Ai călca în picioare Numele lui Isus?

Isus

La Atlantic University din Florida, profesorul Dr. Deandre Poole a cerut studenților să scrie numele lui Isus pe o foaie de hârtie și apoi s-o calce în picioare. În semn de protest față de cerința profesorului, Ryan Rotela, un mormon devotat a refuzat să participe la oră în 4 Martie, anul acesta.

Controversa născută de acest incident, de care și guvernatorul Rick Scott vrea să știe mai multe, a ocupat spațiile multor ziare. Indiferent care este devărul, studentul a fost suspendat din clasa profesorului Poole sau nu, adevărul rămâne că în America devine tot mai greu să fii creștin într-o atmosferă de intoleranță nemaiîntâlnită pe acest continent.

Mă gândeam la eventual alți studenți creștini din clasa acestui profesor. Au călcat în picioare fără remușcări numele lui Isus? Probabil că se poartă în această Săptămână mare. Petru s-a lepădat de trei ori. Ceilalți ucenici au fugit. Iuda a încasat 30 de arginți pentru vânzarea lui Isus. Ce mare lucru să-i calci numele în picioare când i-ai încălcat poruncile mai întâi?

Intoleranța ateilor Americii este încurajată de lașitatea și spoiala credinței noastre, a creștinilor.

Pentru a viziona clipul, faceți clik pe imagine sau accesați mai multe detalii AICI.

11 gânduri despre „Ai călca în picioare Numele lui Isus?

 1. Nu as putea sa raspund la intrebare – dar acest Mormon (fanatic) ne-a dat o lectie noua crestinilor – ma intreb –oare de ce nu sintem si noi fanatici pentru Christos???? Ce -a cerut Domnul Isus de la noi??- e asa de greu sa-l iubim din toata inima cu toata puterea si din tot cugetul?? cind stim ca din dragoste pentru noi El a parasit cerul , a suferit batjocura ,batai si moarte de cruce pentru a ne rascumpara , pentru viata vesnica??– Eu cred ca ni se cere putin ,fata de pretul platit de EL- Nici putinul acesta ,( din comoditate ,cadere , neglijenta ,atipire ,somn, placeri trecatoare, inbogatire, trufie,mindrie, ignoranta, pietre de poticnire si ispite pe care nu le putem controla datorita slabei credinte) nu il mai facem . Ma rog Domnului sa dea biruinta celor ce IL cauta cu credinta din toata inima . Blessing.

 2. @ Traian – thank you pentru largirea subiectului – si sunt de accord ca distorsionarea cuvintului biblic -adica adevarul Lui Dumnezeu ,pentru publicitate ,valori pamintesti sau alte avantaje care sa acopere pacatul, trebuiesc considerate OFENSE la adresa TRINITATII,pentru care trebuie sa luam atituduine– Daca Il ai pe ISUS in inima si IL lasi pe El sa-ti conduca viata –atunci EL da putere -de discernamint, putere de a invinge ispitele si pacatul,putere de a duce crucea pina la capat ,putere de a iubii pe aproapele si chiar pe dusmani dar si putere de a uri pacatul – God bless you brother.

 3. Mike ,

  Vreau sa fiu sincer cu tine . Interventia ta este laudabila pentru ca este motivata de intentii bune , biblice , dar este directionata putin gresit . Te rog mult nu o lua ca pe o ofensa , pentru ca nu critica si ofensa este intentia mea ! DA , CU ADEVARAT , trebuie sa luam atitudine cand numele Mantuitorului e luat in deradere , cand se promoveaza toleranta fata de pacat chiar in bisericile noastre evanghelice , DAR la fel trebuie sa luam atitudine cand Cuvantul Evangheliei e diluat si distorsionat de anumiti lucratori „crestini” care si-au propus o anumita agenda , cand doctrinele sanatoase ale BIBLIEI sunt date la o parte de dragul unei false iubiri care promoveaza o toleranta liberala , condamnata de Cuvantul Domnului !

  Crede-ma Mike ca adevaratul pericol pentru crestinismul evanghelic de astazi nu o reprezinta ateismul ( desi si el e un pericol important , dar e vizibil si detectabil usor) , ci ECUMENISMUL , UNIVERSALISMUL , INCLUSIVISMUL , INTERSPIRITUALITATEA , metodele seculare freudiene de Psihoterapie-Psihologie infiltrate in mesajul bisericii crestine evanghelice , metodele seculare de Marketing Social ale lui Peter Drucker si Bob Buford strecurate in megachurch-urile americane , etc . Aceste idei teologice apostate strecurate subtil , pentru multi aproape insesizabile , deghizate in jargon crestin , au alterat si altereaza mult mesajul autentic al scripturii . De aceea pacatul este tolerat de dragul falsei „iubiri” , de aceea cele mai grotesti erezii ( word of faith , prosperity gospel , emergent church , seeker-sensitive ,etc. ) sunt tolerate in biserica crestina evanghelica de azi . Efectele se vad din plin !

