte sa fiu o pilda, si da, folosesc si vorbe, nu degeaba am un blog. Dar eu prefer sa cred ce spune Biblia, si anume ca vom fi judecati prin fapte…fapte care doar El le cunoaste…nu avem nici un drept sa judecam, indiferent de statut..iar mustrarea adevarata se face fata in fata si in privat…nu se striga in gura mare pentru a da motive de barfa celor din jur!

  O saptamana binecuvantata!

 7. M-am bucurat mult sa citesc acest articol. Este foarte educativ.
  Ce important este pentru parinti sa stie ce fac copiii lor şi să discute cu ei cu intelepciune! Si unii si altii se confrunta cu multe probleme dar comunicarea intre ei este importanta.
  Fiti binecuvantat,
  si scrieti despre ceea ce observati caci sunt multi care au nevoie de aceste scrieri in acest domeniu.
  ana
  anatatarandras.com

 8. Nu sint deloc surprins de faptul ca citesc ;”..comentarile care vin cu zeci de citate din Biblie, ma lasa cu un gust amar…”Si pe altii i-au lasat si intradevar din aceasta cauza ..”fiecare are trairile lui personale cu Dumnezeu…”Si fiindca si pe timpuri era asa Domnul Isus lasa prin evanghelii cateva invataturi care se vede ca oricat de mult sint rostite de la anvon inca nu au intrat in inimile multor persoane si pretentiile apar dupa cum vedem si sa nu fim surprinsi de rezultate.Nu scriu sub anonimat si o scriu din experienta „Maya” si degeaba este filozofie si invataturi ce gadila urechile ,daca nu este traire singuri in viata ne autoamagim si prin prezenta dovedim cine sintem si ce scop avem!!!Persoanele umane multe doresc sa fie sub anonimat in viata si ma intreb de ce?Credem ca anonimatul ne protejeaza azi de ceva?Nicidecum fiindca nici pe Neluțu nu la protejat.Oricum sa fiti binecuvintati si sa nu detineti un gust amar chiar daca vedeti scrise pe garduri sau pe strazi versete biblice fiindca sint pentru scopul divin!!!Si nu merita sa avem un gust mara cand ajungem sa le citim ori si unde ,dar macar sa ajungem sa intelegem ce efect pot avea daca le implinim!!Cu toata stima si tot respectul !!!

 9. Sunt mandra sa vad ca inca exista oameni care vor sa se implice cu adevarat in educarea copilului lor, majoriatatea iau prea in serios faptul ca cei 7 ani de acasa conteaza si dupa pot zburda linistiti prin jungla de asfalt in care traim, si mai ales cea virtuala.

  Pentru o familie de crestini, indiferent ce doctrina au ales, e important ca parintele sa paseasca cu copilul in fiecare decizie oricat de enervant ar parea pentru prunc. Sunt sigura ca baiatul dumneavoastra desi rusinat e mandru ca are un tata caruia ii pasa!

  Cat despre cei care judeca „bloggerismul”, voi cum ajungeti sa cititi sau sa si lasati coment daca nu va place sau nu il intelegeti?

  Iar comentarile care vin cu zeci de citate din Biblie, ma lasa cu un gust amar…fiecare are trairile lui personale cu Dumnezeu…o sa fie imposbil sa faca cineva dupa cum zici tu…insa e foarte posibil sa faca cineva dupa cum faci tu, asta daca ai roada binecuvantarii prin faptele tale!

  O zi binecuvantata!

 10. Cand zici „pocainta americana”, te referi la pocaitii de origine americana, sau la pocaitii romani din America (americanizati)? Dupa descrierea facuta nu prea pot sa-mi dau seama la care te referi.

 11. Draga Vio, vedem limpede cum pocainta americana a ajuns o apa de ploaie daunatoare si acida ,desprinsa din nori cirus, formati la mare inaltime . Nori inalti ai mandriei si succesului personal , cu inima departe „ca de la cer la pamant” de Mnatuitorul, impietriti de sapte ori, ratacitori, departe de neam si tara !. Toti ,dar TOTI legati si uniti selectiv „pe spranceana” intre ei, prin incuscrirea „odraslelor” ,printr-un paenjenis de stranse interese si imprumuturi financiare , afaceri si investitii familiale, dependenti si suportati din umbra tocmai de stapanul acestei lumi si de „creditul” si Fatada Castei „membriei” lor.Sinagogi transformate in „centre zonale” de afaceri si investitii, in care Mnatuitorul va trimite in curand ingerii lui sa-i plesneasca necrutator cu biciul . Iude autentice invelite in toga nesimtirii, plini de aroganta si imbuibare in comfort material . In acelasi timp ,bine informati „bloghistic”,pentru fatada duminicala de impresie , unsi si bine fardati cu spoiala si glazura de piosenie ,insotita teatral de o mana „de pace” mereu intinsa, un zambet generat de „branza” de burduf bine rotunjit, cu miros de autentica falsitate profesional-teologica ori „doctorala”, langurosi si „afectivi” !

