Ziua Domnului

ZIUA DOMNULUI

În decembrie 7, 1941, Japonia a atacat Pearl Harbor. Numărul americanilor care au fost uciși în raidurile aeriene japoneze a fost de 2,388, iar numărul răniților s-a ridicat la 1,178. 21 de nave de luptă au fost scufundate și avariate.

În fiecare an americanii comemorează atacul de la Pearl Harbor, în memoria celor uciși și răniți în atacul surpriză al aviației japoneze asupra bazei navale din Hawai. Ziua aceea a fost un mare punct de cotitură în al 2-lea Război Mondial.

Deși supraviețuitorii acelui atac mișelesc sunt din ce în ce mai puțini, America își amintește cuvintele memorabile ale președintelui Franklin D. Roosevelt, rostite în acel decembrie 7, 1941: ‘’aceasta este o zi care va rămâne în imfamie)’’.

Aproximativ 4000 de oameni vizitează Pearl Harbor în fiecare zi. Un milion și jumătate vizitează anual memorialul navei USS Arizona.

Atacul a durat doar 110 minute, de la 7.55 dimineața la 9.45. Planificarea lui a durat aproape un an. Numele operațiunii a fost la început ‘’Operațiunea Hawai’’, care apoi a fost schimbat în ‘’Operațiunea Z’’.

Japonezii au ales să atace duminica dimineața pentru că credeau că americanii vor fi mai puțin vigilenți și mai relaxați în ziua lor liberă. Când comandantul japonez, Mitsuo Fuchida a lansat apelul: ‘’Tora! Tora! Tora!’’ (Tigru! Tigru! Tigru!), pe când survoala baza militară din Hawai, el comunica forțelor navale japoneze că atacul avionelor sale era o surpriză totală pentru americani.

Limbajul profetului Ioel, când descrie ‘’Ziua Domnului’’ suna foarte familiar celor care au fost martorii atacului de la Pearl Harbor. Este o comparație înspăimântătoare. „Sunaţi din trâmbiţă în Sion! Sunaţi în gura mare pe muntele Meu cel sfânt, ca să tremure toţi locuitorii ţării. Căci vine ziua Domnului, este aproape!” O zi de întuneric şi negură mare, o zi de nori şi de întunecime. Ca zorile dimineţii se întinde peste munţi un popor mare şi puternic, cum n-a mai fost din veac şi nici în vremurile viitoare nu va mai fi. (Ioel 2:1-2).

Ce zi înfricoșată va fi pentru cei ce vor fi surprinși pe nepregătite!
Profetul Mica subliniază șocul și surpriza acelei zile: Ziua vestită de toți prorocii Tăi, pedeapsa Ta se apropie! Atunci va fi uluiala lor. (Mica 7:4)

Apostolul Petru afirmă: Ziua Domnului însă va veni ca un hoţ. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cereşti se vor topi de mare căldură, şi pământul, cu tot ce este pe el, va arde. (2 Petru 3:10)

Pentru cei care și-au predat viața Domnului Isus, ziua aceea nu va fi ca un atac prin surprindere. Ei o așteaptă ca pe ziua răsplătirii lor.
Ei se roagă mereu: Vie Împărăția Ta!

Un gând despre „Ziua Domnului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s