  Traim vremurile din urma , Mike …

  Dumnezeu sa aibe mila de noi ! Te indemn si pe tine si pe autorul acestui blog sa va rugati pentru discernamant spiritual si pentru a avea dragostea adevarului pentru a putea fi echipati in aceste vremuri de mare apostazie de la crestinismul biblic autentic .

  SOLA SCRIPTURA !

 4. Studentul mormon , eroul acestei relatari , este sau nu crestin ?!? Aceasta e intrebarea !

  Chiar nu se sesizeaza nimeni ?!? Putem considera un mormon ca fiind un crestin ??!!

 5. FRATILOR EU CRED CA ASA INCEARCA SATAN SA DEZBINE FRATII INTRE FRATI .DREPT ESTE CA CE AFACUT POFESORUL SI CUM AU REACTIONAT ELEVII ESTE UN GEST TOTAL ATEEIC SI SATANIC SI ESTE FOARTE BINE CA NOI CA SI CRTESTINI AUTENTICI SA NE REVOLTAM SI FIECARE CUM POATE SI CU CE MIJLOACE ARE LA INDEMANA TREBUIE SA LUAM ATITUDINE .EATE ADEVARAT CA MUSULMANII SUNT MMMULT MAI CREDINCIOSI SI CHIAR FANATICI BUNA COMPARATIE FRATILOR AR FI BINE DACA SI PRINTRE CRESTINI AR EXISTA PUTIN FANATISM PT DUMNEZEU ,DAR NU FRATILOR NU SUNTEM DELOC UNITI SUNTEM DEZBINATI SI MORMINTE FRUMOS ZUGRAVITE SI MULTI DINTRE NOI NU-L AVEM PE ISUS IN INIMA.AJUTA DOAMNE NECREDINTEI NOASTRE ,AJUTA DOAMNE BISERICA TA SA SE UNEASCA ,AJUTANE DOAMNE SA-TI FACEM CAT MAI MULT LOC IN INIMILE NOASTRE . FARA DE TINE ESTE CU NEPUTINTA SA FIM MANTUITI.AMIN

 6. Putini I-si dau seama de daunele provocate de -Derogarea de la calitatea de crestin- care erodata dupa ani si ani -crestinismul a devenit (mormint zugravit ) Curios e sa auzi ca cineva ia in deridere numele Mintuitorului si sa nu ia nici o atitudine( vezi ce taraboi ar fi facut musulmanii sau chiar crima impotriva hulitorului)- din contra sa critici pe cei ce iau atitudine ?????Hmmm Toleranta pleaca tocmai din biserici -nu se critica pacatosul, predicile nu mai acuza pacatul–sa nu deranjam cumva ,,fratiorii” – Ioan Moga daca esti cumva crestin si Domnul Isus traieste in tine atunci pe bucatica aceia de hirtie e scris si numele tau– daca esti crestin doar cu numele, atunci nu-ti pasa de- ISUS- pentruca nu IL ai in inima ta .

 7. Frate Moga. Am oferit cititorului întreaga sursă de informații. Nu am tradus cu nimic mai instigator decât a făcut-o sursa mea. Nu cred că este cinstit să mă acuzi, la general, de o practică de instigare pe care „ai văzut-o prea des pe blogul meu”. Aș fi curios să-mi dai câteva exemple.
  Cele mai multe atacuri de azi împotriva religiei din școlile americane sunt împotriva creștinismului. Îți poți imagina un astfel de profesor cerând studenților săi să scrie numele lu Mohamed și apoi să-l calce în picioare? El ște bine că, noi creștinii suntem obișnuiți să-L vedem pe Christos crucificat într-un borcan cu urină și să considerăm „artă” o astfel de insultă și să nu spunem nimic. El știe că noi suntem toleranți și el poate să fie cât vrea de intolerant cu credința noastră, că noi nu facem nimic. Ba mai mult, dacă un individ ca mine scrie ceva, vor exista suficient de mulți dintre ai mei, de credința mea, care mă vor domoli din „instigările” mele, ba motivând că profesorul este un tâmpit care a făcut o tâmpenie, sau că nu trebuie să fim ca musulmanii.
  Cât privește WWJD – What Would Jesus Do?, dă-mi voi să-ți reproduc un citat din Oswald Chambers, care m-a convins să nu mai folosesc întrebarea aceasta niciodată:
  „Christos nu ia niciodată parte la încărcătura perfect reală a vieții noastre omenești concrete, așa că a întreba: „Ce-ar face Isus în locul meu?” nu ține de credință, ci de fariseism. Întrebarea pe care trebuie să ne-o punem este aceasta: „Ce ar vrea Isus să fac eu?”… Este o înșelătorie arogantă să ne imaginăm că noi suntem aici pe pământ în locul Dumnezeului celui Atotputernic.” (Cu Dumnezeu spre necunoscut – pagina 68).
  Cred că pe Isus „îl face mândru” (ca să folosesc expresia ta) faptul că din dragoste pentru El și Numele Lui, protestez împotriva sistemului ateu din școlile de azi care Îi batjocorește numele.
  Mai e ceva. Dacă un profesor „tâmpit” ar cere elevilor să scrie pe o foaie de hârtie numele: Ioan Moga și ar cere studenților s-o calce în picioare, Isus ar ieși din clasă în semn de protest. Dacă n-ar fi fost acolo, ar scrie pe blog de intolerența acestui tâmpit față de numele tău.

