BETEL Oradea – Construcția bisericii (2)

Anexa C poza 2

Grinzile metalice

Imediat ce am demarat executarea stâlpilor noii structuri, care urma să fie de 32 de metri lungime şi 12 metri lăţime, am comandat cele şapte grinzi metalice care trebuiau să formeze acoperişul bisericii. Trebuia să folosim grinzi metalice cu zăbrele, care se puteau executa în altă parte şi care aveau să fie montate în câteva ore. Acoperişul urma să fie din tablă zincată ondulată, tablă cu care se înveleau clădirile industriale.

Am angajat executarea grinzilor cu fratele Varga, un sudor foarte bun, care executase şi grinzile metalice pentru Biserica Baptistă nr. 2. Fratele Varga urma să execute grinzile la el acasă, în grădină, şi în curtea familiei Suciu, unde avea spaţiu suficient pentru aceste elemente de 12 metri lungime. Grinzile erau executate din profile de tablă în formă de C şi aveau să formeze prin sudură elemente tubulare.

Toate materialele acoperişului erau deja în curtea bisericii, de la profilele metalice, care urma să formeze grinzile longitudinale şi contravântuirile acoperişului, la tabla metalică ondulată, cu care urma să executăm învelitoarea clădirii.

Grinzile metalice erau deja gata când am terminat noi de turnat cei 14 stâlpi de beton armat. Curtea bisericii era străjuită acum de stâlpii din beton armat de şase metri înălţime, care stârneau multe întrebări celor care veneau la biserică duminica. Chiar atât de sus vom construi acoperişul de sticlă? De ce a trebuit să turnăm astfel de stâlpi atât de mari şi groşi? Era o confuzie destul de mare, dar oamenii care veneau la lucru ştiau ce aveam de făcut şi aveau încredere că făceam bine ceea ce făceam.

În timp ce echipele de fraţi lucrau la acoperişul bisericii, am organizat demolarea vechii structuri. Cred că n-a durat mai mult de o zi până ce vechea clădire a bisericii era complet scoasă de sub acoperişul noii biserici.

Duminica următoare fraţii s-au închinat Domnului sub acoperişul noii biserici. Acum nu mai era nicio întrebare cu privire la ceea ce construiam.

Fragment din: BETEL - Construcția Casei lui Dumnezeu în timpul comunismului ateu.

2 gânduri despre „BETEL Oradea – Construcția bisericii (2)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s