O biserică… cloșcă

Bis gaina

O biserică din Florida și-a câștigat o faimă deosebită în rândul turiștilor, care vor să vadă cu toții „Biserica găină”. Planul arhitectului a primit o înfățișare la care nu s-a gândit, turnul bisericii seamănă cu o găină, atunci când este privit dintr-un anumit unghi. Biserica este vizitată zilnic de o mulțime de turiști atrași de forma acestui locaș de închinare.

Mă gândeam la cuvintele Mântuitorului, care ar fi vrut să adune la Sine pe copiii lui Israel, așa cum o cloșcă își adună puii. Poate că forma ciudată și comică a acestei biserici vorbește mult de rolul pe care ar trebui să-l aibă biserica în comunitate, să adune pe cei nevoiași spiritual (și nu numai), așa cum o cloșcă își adună puii ei.

5 gânduri despre „O biserică… cloșcă

  1. Ma gindesc ca este ca si ciplitorii de piatra ai surorii Rodica Botan. Depinde de semnificatie.
    De ce sa spunem „gaina”? Dupa creasta este „cocos”. Asa se vede de la mine.

  2. Nu cred că arhitectul și-a dorit ca biserica proiectată de el să semene cu o găină. După terminarea ei au descoperit că, dintr-un anumit unghi, turnul… numai că nu cotcodăcește.

  3. Zisa este o vorba mare , extremmmm de mare ,AICI in popor :
    „We should have picked our own cotton !” Si asta chiar daca Eva, in mandria ei necontriolata , a indraznit sa intinda din nou mana si sa „doseasca” inca o data marul sclipitor si atragator din „pravalia” mandriei si arogantei. Desi sclipitor in coaja lui de prezentare mercantila ,aflam cu totii ca in Ziua Invierii Mantuitorului nostru, a fost sortit si dat putrezirii !. Ferice atat de biserica cu miezul zemos ,hranitor si dulce cat si de mladitele pomilor infloriti din ograda ei, ce raspandesc parfumul DRAGOSTEI, lipsita de prefacatorie si aroganta . Caci numai MIEZUL DRAGOSTEI CRESTINE ofera lumii din jur o hrana cu mult mai importanta decat coaja,acoperisul , invelisul si infatisarea exterioara !. Veniti si intrati sa gustati cat de bun este Domnul !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s