 12. Deci taina cat si antidotul „iertarii kosher” a celor de care nu ne place ,sta, se rezolva ,se simplifica si se rezuma doar dand lovitura cu „cea mai buna interventie in spatiul virtual”!!!. Dragi blogheri „neplacuti”, la munca intensa si creativa ,daca vreti sa ajungeti iertati, precum Petrica Lascau !

 13. Stimatul meu „Mos Ion Roata ” acestia azi au reusit cel mai bine fiindca tupeul,cunostinta si intelepciunea fireasca prin conectiile de nepotism si interese de afaceri prospere le asigura un confort pe care azi usor il putem accesa si vedea .Chiar si tranzactiile bancare ,chiar daca multi nu cred acest lucru .Sistemul ajunge sa dezvaluie faptele facute dupa perdea si ce s-a intimplat cu Anania si Safira ,azi se intimpla din nou la fel.Nu cu o moarte ce sa ii faca sa nu simta durerea ci cu o moarte spirituala si cu o mustrare de constiinta pe care unii nici nu o inteleg pina ce si ei ajung in ceea ce au ajuns si alti confrati!!Sa nu credem ca Satana nu mai iscodeste si nu ne vira prajitura,confortul si stralucirea lumii cum a dorit sa o ofere la Domnul Isus ..Ne inselam amarnic si prin paginile de accesare de la Facebook si alte pagini pe care alte corporatii cu drept le detin vedem istoria ,miscarea si tot ceea ce se intimpla!!!Dumnezeu prin stiinta si tehnica doreste azi in aceasta generatie sa ne educe si sa ne vedem singuri realizarile ,pacatele si intentiile vietii!!Ce este scris se implineste ,insa multi nu percep si cand faptele si actiunile le sint descoperite ei incearca sa vina cu explicatii firesti in loc sa se pocaiasca si ce este scris si accesat cineva pune in dosar si are ce dovedi ca la Nelutu .deci sa nu ne autoamagim si sa incercam sa intelegem indemnul ap.Pavel din Galateni cap.5;”13. Fratilor, voi ati fost chemati la slobozenie. Numai nu faceti din slobozenie o pricina ca sa traiti pentru firea pamanteasca, ci slujiti-va unii altora in dragoste.
  14. Caci toata Legea se cuprinde intr-o singura porunca: „Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.”
  15. Dar, daca va muscati si va mancati unii pe altii, luati seama sa nu fiti nimiciti unii de altii.
  16. Zic, dar: umblati carmuiti de Duhul si nu impliniti poftele firii pamantesti.
  17. Caci firea pamanteasca pofteste impotriva Duhului, si Duhul impotriva firii pamantesti: sunt lucruri potrivnice unele altora, asa ca nu puteti face tot ce voiti.
  18. Daca sunteti calauziti de Duhul, nu sunteti sub Lege.
  19. Si faptele firii pamantesti sunt cunoscute si sunt acestea: preacurvia, curvia, necuratia, desfranarea,
  20. inchinarea la idoli, vrajitoria, vrajbile, certurile, zavistiile, maniile, neintelegerile, dezbinarile, certurile de partide,
  21. pizmele, uciderile, betiile, imbuibarile si alte lucruri asemanatoare cu acestea. Va spun mai dinainte, cum am mai spus, ca cei ce fac astfel de lucruri nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu.
  22. Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia,
  23. blandetea, infranarea poftelor. Impotriva acestor lucruri nu este lege.
  24. Cei ce sunt ai lui Hristos Isus si-au rastignit firea pamanteasca impreuna cu patimile si poftele ei.
  25. Daca traim prin Duhul, sa si umblam prin Duhul.
  26. Sa nu umblam dupa o slava desarta, intaratandu-ne unii pe altii si pizmuindu-ne unii pe altii.”
  Deci sa nu fim chiar atit de naivi fiindca miscarea alaturi de mesajul din Biserica pina la comportamentul de pe strada este monotorizata si ajungi sa fii pus fata in fata cu ceea ce se face si ceea ce pui in porbagajul si iei din porbagajul masinii!!!Tu stii destul de bine fiindca ai fost instruit si meseria pe care ai obtinut ti a deschis puterea orizontului si mesajul pe care-l scriu .Si sa nu uitam ca in cartea apocalipsei capitolul 20 gasim scris;”1. Apoi am vazut un scaun de domnie mare si alb, si pe Cel ce sedea pe el. Pamantul si cerul au fugit dinaintea Lui si nu s-a mai gasit loc pentru ele.
  12. Si am vazut pe morti, mari si mici, stand in picioare inaintea scaunului de domnie. Niste carti au fost deschise. Si a fost deschisa o alta carte, care este Cartea Vietii. Si mortii au fost judecati dupa faptele lor, dupa cele ce erau scrise in cartile acelea.
  13. Marea a dat inapoi pe mortii care erau in ea; Moartea si Locuinta mortilor au dat inapoi pe mortii care erau in ele. Fiecare a fost judecat dupa faptele lui.
  14. Si Moartea si Locuinta mortilor au fost aruncate in iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.
  15. Oricine n-a fost gasit scris in Cartea Vietii a fost aruncat in iazul de foc.”Asadar mesajul ajunge citit si cunoscut ,deci ramine sa intelegem ;ce alegem!!!

