Telegrama pentru Obama

Telegrama

Săptămâna aceasta au loc conferințele naționale ale Uniunii Bisericilor Penticostale din Statele Unite și Canada (Houston, Tx) și cea a Organizației Române Assemblies of God (la Portland). Nu știu dacă nu cumva și bisericile asociate cu Church of God au avut sau vor avea în viitor o astfel de conferință.

Pentru că anul acesta nu particip la niciuna din ele, m-am gândit să propun delegaților la aceste întruniri, să trimită o telegramă președintelui nostru Barack Husein Obama. Așa făceau înaintașii noștri la momente mari ca acestea. Am găsit o astfel de telegramă, pe care am modificat-o cu datele recente și v-o propun spre analiză și meditație. Știu că veți spune că suntem într-un context cultural-politic diferit… Oare așa să fie? Câți ani vor mai dura până când ne vom apuca de scris astfel de telegrame?

 

EXCELENȚEI SALE,

DOMNULUI  Barack Husein Obama
PRESEDINTELE
STATELOR UNITE ALE AMERICII

Slujitorii bisericilor din cuprinsul (aici se poate pune Uniunii Bisericilor Penticostale Române din Statele Unite, Bisericile Assemblies of God sau Church of God, etc…), împreună cu toți participanții la Conferința anuală a (Uniunii, Church of God sau Assemblies of God, etc…) care a avut lor în (Houston, Portland, etc….), ne exprimăm alesele noastre simțăminte de apreciere și admirație pentru mărețele înfăptuiri și înnoitoarele transformări care au avut loc în perioada anilor de libertate – cu precădere în perioada celor patru ani de când Dumneavoastră, cel mai iubit fiu al poporului nostru, conduceți destinele națiunii americane – au schimbat total înfățișarea țării noastre ridicând-o pe cele mai înalte culmi ale dezvoltării și civililzației.

Ne exprimăm, de asemenea, profundele noastre aprecieri privind deosebitul aport pe care Dumneavoastră, ca înalt conducător, l-ați adus ca jertfă și consacrare în toate aceste realizări, precum și față de importanta poziție de care se bucură Statele Unite pe plan internațional în urma politicii externe înțelepte pe care Dumneavoastră, cu înțelepciune o promovați.

Împreună cu întregul popor ne exprimăm adeziunea la propunerea Consiliului National al Partidului Democrat și a altor foruri democratice din țara noastră, la realegerea Excelenței Voastre în suprema funcție de președinte al țării pe viață, văzând în aceasta chezășia mărețelor înfăptuiri spre binele patriei noastre în viitor și a victoriei socialismului în iubita noastră patrie.

Bucurându-ne să vă avem în fruntea țării, Vă asigurăm Domnule Președinte, că în viitor, credincioșii penticostali români, împreună cu toți ceilalți oameni ai muncii din țara noastră își vor consacra toate
eforturile și puterea de muncă pentru înfăptuirea mărețului program de înflorire a scumpei noastre patrii, Republica Socialista America de Nord.

PREȘEDINTE,

SECRETAR GENERAL,

 

17 gânduri despre „Telegrama pentru Obama

 1. About those commentaries that allude a such „victory” from the Northerners; down here in the deep South we referred to you as „Carpet Beggars and Scalawags” I do not make this up. Its a simple citation from „The History of United States, 10th edition”.
  Lascau’s letter is actually true and quite entertaining. I agree that we as a nation, are punished by the Almighty having to live with such baboon in the office. On a smaller scale, we as Romanian diaspora are punished as well having to witness the spiritually insane leaders destroying what’s left of our community by promoting the Romanian Pentecostal dinosaurs. They plain and simple refuse to go extinct. And this is at our own children’s expense.
  Unde esti ti Tepes Doamne, ca punand mana pe ei…

 2. Există o evoluție a fenomenului, numit „telegrame celui mai…” Probabil că la început îi trimiteau numai lui. După ce a ajuns și ea, cea mai… doctor și savant de renume mondial în te miri ce, au adăugat o telegramă și Leanței.

 3. In fact, the Romanian church leadership is the best entitled to send this letter, with its effusive allusions to the over-inflated praises addressed to the most beloved son of the nation, considering their experience during 50 years of Communist oppression. Did you send it to the leadership of all the Romanian Pentecostal and Baptist Churches? We need a good English translation of it and the willingness of the leadership to formally address it to the POTUS.

  Good letter.

  Sincerely yours Valentin & Devora Dumitrescu,

  Dearborn, Michigan

 4. Cred în ceea ce spune Scriptura cu privire la stăpânirile cele mai înalte. Mă supun lor până când ceea ce cer ei nu este împotriva Domnului. Atunci voi asculta de Domnul și nu de ei. Supunerea nu înseamnă lingușire și telegrame… Cu privire la noi, americanii, am primit ceea ce merităm. Când Dumnezeu vrea să pedepsească o națiune îi dă un împărat nebun. Câtă vreme? Numai El știe.
  Dacă studiem istoria lui Israel, au fost foarte mulți împărați (atât în Iuda cât și Israel) care nu au fost după voia Domnului. Că Domnul i-a îngăduit pentru o vreme, e altceva. Unii au domnit doar câteva luni și Domnul a scutit țara de ei. Altă dată au domnit mult, pentru că multe aveau și evreii de plătit.

 5. Mi se pare tare misto comentariul cu scrisoarea.Singura problema ramine daca dvs credeti
  ceea ce este scris in Romani 13 cu 1 si 2 cu aplicarea Romani, cap 12 cu 14. Ca daca nu trebuie crezut totul si mai putem sari cite ceva, apoi Doamne ajuta-ne sa o tinem tot intr-o simbata.
  Sau poate credeti ca americanii merita altceva decit ceea ce le-a data Dumnezeu?Sau este cineva care merita ceea ce crede ca i se cuvine?
  Sa acceptam ca exista vreo tara care are conducatorii neingaduiti de Domnul?
  Fiti binecuvintati.

 6. Frate Petrica
  Haide-ti inapoi la Chicago. Cred ca e ceva special in aerul din Arizona care aparent face bine la sanatate dar asta vine cu un anumit pret.Probabil stiti ca statul Arizona e un fel de Oltenie a Americii. Ce ti-e si cu sudistii astia dom’le! Nu vor nici in ruptul capului sa recunoasca ca au fost batuti de yankei.
  Mai in gluma mai in serios, daca aveti timp uitati-va putin peste linkul de mai jos. Din pacate nu are nimic de a face cu tema postarii dumneavoastra.

  http://www.secondjourney.org/itin/2011Fall/11Fall_Rohr.htm

 7. Cred ca suntem mult mai aproape decit ne imaginam de vremea cind o asemenea telegrama sa fie trimisa in numele nostru al tutulor celui mai iubit fiu al poporului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s