 8. Draga Petrica, se pare ca ai modificat stirea un pic la translatare pentru a suna cint mai instigatoare…o practica pe care am vazut-o prea des pe blogul tau.

  Participarea studentilor a fost facultativa si nu obligatorie cum lasi tu sa se inteleaga.
  Studentul mormon doar a facut-o publica si nu a fost dat afara din clasa si nici reprimat dupa cum declara college-ul. Ba mai mult chiar, se pare ca profesorul a fost suspendat.
  Nu inteleg ce vezi tu „intolerant” la toata intimparea asta? Un profesor tampit a facut o tampenie. Vrei sa iesim in strada sa manifestam, ca musulmanii?

  Ce actiune crezi tu ca in aceasta imprejurare l-ar face pe Isus mandru de noi(WWJD)?

 9. in ziua de astazi nu este nici-o problema , chiar cei din biserica calca in picioare numele Isus , la locul de munca prin ceea ce fac . Sa ajuns ca cei din lume sa se intrebe ,,oare mai este Dumnezeu?”(vorbesc de faptul ca ei privesc la,,pocaiti „la faptele lor. Este greu , nu mai este cea fost .Oameni care fac slujbe in biserica si prin faptele lor se leapada de Isus.Mai multe nu pot sa spun.

 10. O intrebare mai provocatoare nici ca se putea sa apara scrisa!Si totusi unii nu in clasa ,nu pe strada sau in alta parte ci chiar in locul de inchinare il încălca si mai au si curajul sa zimbeasca si sa te critice !!Persoane la virstre mature si cu pretentii ca cunosc Legea Divina si multe alte pretentii!!!Sintem in aceasta saptamina a patimilor si doresc sa vad cate o sa mai vina mai ales ca unii staruiesc dupa trezire spirituala!!!Sper ca aceasta trezire sa apara in inima fiecarei persoane si mesajul scris de ap.Pavel sa aiba implinire cu fiecare persoana;”..22. cu privire la felul vostru de viata din trecut, sa va dezbracati de omul cel vechi care se strica dupa poftele inselatoare;
  23. si sa va innoiti in duhul mintii voastre,
  24. si sa va imbracati in omul cel nou, facut dupa chipul lui Dumnezeu, de o neprihanire si sfintenie pe care o da adevarul.
  25. De aceea, lasati-va de minciuna: „Fiecare dintre voi sa spuna aproapelui sau adevarul”, pentru ca suntem madulare unii altora.
  26. „Maniati-va, si nu pacatuiti.” Sa n-apuna soarele peste mania voastra
  27. si sa nu dati prilej diavolului.
  28. Cine fura sa nu mai fure; ci mai degraba sa lucreze cu mainile lui la ceva bun, ca sa aiba ce sa dea celui lipsit.”
  Si sa nu uitam ca:”9. Oricine o ia inainte, si nu ramane in invatatura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine ramane in invatatura aceasta are pe Tatal si pe Fiul….”
  Deci;”…8. Paziti-va bine sa nu pierdeti rodul muncii voastre, ci sa primiti o rasplata deplina. (si)3. Harul, indurarea si pacea sa fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatal si din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatalui, in adevar si in dragoste!”

 11. Este la moda ca sa se faca asemenea lucruri in universitatile noastre.

  Cand eram in facultate, un profesor de filozofie a vrut sa șocheze clasa, asa ca a amenintat ca se va ridica pe catedra si va face ceva dezgustator.

  Nu exista frica de Dumnezeu, dar am ajuns la punctul in care nu mai exista nici rusine de oameni.

  Acestia sunt oamenii care ne invata copii in colleges and universities.

  Dragi parinti, luati aminte si cunoasteti mediul in care sunt implicati copii dvs!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s