 14. . . ,cat despre „blogaritul evanghelic competitiv”, zidit si catalogat in clasamentele neobositului domn C…., a devenit si el tot un fel de „facebook mioritic” al multor farisei ! .
  And. . .,once a loser legat in lanturile mandriei publicitare , ramane always a loser !.
  Si sti de ce ??!!. Pentruca el * -mogulul – *,calcifiat si impietrit sus , la vedere planetara pe soclul mandriei „evanghelice”, nu va reusi niciodata sa obtina si sa castige inima unui copilas !

 15. Frate Viorel, eu personal, consider – wishful thinking- ,ca acesti pretinsi cunoscatori ai Adevarului coplesiti de ignoranta, mediocritate si limitare , oricat s-ar stradui sa urce si sa ocupe pozitii de personalitati, doar recitind la nesfarsit Scripturile, NU VOR REUSI !

 16. Fratilor de ce sa ne fie rusine de personalitatile noastre?Dorim doar sa ne cunoasca lumea dintre peretii Bisericii?Cu minile ridicate spre cer si cu strigate fara sa realizam cine sintem?Cei ce au pretentie ca sint botezati cu puterea Dhului Sfint detin calitatile si Rodul Duhului si nu le este rusine nici in Biserica ,nici pe strada si nici pe paginile virtuale!!Nu trebuie sa ne ascundem dupa nume anonime si sa avem curajul sa demonstram cine sintem acasa,pe strada si in Biserica fiindca altfel singuri ne autoamagim !!!Stim ce scrie in 1 Petru cap.4?Sa citim;”2. Harul si pacea sa va fie inmultite prin cunoasterea lui Dumnezeu si a Domnului nostru Isus Hristos!
  3. Dumnezeiasca Lui putere ne-a daruit tot ce priveste viata si evlavia, prin cunoasterea Celui ce ne-a chemat prin slava si puterea Lui,
  4. prin care El ne-a dat fagaduintele Lui nespus de mari si scumpe, ca prin ele sa va faceti partasi firii dumnezeiesti, dupa ce ati fugit de stricaciunea care este in lume prin pofte.
  5. De aceea, dati-va si voi toate silintele ca sa uniti cu credinta voastra fapta; cu fapta, cunostinta;
  6. cu cunostinta, infranarea; cu infranarea, rabdarea; cu rabdarea, evlavia;
  7. cu evlavia, dragostea de frati; cu dragostea de frati, iubirea de oameni.
  8. Caci, daca aveti din belsug aceste lucruri in voi, ele nu va vor lasa sa fiti nici lenesi, nici neroditori in ce priveste deplina cunostinta a Domnului nostru Isus Hristos.
  9. Dar cine nu are aceste lucruri este orb, umbla cu ochii inchisi si a uitat ca a fost curatat de vechile lui pacate.
  10. De aceea, fratilor, cautati cu atat mai mult sa va intariti chemarea si alegerea voastra; caci, daca faceti lucrul acesta, nu veti aluneca niciodata.
  11. In adevar, in chipul acesta vi se va da din belsug intrare in Imparatia vesnica a Domnului si Mantuitorului nostru Isus Hristos.”

 17. Frate Petrica,
  Eu am o predica despre Facebook – diavolul asta online (click http://www.youtube.com/watch?v=P1fqsp0k-kk), in urma careia o multime de tineri si-au sters contul, fie crestini, fie din lume. Problema este ca primesc mailuri sau comentarii anonime in care diversi facebookeristi pocaiti imi vorbesc urat, arogant, plini de superioritate! Daca ar vede ca v-ati dat drept Ghedeon nu v-ar ierta nici pe dvs.
  Pericolul Facebook e mult mai mare decat ne putem imagina, iar ravagiile sale sunt abia declansate… Da, aveti dreptate, Facebook-ul se combate de fiecare parinte in discutii cu odrasla sa. Insa ce argumente pot aduce acei care nu (prea) se pricep sa navigheze in lumea virtuala?
  Atata vreme cat predicatorii se vor ocupa doar de teologhisiri stereotipe, viciul online-ului nu va fi eradicat… Dimpotriva, curiozitatea va creste!

 18. Draga Ghedeon, ferice de tinerii plini de intelepciune ce-si pastreaza curata cararea si nu cauta placeri de-o clipa, mergand pe „ulitza arhivarilor” cu doua fetze !.

 19. Este cea mai buna interventie in spatiul virtual.Pentru asta v/am iertat pentru tot ce nu mi/a placut la dvs. pana acum.Cu drag.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s