Petrus Romanul – următorul papă?

petrus romanus

 

Dacă profețiile sfântului Malachy făcute cu mai bine de 800 de ani în urmă, se vor împlini, următorul papă va fi Petrus Romanus – adică Petru Romanul (sau Românul, cu puțină bunăvoință din partea dumneavoastră)

Bănuiam eu de multă vreme că va veni și vremea mea. Petru sunt. Și român sunt. Ce mai lipsește? Mi-a zis cineva, și încă de mai multe ori, că sunt „mai catolic decât papa”, așa că nu cred să fie vreun impediment din direcția religiei. Să nu uit că și nevastă-mea mi-a zis uneori că sunt papă… Papă lapte.

Apoi „episcop” (bishop), iarăși sunt, că m-au făcut americanii de la Church of God. Trebuie numai să mă propună cineva… și să mă aleagă. În rest… o să vedem fumul acela alb ridicându-se din hornul Vaticanului și o să strigăm din răsputeri: „Habemus papam!” Vai, vai ce zi glorioasă!

Un mic necaz ar fi cu profeția că Petrus Romanus ar fi ultimul papă… Chiar că nu-mi place să fiu ultimul. Nu mi-a plăcut nici când mi-a zis unul că sunt ultimul om. Și apoi cu distrugerea Romei. Chiar că-mi place Roma. De ce s-o distrugem, domnule? Papa are alte treburi decât să distrugă orașe… poate distruge altceva. Credința cea adevărată, de exemplu.

M-am gândit bine la perspectiva asta și mi-am dat seama că nu am nicio șansă. Sunt însurat. Nevastă-mea nici nu vrea să audă să fie papesă…

32 de gânduri despre „Petrus Romanul – următorul papă?

  1. Mulțumesc Gabi. Acum sunt lămurit ce trebuie să fac. Șansa mea e să moară toți papii, cardinalii, epicopii și preoții… să fie o penurie totală și n-aibă pe cine pune.

  2. Frate Lascau … daca tot va bate gindul ca doar doar ar mai exista o sansa sa fiti Papa …urmariti the „how to become a pope ” .

  3. Good Lord, WHAT A WONDERFUL SENSE OF HUMOR! 😀 😀 😀

    Cu adevara t amuzant! Mia facut ziua! 🙂

  4. Pete, daca mergi la link-ul dat un pic mai sus vei vedea cum sta treaba…si daca e vorba de veneratie din partea-mi sau de… altceva.

  5. Alex ,despre care sfintu parinte vorbesti? despre papa? daca despre el si tu il consideri sfint si mai ales parinte ceva e wrong frate ,unul singur e Parintele nostru .Vezi asta e grsit la catolici ei venereaza un om mai mult decit pe Dumnezeu.

  6. Nu demult ne spuneati cum suna Lascau in engleza, ….cu ocazia asta va puteti autonumi Petrus Romanus Laspapa 🙂

  7. Chiar si faptul ia imi raspinzi cu aroganta imi arata ca nu prea iti pasa decit de tine insuti.
    E ok imi retrag cuvintele.
    Sincer pe mine nu nu ma face sa zimbesc.
    Dar eu nu sint decit un simplu trecator pe la blogul dumitale.
    Nu o se mai repete.

  8. Ati avut inspiratie !!!
    de mult n-am mai citit ceva asemantor.
    Da, zimbim..pina la ris cu hohote, numai sa nu cadem pe spate,
    ca unii atit asteapta
    . 🙂
    . 🙂
    . 🙂

  9. Mda.
    Vor fi tot timpul intre noi fratiori care-ar prefera mai degraba sa ne-ncruntam decit sa zimbim. Si asta e OK. Eu unul nu ma supar pe astia. Ma supar doar cind sint apostrofat de unii pentru care umorul si (auto)ironia fina e totuna cu batjocura si insulta.

    Si nu cred ca Sfintu’ Parinte s-ar supara ca scriem sau ca-i pomenim si noi numele, acum ca s-a dus la cele vesnice si toata lumea vorbeste de el (unde anume s-a dus… nu vreau sa speculez, ‘it’s beyond my pay grade ‘– to pull an Obama here 🙂 )

    Nu cred ca este vreun evanghelic care sa-l pomeneasca pe papa mai mult decit il pomenesc eu. Fiindca americanii astia (analfabetii 🙂 ) mereu imi stilcesc numele, ma fac… catel (mi-l pronunta ca “pup”) eu ii corectez imediat:
    “It’s Pop, pronounced like the Pope; the pope in Rome”.

  10. Fara nici o legatura cu subiectul, dar vreau sa intreb si folosesc postarea cea mai recenta.
    Fr pastor, cind o persoana este in stare de coma, deci cu aparente de moarte clinica, depinde de gradul comei, SUFLETUL ce face? Unde este? Ce se intimpla cu el? Ce putem sa stim din biblie despre un asemenea aspect?
    Daca nu am intrecut masura. m-as bucura sa primesc un raspuns fie pe blog fie pe mail.
    Va multumesc.Fiti binecuvintat.

  11. costelsav,
    Cred că ai observat că am vorbit „liber” și cu „spirit” de mine însumi, un preot penticostal. N-am făcut-o pentru că mă simt mai sfânt ca „alții” ci pentru că e nevoie uneori să mai și zâmbim.

  12. Daca cineva ar vorbi asa „liber” si cu „spirit” despre preotii penticostali, am gindi ca nu are respect fata de o comunitate care se inchina lui Dumnezeu.
    Dar am impresia ca noi sintem mai sfinti decit oricare „altii”. Si ca atare ne permitem.
    Personal, mi-am permis si eu multe si acum realizez ca am gresit.
    Bunul Dumnezeu sa aiva mila de noi toti!

  13. dave,
    Mă gândeam eu la un photoshop! Dar, ce să fac? Am barbă. Papii n-au barbă, pentru că „barbă” vine de la bărbat. Iar ei, nu prea dovedesc că sunt. Să ai curajul să conduci un miliard de oameni și să nu ai curaj să te conducă o singură femeie?

  14. Ha,ha,ha… chiar ca-i buna. Mai o poza asa editata putin, si se putea pune la news :). (Cred ca a-ti fi aratat foarte bine in poza de mai sus).
    Mi-am mai adus aminte inca de o calificare cand a-ti amintit de „ultimul”, stiu ca a-ti spus odata ceva despre intelesul fonetic in engleza a numelui propriu :). (I thought that was funny). Cine stie poate si asta are o insemnatate ascunsa :).

    Mai in gluma mai negluma, se pare ca vestea asta a stirnit curiozitatea multora. Am si eu un polonez la lucru, de la care am si aflat the news, care incerca sa explice treaba cu ultimul papa, si coincidenta cu mai multe situatii politice, Izrlaelul… Catolicii au fost cam in calea lui Obamacare… Cine stie?… Om trai si-om vedea. O fi cumva, ca totdeauna a fost cumva. niciodata n-a fost nicicum :).

  15. Tibiolaru cine te opreste sa-ti plingi pacatele? ,nu ti-a cazut bine cafeaua ? nu-ti place nu citi baiete .

Lasă un comentariu